Vacante

#targuri de paste #europa

Viziteaza un Targ de Paste in Europa II

Cei care vor sa savureze aromele locale in perioada sarbatorilor de Paste, se pot orienta catre Grecia. Poporul numeros de religie ortodoxa respecta obiceiurile an de an, ceea ce creeaza cumva o atmosfera placuta, ca cea de acasa.

Mai poti incerca si alte targuri de Paste , mai putin cunoscute, din Austria. Produsele insa raman la fel de interesante, iar pentru copii este un prilej de a invata lucruri noi si de a se simti bine.

Naxos Lamb si Cheese Market, miel si branza in Grecia

In cartierul Psiri din Atena se desfasoara in fiecare an Piata de Miei si de Branza, cunoscuta sub numele de Naxos Lamb and Cheese Market. Fermierii si ciobanii de pe insule vin la Atena sa-si vanda produsele cu ocazia sarbatorii Pastelui. In preajma ultimelor zile de dinainte de Paste, intreaga zona Psiri se transforma intr-o piata de miei, branza si vin din Nexos. Strazile sunt inchise traficului si se ridica standuri pentru vanzarea marfii aduse. Naxos Lamb

Evenimentul dureaza pana sambata seara, cand intregul decor comercial dispare ca prin farmec. Toata lumea merge la biserica, iar oamenii aprind lumanari cand se aude clopotelul din biserica, impartasindu-si lumina. Comerciantii de pe insule parasesc Atena dupa slujba din noaptea de Paste, indreptandu-se spre casele lor, pentru a-si petrece duminica impreuna cu familiile.

Un fel de mancare traditional pe care-l poti incerca in aceasta perioada este supa magaritsa. O vacanta de 8 zile in Atena ajunge la 284 euro de persoana. Pachetul include cazare la hoteluri de 3 stele, cu mic dejun, transport cu autocarul si insotitorul de grup. Beneficiezi de un bonus, constand dintr-un tur panoramic in Salonic si Atena, precum si o excursie la Meteora. In aceasta excursie ai ocazia sa vizitezi si alte zone din Grecia, precum Salonic sau Peloponez.

Targul de Paste de la Weinberg Castle

Un alt eveniment pentru parinti si copii, organizat in Austria, este Targul de Paste de la Weinberg Castle. Schonbrunn Palace Easter MarketEvenimentul, numit Easter in Weinberg (Paste in Weinberg), aduna in jur de 70 de expozanti care isi vand produsele de manufactura . Copiii gasesc la targ oua de toate culorile, lumanari de Paste, jucarii de lemn, flori de primavara. Distractia este asigurata de programe speciale, inclusiv o mica gradina zoo.

Vizitatorii au ocazia sa guste din mancarea si bautura traditionala, servind specialitati regionale, mezeluri de casa si prajituri. Anul acesta a fost deschis pe 1 si 2 martie, de la 9.30 la 17.00. Intrarea pentru copii este libera, iar pensionarii si persoanele cu dezabilitati beneficiaza de discounturi . Daca vrei sa stii ce iti pregatesc targurile de Paste din Viena si Praga, citeste prima parte a acestui articol aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea