Vacante

#viza de calatorie #cetateni romani #viza #romani #pasaport #vacanta #calatorie

Vrei sa pleci in vacanta? Iata unde poti calatori fara viza!

Vrei sa-ti planifici vacanta si nu ai pasaport? Sau te intrebi daca ai nevoie de viza? Ei bine, poti calatori linistit, fara pasaport in tarile membre UE, iar fara viza poti calatori in cele mai frumoase colturi ale lumii.

 

Mai exact, poti calatori fara viza in 182 de tari. Dintre acestea, in 132 de tari si teritorii fara viza, in alte 8 tari sau teritorii cu obtinerea vizei la sosire, gratuit, in 37 de tari sau teritorii cu viza la sosire (pentru care in schimb va trebui sa platesti o taxa ce difera de la un stat la altul) si in alte 5 tari sau teritorii cu obtinerea unei vize electronice gratuite.

Daca vrei sa vizitezi Europa trebuie sa stii ca poti calatori fara pasaport si/sau viza in: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia si Ungaria.

In schimb, daca vrei sa pleci intr-o vacanta exotica trebuie sa stii ca poti calatori fara viza, pentru o perioada de maximum 90 de zile, in: Emiratele Arabe Unite, Antigua si Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Brunei, Kiribati, Macao, Mauritius, Panama, Saint Vincent & Grenadine, Saint Kitts & Nevis, Seychelles sau Republica Dominicana.

In ceea ce priveste Republica Dominicana, trebuie sa stii ca poti intra in tara, in scop turistic, pentru o perioada de pana la 90 de zile, fara a obtine în prealabil o viza de intrare, dar avand obligatia de a achizitiona un card turistic, care se elibereaza, la sosirea pe aeroport, contra unei taxe de 10 dolari, potrivit capital.ro.

Atentie! MAE (Ministerul Afacerilor Externe) iti recomanda sa te asiguri inainte de plecare ca documentele de calatorie sunt valabile cel putin sase luni de la data intrarii în tara de destinatie.

Mai multe detalii despre calatoriile in strainatate si actele necesare poti gasi pe site-ul MAE.

Sursa foto: timisoreni.ros

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea