Vacante

#turism #destinatii vacanta # destinatii turistice #vacanta statele unite # vacanta washington

Vizitezi Washingtonul? 5 ponturi pentru o vizita in capitala Statelor Unite

Desi multi turisti prefera sa viziteze New York-ul, orasul pe care-l l-au admirat in atatea filme, iti recomandam sa nu ratezi nici Washington-ul, capitala Statelor Unite.

Desi pare mai degraba un catun daca stam si comparam numarul locuitorilor (600.000 fata de cele 19 milioane din New York), te asiguram ca Washington-ul are un farmec aparte.

In cele urmeaza, iti prezentam cateva sfaturi utile pentru o excursie de nota 10 in Washington.

1. Nu te panica

Daca ai doar doua sau trei zile rezervate pentru Washington, incearca sa nu cazi in capcana in care se lasa prinsi majoritatea turistilor. Adica nu incerca sa vezi totul intr-un interval scurt de timp pentru ca risti sa te alegi cu dureri de cap si mai tarziu nu-ti vei mai aminti mai nimic din aceasta calatorie.

2. Planifica totul

Este de preferat sa-ti faci din timp o lista cu cele mai importante locuri din Washington. Nu uita ca unele obiective pot fi vizitate doar cu o programare in prealabil (Casa Alba). De asemenea, poti cumpara bilete in avans pentru turul Capitol Visitor Center, dar si pentru Monumentul Washington, Muzeul Holocaustului si Muzeul Spionajului.

3. Documenteaza-te pe Internet

Vrei sa afli ce se intampla in oras in timpul vizitei tale? Intra pe washington.org si vei gasi lista completa a evenimentelor. Tot pe acest site poti gasi diferite pachete turistice valabile pentru Washington: cazari ieftine la hotel, rezervari la restaurant etc.

4. Utilizeaza transportul in comun

Numarul de parcari este limitat in Washington, asa ca iti recomandam sa-ti lasi masina la hotel si sa utilizezi cu incredere transportul in comun. Te avertizam insa ca preturile sunt destul de mari fata de calatoriile cu RATB-ul. Un abonament cu numar nelimitat de calatorii valabil pentru o zi te costa 7,80 dolari, iar unul saptamanal 26,40 de dolari.

Pretul unei calatorii cu autobuzul DC Circulator costa un dolar. Autobuzul trece prin Georgetown, Capitol Hill, Union Station, Capitol Riverfront, Adams Morgan si U Street.

5. Majoritatea atractiilor orasului sunt gratis

Multe dintre atractiile Washington-ului nu te costa nimic: monumente, expozitii, muzee etc. De asemenea, se organizeaza in aer liber numeroase festivaluri de muzica si alte manifestari culturale pentru care nu se percepe nicio taxa de intrare. O lista cu peste 100 de obiective gratuite poti gasi pe washington.org.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea