Vacante

#poduri #turism #istorie #constructii #calatorii #obiective #sosea #rau

Viziteaza cele mai uimitoare poduri locuite din lume

Podurile locuite fac parte din topul atractiilor turistice in materie de arhitectura. Podurile construite deasupra unui rau, a unei sosele sau vai fascineaza calatorii prin locuintele private sau spatiile comerciale continute in structura lor. In lume sunt putine poduri locuite si, din acest motiv, fascinatia este cu atat mai mare.

Viziteaza cele mai uimitoare poduri locuite din lume! Iata cateva dintre acestea:


Ponte Vecchio, Florenta

Se spune despre Florenta ca este un muzeu in aer liber. Pe langa operele de arta, orasul are o arhitectura impresionanta, care poate fi admirata gratuit, la o plimbare pe strazile sale. Printre cele mai atractive constructii se numara Ponte Vecchio, un pod fascinant, plin de culoare, construit in secolul al XIV-lea. In Evul Mediu, in Europa era ceva obisnuit sa se construiasca locuinte pe poduri, iar Ponte Vecchio este o marturie a acestui tip de constructie.


Kramerbrucke, Erfurt

Kramerbrucke este una dintre cele mai frumoase si mai valoroase constructii istorice ale Germaniei. Aflat in orasul Erfurt, podul locuit Kramerbrucke a fost atestat documentar pentru prima data in 1117. Podul are cate un sir de case pe fiecare parte, intre ele ramanand o strada ingusta. Constructia pe doua parti a facut din Kramerbrucke un monument unic in Europa de Nord. In prezent, cladirile sunt proprietati ale municipalitatii sau gazduiesc magazine de artizanat si anticariate.


Pulteney Bridge, Marea Britanie

Pulteney Bridge este un pod locuit din Bath, Marea Britanie. Podul a fost construit deasupra Raului Avon intre 1769 si 1773. Pulteney Bridge a fost ridicat din ratiuni practice, pentru a permite accesul mai usor in centrul statiunii. In ciuda scopului practic, Pulteney Bridge este considerat unul dintre cele mai frumoase si mai romantice poduri locuite din lume.


Pont des Marchands, Franta

Orasul Narbonne din Franta are un pod locuit, istoric, construit deasupra Canal de la Robine. La origini, podul avea nu mai putin de 7 arcade si permitea accesul in oras prin latura sudica a acestuia. Astazi, Pont des Marchands leaga cartierul Bourg de cartierul Cite. Casele construite pe pod gazduiesc locuinte private si magazine.



Sursa foto: forbes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea