Vacante

#cele 7 noi minuni ale lumii #statuia lui christos mantuitorul #christo redentor #rio de janeiro #brazilia #corcovado

Viziteaza Minunile Lumii (I): Statuia lui Iisus Christos Mantuitorul

Organizatia New7Wonders a anuntat in 2007 lista castigatorilor in urma votului international pentru Cele 7 Noi Minuni ale Lumii: Statuia lui Iisus Cristos Mantuitorul, Brazilia; Chichen Itza , Mexic; Marele Zid Chinezesc, China; Machu Picchu, Peru; Petra, Iordania; Colloseumum, Italia si Taj Mahal, India. Iti vom prezenta  fiecare obiectiv turistic in parte, fie ca mergi pe cont propriu, fie ca alegi un tur organizat, cu preturi, trasee, tipsuri si alte informatii utile.

Statuia lui Iisus Christos Mantuitorul, Rio de Janeiro, Brazilia

In 1921, in Rio de Janeiro, locuitorii orasului au facut o companie pentru strangerea de fonduri de la Comunitatea Catolica. Au numit compania “Ziua Monumentului”, iar odata cu acest eveniment a fost conceputa si ideea statuii lui Christos Mantuitorul ( Christo Redentor ). Primele schite ale statuii au fost create de artistul Carlos Oswald si il infatisau pe Christos carand o cruce si tinand un glob in maini. Ulterior, pentru a satisface preferintele locuitorilor din Rio de Janeiro, pozitia bratelor a fost modificata. Astazi, tocmai aceste brate larg deschise sunt unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului. Bratul stang se indreapta catre zona de nord (zona norte), iar bratul drept arata spre partea de sud (zona sul). Statuia este nu doar un important obiectiv turistic, ci reprezinta mai ales credinta locuitorilor din Rio de Janeiro. Construirea statuii a durat 9 ani, are o inaltime de 38 de metri, iar piatra a fost adusa de la cea mai buna cariera din lume, Limhamn, din Suedia.

Un roman si-a pus amprenta asupra statuii

Statuia a fost executata de sculptorul francez de origine poloneza, Paul Landowski. In atelierul sau din Franta lucra si Gheorghe Leonida, un sculptor roman care a fost insarcinat sa realizeze capul lui Christos. Gh. Leodida este fratele Elizei Leonida, prima femeie inginer din Europa. Artistul si-a facut studiile in Franta si Italia, iar operele sale au fost expuse in Muzeul de Arta Bucuresti si in Muzeul Bran.

Laguna Rodrigo de FreitasCai de acces catre statuie

- Cu trenul. Ca sa vizitezi statuia lui Isus Cristos Mantuitorul trebuie sa urci pe muntele Corcovado . Ai sansa sa mergi cu cel mai vechi tren din Brazilia, care a fost creat odata cu aparitia primei retele feroviare electrificate din tara. Linia feroviara de pe Muntele Corcovado a fost inaugurata in 1884 si, prin urmare, este mai veche decat statuia lui Christos. Un bilet costa in jur de 30 reali si il poti cumpara de la casele de bilete din cartierul Cosme Velho. Copiii sub 5 ani calatoresc gratuit. Intre 5 si 12 ani, biletul de tren costa 18 reali. Trenurile pleaca din 30 in 30 de minute, intre 8:30 si 18:30, iar calatoria pana sus dureaza 18 – 20 de minute. Odata ajuns la capatul liniei, trebuie sa mai urci cateva trepte pana la statuie.

Calatoria merita efortul nu doar pentru celebra statuie, ci si pentru peisajele incredibile asupra orasului Rio de Janeiro. De sus vei vedea stadionul Maracana , cele mai frumoase plaje din Rio (Copacabana, Ipanema si Leblon), golful Guanabara, laguna Rodrigo de Freitas si muntele Sugar Loaf, numit si “capatana de zahar”.

In apropiere se afla padurea tropicala Tijuca, situata chiar in mijlocul orasului Rio, cu o flora si o fauna de o mare diversitate, care au intrat in patrimoniul national al Braziliei. Urcand pana la picioarele statuii lui Christos Mantuitorul, Tijuca are o dimensiune de 8 mii de acri si este cea mai mare padure urbana din lume.

- Lift si scari rulante. De cativa ani, au fost montate lifturi si scari rulante, astfel incat turistii si cei care vor sa viziteze statuia au mai multe cai de acces. Conform site-ului oficial al prefecturii din Rio de Janeiro, statuia are 3 lifturi panoramice si 3 scari rulante.

Sugar Loaf2- Cu masina. Din zona de sud, se merge spre Cosme Velho – Ladeira do Guararapes sau Ladeira do Ascura; a doua varianta este din zona de sud via Santa Teresa, apoi pe strada Almirante Alexandrino. Daca vii dinspre partea de nord a orasului, mergi spre Alto da Boa Vista si apoi pe strada Estrada das Paineiras. Ultimul loc de parcare se afla cam la 2 km de statuie, in zona numita Paineiras.

- Excursie organizata. Daca faci un tur al Braziliei sau al orasului Rio, cu o agentie de turism din Romania, pentru o excursie optionala pe Corcovado platesti in jur de 45 euro.

- Cu taxiul. Pentru ca zona este impanzita de turisti, exista si multi taximetristi care se ofera sa te duca pana sus. Unii soferi incearca sa scoata avantaje cat mai mari, astfel incat este bine sa fii prevazator. Pretul unei calatorii cu taxiul este asemanator sumei pe care ai fi dat-o pentru biletul de tren. Alege varianta taxiului numai daca te grabesti si incearca sa mergi in grup. Se ofera discounturi pentru grupuri, sau pur si simplu impartiti suma. De obicei se cer 15 reali de persoana, iar cursele se fac pentru minim doi calatori.

- Pe jos. Cea mai ieftina metoda este sa o iei pe jos, prin padure, insa este si cea mai grea cale. Statuia lui Christos poate fi vizitata intre 8:30 si 18:30.

- Tur cu elicopterul. Pentru o experienta cu adevarat impresionanta, poti plati pentru un tur cu elicopterul. Astfel de servicii sunt disponibile in porturile si hotelurile din oras si implica un zbor pe deasupra orasului, inclusiv pe la Statuia Mantuitorului. Durata zborului este variabila, prin urmare si costul difera. De exemplu, o ora costa aproximativ 450 euro, iar 10 minute, 150 euro de persoana. Zborurile se fac de obicei intre orele 5:00 si 17:00.

Este bine sa stii

- Moneda oficiala. Realul; 1 Real [BLR]= 0.414 euro (curs valutar din 29 august 2008)

- Site oficial. Pentru mai multe informatii despre Corocovado, acceseaza site-ul oficial.

Statuia lui Iisus Christos Mantuitorul

Informatii despre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii gasesti in articolele despre Chichen Itza, Machu PicchuMarele Zid ChinezescPetra, Colosseum si Taj Mahal.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea