Vacante

#vacanta 2018 #vacanta vara # destinatii vara

Vara 2018: Top 5 destinatii unde iti poti face vacanta pe bani putini

Vara e departe, dar, vorba aceea, omul gospodar isi face iarna car, asadar acesta este momentul oportun pentru a rezerva o vacanta de vara asa incat sa beneficiezi si de reducerile early booking. In plus, acum ai timp suficient sa descoperi pachete turistice in zone foarte interesante si deloc scumpe.

 

Iata cateva destinatii de vara perfecte, unde nu vei cheltui un sac de bani:

Sunny Beach, Bulgaria

 

Bulgaria este tot mai mult prefera de turistii romani care aleg sa isi petreaca vacanta de vara peste hotare. E aproape de Romania, poti ajunge foarte usor cu masina, in doar cateva ore. Plaja, cu muntele aproape creeaza o imagine de vis. In plus, bulgarii s-au obisnuit cu turistii romani, asa ca si-au adaptat meniurile cu preparate romanesti, astfel ca nu va fi dificil sa gasesti ceva bun de mancat, exact pe gustul tau. Multi dintre hotelieri au invatat limba romana, tocmai pentru a veni in intampinarea turistilor din tara vecina.

Aici, o cafea costa pana in 4 lei, iar un pranz pentru doua persoane, fara bauturi, costa 30 de lei! Ieftin, foarte ieftin! Un sejur de 6 nopti, pentru doua persoane, costa 240 de euro, daca faci rezervarea acum, pe eSky.ro.

Marmaris, Turcia

 

Turcia e o destinatie la indemana pentru romani. E lesne de ajuns si nici costurile unei vacante aici nu sunt exorbitante. Din contra, ai sansa sa gasesti pachete turistice ieftine. Iar Marmaris, un oras port situat in sud-vestul Turciei, pe coasta Marii Egee, e una dintre variantele optime. Orasul dateaza din antichitate, iar castelul care il strajuieste a fost construit de ionieni si apoi reconstruit de otomani, in urma cu cinci secole. Pentru cei care calatoresc fara copii, cluburile de noapte si barurile sunt o alegere perfecta. De aici se poate pleca, in croaziera, spre insula Rhodos, din Grecia.

Dupa cum spuneam, Marmaris este o destinatie ieftina. Aici, o sticla de 1,5 litri de apa minerala costa in jur de 2,5 lei. Un pranz pentru doua persoane, cu doua feluri de mancare si bauturi costa in jur de 55 de lei. Transportul si cazarea pentru o saptamana in Marmaris porneste de la 290 de euro.

Algarve, Portugalia

 

Riviera Portugaliei este fascinanta. Algarve, aflata pe coasta de sud a tarii, mai e numita si taramul eternei primaveri, pentru ca aici temperaturile rar depasesc 30 de grade Celsius. Zona e impanzita de verde, iar culorile apusului sunt fascinante. Lamai, maslini, portocali si banani vei intalni la tot pasul. Iar plaja e cu totul si cu totul speciala. Aici stancile pornesc direct din nisip, creand o dantelarie spectaculoasa, unde piatra rasare din loc in loc din marea albastra.

O ceasca de cafea savurata la barurile din zona costa undeva la 3,5 lei, potrivit businessinsider.com, iar o sticla de bere, 5,6 lei. Un pranz satios, cu doua feluri de mancare, desert si bauturi pentru doua persoane costa in jur de 140 de lei.

Paphos, Cipru

 

Paphos, atribuit de mitologie ca fiind locul de nastere al Zeitei Afrodita, a fost declarat sit arheologic si a fost inclus in patrimoniul UNESCO. Orasul, aflat pe coasta Ciprului, se afla la 153 de kilometri de Nikosia si la doar 55 de kilometri de Limmasol. Pe drumul dintre Paphos si Limmasol poate fi admirata si astazi stanca Zeitei Afrodita.

Vei gasi in Paphos preturi comparabile cu cele din Romania, ba chiar mai ieftine. Un exemplu este sticla de 1,5 litri de apa, care in statiunea cipriota costa in jur de 1,5 lei. Un pranz pentru doua persoane te duce la aproximativ 90 de lei. O vacanta de 6 nopti pentru doua persoane la un hotel de 3 stele, cu piscina, costa putin peste 300 de euro.

Ibiza, Spania

 

Viata de noapte la Ibiza a devenit proverbiala, astfel ca multi isi doresc sa ajunga aici doar pentru distractia din cluburi, dupa lasarea intunericului. E adevarat ca orasul are o densitate mare de localuri potrivite pentru petreceri pana in zori. Dar dincolo de animatia aceasta, Ibiza are farmecul sau aparte. Plajele intinse, cu apa de un albastru ireal, cu nisip fin atrag anual milioane de turisti. Daca tinem cont ca maxima lunii august atinge 30 de grade Celsius, e de inteles de ce ar fi de preferat o vacanta pe aceste taramuri. In plus, Ibiza nu e pe atat de scumpa precum pare. Potrivit businessinsider.com, o cafea costa 1,22 de lire sterline (apoximativ 6,5 lei), iar o sticla de 1,5 litri de apa minerala costa 6 lei. Cu alte cuvinte, mai ieftin decat pe litoralul romanesc. Si daca tinem cont ca un bilet dus-intors pentru o persoana costa pana in 115 euro daca il rezervi pe eSky.ro, atunci e de inteles de ce Ibiza intra la categoria destinatii ieftine de vara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea