Vacante

#viena #oras # calitate a vietii # orasele lumii

Viena are cea mai buna calitate a vietii dintre orasele lumii

Viena a castigat locul 1 in clasamentul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii . Luxemburg este considerat orasul cel mai sigur din lume. In alcatuirea clasamentului au fost luati in consideratie mai multi factori: climat, mancare, rata criminalitatii, posibilitati de petrecere a timpului liber, calitatea drumurilor, servicii medicale .

Viena ofera cea mai buna calitate a vietii locuitorilor sai, in timp ce Luxemburg este cel mai sigur oras, conform unui sondaj anual realizat de cabinetul de consultanta Mercer.
 

Top orase cu cea mai buna calitate a vietii
 

Viena ofera cel mai ridicat standard de viata din lume pentru populatia sa de 1.7 milioane de locuitori. Capitala Austriei castiga acest titlu pentru al treilea an consecutiv. In 2008, Viena a ocupat locul al doilea, iar din 2009 metropola vieneza castiga de fiecare data prima pozitie in clasament.

Pe locul al doilea se situeaza orasul elvetian Zurich. Podiumul este completat de orasul australian Auckland. Pe locul al patrulea se situeaza Muchen, in timp ce pozitia a cincea este ocupata de doua orase: Dusseldorf si Vancouver.

In schimb, orasul cu cele mai dificile conditii de trai este Bagdadul. Sfarsitul clasamentului este reprezentat de orase cu tulburari civile, un nivel ridicat al criminalitatii si aplicarea relativa a legii. Este vorba despre orasele Khartum (Sudan), Port-au-Prince (Haiti), N'Djamena (Ciad), Bangui (Republica Centrafricana).
 

Top orase in functie de siguranta personala
 

Dupa Luxemburg, situat pe prima pozitie, urmeaza orasul elvetian Berna. Podiumul este completat de catre orasul finlandez Helsinki. Locurile 4 si 5 sunt acordate oraselor Zurich si Viena.

In functie de regiune, cele mai sigure orase din America sunt Vancouver, Ottawa, Toronto, Montreal, Honolulu. Cei care doresc sa calatoreasca in Orientul Mijlociu si Africa o pot face in Dubai, Abu Dhabi, Port Louis, Cape Town si Johannesburg , considerate cele mai sigure zone. In Asia Pacific, Auckland, Sydney, Wellington, Melbourne si Perth sunt cele mai sigure 5 orase.
 

Topul oraselor dupa regiune
 

Orasele cu cel mai bun nivel de trai din America sunt reprezentate de Vancouver, Ottawa, Toronto, Montreal si Honolulu. In Africa si Orientul Mijlociu, orasele cu cea mai buna calitate a vietii in 2011 sunt Dubai, Abu Dhabi, Port Louis, Cape Town si Johannesburg. Europa este reprezentata de catre Viena, Zurich, Munchen, Dusseldorf si Frankfurt.
 

Sursa foto: cob.sjsu.edu
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea