Vacante

#destinatii de vacanta #monumente #monumente ciudate

Viziteaza cele mai ciudate si amuzante monumente din lume

Un baietel care urineaza, o copac-semafor sau un deget urias, iata cateva dintre cele mai ciudate si amuzante monumente din lume. Acestea sunt sculpturi bizare care atrag privirile trecatorilor si ale turistilor bucurosi sa fotografieze ceva inedit.

Iata unele dintre cele mai ciudate si amuzante monumente din lume:


"Le Pouce", Franta

"Le Pouce" este o sculptura inedita din Paris, creata de sculptorul francez Cesar Baldaccini. Sculptura in forma de deget a fost realizata in 1965 si poate fi vazuta in partea moderna a Parisului, in cartierul La Defense. "Le Pouce" cantareste 18 tone si are o inaltime de 12 metri.


 

The Traffic Light Tree, Marea Britanie

The Traffic Light Tree este o sculptura sub forma unui semafor multiplu, realizata de sculptorul francez Pierre Vivant. Sculptura poate fi admirata intr-un centru financiar al Londrei, langa Canary Wharf.


Le Tour de France dans les Pyrenee, Franta

"Le Tour de France dans les Pyrenee" este un monument modern, creat in 1995, dedicat competitiei sportive Turul Frantei. Spre deosebire de alte monumente inedite aflate in interiorul oraselor, aceasta sculptura deosebita este amplasata pe autostrada dintre Tarbes si Pau. "Le Tour de France dans les Pyrenee" este realizat din otel si aluminiu si are o inaltime de 18 metri.


Manneken Pis, Belgia

Manneken Pis este una dintre atractiile de top din Bruxelles. Statuia reprezentand un baietel care urineaza atrage strainii de sute de ani. Manneken Pis a fost construita in anii 1600, iar in jurul originii sale plutesc tot felul de legende. Cu ocazia unor evenimente, statuia este imbracata in diverse costume, spre deliciul trecatorilor. De-a lungul timpului, Manneken Pis a fost costumat ca Papa, Mos Craciun, Dracula etc.


Tugendbrunnen, Germania

Tugendbrunnen este una dintre cele mai frumoase fantani arteziene din Germania. Aflata in Nuremberg, Tugendbrunnen (Fantana Virtutilor) este o constructie istorica, realizata in 1589. Fantana este creata cu figuri alegorice infatisand Credinta, Dragostea, Speranta, Curajul, Moderatia si Rabdarea.


Viselec, Republica Ceha

Pe strazile din Praga se afla una dintre cele mai surprinzatoare statui. Viselec este o statuie suspendata, in forma unui barbat atarnat care se crede ca ar fi Sigmund Freud. Statuia a fost creata de artistul David Cerny. Cand sculptorul si-a expus opera in Michigan, Statele Unite, mai multe persoane au crezut ca statuia ascunde o tentativa de suicid.


Planet, Marea Britanie

In Derbyshire, Marea Britanie, parcul din Chatsworth House beneficiaza de o sculptura inedita, in forma unui bebelus de sex masculin, cu varsta de 7 luni. Sculptura uriasa a fost realizata de artistul Marc Quinn si se numeste "Planet". Vopsita in alb, sculptura pare sa pluteasca deasupra gazonului.


Spoonbridge and Cherry, Statele Unite

Una dintre atractiile din Minneapolis, Minnesota, o reprezinta o sculptura in forma de lingura uriasa care tine o cireasa. Statuia este asezata pe un lac mic in parcul Walker Art Center's, pozitionarea acesteia facand-o sa semene cu un pod. Opera de arta are o vechime de aproximativ 20 de ani si constituie o imagine emblematica a Minneapolis-ului.


Giant Safety Pin, Statele Unite

In gradina muzeului De Young, din San Francisco, California, se afla o sculptura inedita, in forma unui ac de siguranta urias, desfacut, cu capat albastru. Sculptura are 6 metri inaltime si constituie o atractie turistica inedita, alaturi de care vizitatorii isi fac fotografii. Accesul in gradina este gratuit.


Rinocerul suspendat, Germania

In Germania, o trecere de pietoni atrage toate privirile in sus. In orasul Postam, in Piata Luisenplatz se afla o statuie care infatiseaza un rinocer suspendat, cu un chip trist.


Robinetul Magic, Insulele Canare


In Insulele Canare, Tenerife, exista o sculptura care pare sa dea peste cap regulile fizicii. Sculptura infatiseaza un robinet urias din care curge apa intr-o piscina. Caderea de apa asemanatoare unei cascade ascunde in interior teava de sustinere care face robinetul sa para suspendat in aer.



Sursa foto: traveltripz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea