Vacante

#turcia #efes #vacanta # vacanta turcia #casa fecioarei maria # destinatie vacanta

Viziteaza Casa Fecioarei Maria din Efes

casa fecioarei maria este mai mult decat un obiectiv turistic si un loc de pelerinaj. Aceasta casa in intregime de piatra, construita in pur stil roman, reuneste simbolic doua credinte.
 

Casa Fecioarei Maria, loc de pelerinaj pentru doua popoare
 

Este incontestabil faptul ca turcii stiu sa faca turism si isi transforma intr-o sursa de venit orice loc cu incarcatura istorica sau religioasa. In ciuda acestui fapt, lasand la o parte pretul relativ mare pentru biletul de acces si cabanutele cu obiecte religioase mai mult sau mai putin atinse de kitsch, Casa Fecioarei Maria are o semnificatie profunda.

In 1960, Paul al VI-lea era primul papa care vizita acest loc. In urma lui a venit Papa Ioan Paul al II-lea care, in 1980, a declarat Casa Fecioarei un loc oficial de pelerinaj pentru crestini. In 2006 Papa Benedict XVI celebra aici o liturghie si sublinia liantul dintre religia crestina si cea musulmana. In Coran, Fecioara Maria este una dintre cele mai des mentionate personaje feminine, aceasta fiind venerata ca mama a unuia dintre proorocii musulmani.
 

Vizita la Casa Fecioarei Maria din Efes, Turcia
 

Istoria descoperirii acestei case incepe de la viziunile mistice ale unei calugarite din Germania, in secolul al XIX-lea, Anna Katharina Emmerick. Viziunile sale sunt adunate intr-o carte si mult mai tarziu aceasta casa este descoperita pe teritoriul Turciei, in apropiere de anticul Efes si de orasul Selcuk.

Pentru turistii care isi petrec vacanta in statiunea Kusadasi , Casa Fecioarei reprezinta un obiectiv vizitat in excursii optionale , de cateva ore. Acestea cuprind, in general, Efesul si Casa Fecioarei. Pentru altii, locul de pelerinaj constituie destinatia principala a unui circuit special organizat in vestul Turciei.

Locul in sine este de mici dimensiuni si poate fi vizitat in mai putin de un sfert de ceas. Tocmai de aceea este important sa beneficiezi de o prezentare profesionista, facuta de un ghid local. Exista doua tipuri de ghizi: cei "obligatorii" (inclusi in circuitele prin Turcia) si cei locali, optionali. Primii faciliteaza intrarea la obiectiv, luandu-si banii fara sa ofere niciun alt serviciu si sunt de evitat. Ceilalti sunt in general bine pregatiti si merita angajati dintr-un motiv simplu: pelerinii pot sa se bucure de acest loc in mod spiritual, insa simplii curiosi au toate sansele sa plece dezamagiti daca nu inteleg nimic din semnificatia culturala si istorica a acestui loc.

Cei care viziteaza Casa Fecioarei Maria platesc un bilet de aproximativ 12.5 lire turcesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea