Vacante

#basel #viena #piete de craciun #targuri de craciun

Viziteaza o Piata de Craciun europeana

Una dintre cele mai frumoase vacante pe care le poti avea in sarbatorile de iarna este cea care include o Piata de Craciun. In Europa gasesti tot felul de expozitii de cadouri, colinde si concerte stradale sau in catedrale vechi, ghioscuri de lemn bogat ornamentate cu specialitati traditionale si o multime de surprize pentru copii.

La Targul de Turism al Romaniei din acest an vizitatorii au putut gasi oferte speciale cu piata de craciun in orase precum Viena, Roma, Praga, Copenhaga, Frankfurt, Budapesta, etc.

Basel Piata de CraciunBasel, cea mai veche Piata traditionala de Craciun elvetiana

In inima Orasului Vechi, la Barguserplatz, vei gasi Piata de Craciun, cu farmecul sau specific. Peste 150 de standuri si cabanute de lemn gazduiesc comercianti veniti din toate partile Elvetiei si din regiunea Basel pentru a-si oferi produsele.

In Piata de Craciun gasesti cam orice iti trece prin cap, de la palarii la minerale si fosile. Ornamentatiile de Craciun sunt dintre cele mai felurite, diversitatea de produse atragand un numar mare de vizitatori si turisti : olarie, figurine de lemn, oglinzi, mirodenii, jucarii din lemn , hainute pentru copii, lemn parfumat, etc. Cele mai cunoscute Piete de Craciun din Elvetia se organizeaza la Basel, Bern, Geneva, Montreaux, Yverdon-des-Brains. 

In inima Europei, Praga nchristmas-market prague

Piata de Craciun din Praga se deschide de obicei in sambata de dinainte de Ajun si functioneaza zilnic, pana la inceputul lunii ianuarie.

In ciuda frigului de afara, Piata de Craciun din Praga este tot timpul aglomerata. Intre cumparaturi poti sa te incalzesti cu vin fiert (Svarene vino sau svarak), grog, lichior cald de miere (medovina) si sa-ti potolesti foamea cu preparatele traditionale.

La atmosfera de Craciun contribuie in mare parte colindele ce rasuna permanent si beculetele aprinse dupa caderea intunericului. Cea mai indragita Piata de Craciun in Praga este in Old Town Square . Aici au loc concerte, langa un imens brad impodobit cu sute de becuri, intre vechile cladiri cu arhitectura gotica, baroca si renascentista.

Cea mai ieftina cazare porneste de la 22 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele. O excursie de 8 zile te costa in jur de 465 de euro, cu mic dejun, cazare si transport asigurate.

Piata de craciun in VienaPiata de craciun in viena

Cu o traditie de peste 700 de ani, Targul de Craciun din Viena are loc in Piata Primariei. Locul este invadat de sutele de luminite si decoratii de iarna. Locuitorii si strainii au ocazia sa faca cumparaturi la numeroasele standuri care vand bunatati precum vata de zahar si fructe confiate.

Copiii se distreaza facand un tur calare cu poneii, o Plimbare cu trenuletul sau dandu-se in carusel. Daca vrei sa-ti petreci aici cateva nopti, trebuie sa stii ca preturile la hoteluri incep cam de la 50 de euro la un hotel de 3 stele. Avionul te costa in jur de 80 de euro, dus-intors. 

Cauta ofertele care contin bonusuri precum bilete la Concertul Extraordinar de Craciun al Wiener Hofburg Orchester din Palatul Imperial, sau o croaziera cu cina pe Dunare, la Budapesta. Le vei gasi in excursiile de Craciun. O vacanta de 6 zile costa aproximativ 350 de euro, cu transport inclus. Daca vrei sa stii mai multe despre excursiile si pietele de Craciun, citeste maine partea a doua. 

Trimite o felicitare muzicala de Craciun  felicitari craciunfelicitari craciun

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea