Vacante

#esky #vacanta vara #vacanta ieftina #concediu

Vara 2018: Top 5 destinatii pentru o vacanta pe bani putini

Vara e departe, dar, vorba aceea, omul gospodar isi face iarna car, asadar acesta este momentul oportun pentru a rezerva o vacanta de vara asa incat sa beneficiezi si de reducerile early booking. In plus, acum ai timp suficient sa descoperi pachete turistice in zone foarte interesante si deloc scumpe.

 

Iata cateva destinatii de vara perfecte, unde nu vei cheltui un sac de bani:

Halkidiki, Grecia

 

Grecia ramane si anul acesta printre favoritele romanilor pentru o vacanta ieftina. Este aproape de Romania, chiar si cu masina ajungi in cateva ore. In plus, are atat de multe de oferit! Una dintre destinatiile de top ale Greciei este Halkidiki, un paradis situat pe o micuta peninsula din nordul tarii. Te va uimi din start peisajul, cu un relief foarte bogat, cu munti care coboara direct in mare, cu plaje largi, cu stradute pline de maslini, pini, eucalipti sau smochini. Nu lipsesc portocalii, lamaii si migdalii, asa incat ai parte de un amestec de parfum si culoare cum numai o vacanta in Grecia iti poate oferi.

Bucataria greceasca ti-e deja cunoscuta, iar grecii si-au adaptat meniurile si pentru gusturile romanilor, tot mai multi in ultimii ani pe aceste meleaguri. Sa nu te mire daca vei descoperi ca in tavernele lor vei putea sa ceri sarmalute cu mamaliguta si smantana.

Un concediu de cateva zile in peninsula greceasca Halkidiki se va dovedi o experienta placuta pentru buzunarele tale. Patru nopti de cazare in luna iunie costa in jur de 150 de euro pentru doua persoane. Un gyros costa in jur de 11 lei, iar un meniu de seara nu sare de 60 de lei. Sticla de apa, daca o cumperi din supermarket te costa in jur de 2,5 lei.

Nisipurile de Aur, Bulgaria

 

Bulgaria este si ea in topul destinatiilor preferate de turistii romani care aleg sa isi petreaca vacanta de vara peste hotare. Plaja, cu muntele aproape creeaza o imagine de vis. In plus, bulgarii s-au obisnuit cu turistii romani, asa ca si-au adaptat meniurile cu preparate romanesti, astfel ca nu va fi dificil sa gasesti ceva bun de mancat, exact pe gustul tau. Multi dintre hotelieri au invatat limba romana, tocmai pentru a veni in intampinarea turistilor din tara vecina.

Aici, o cafea costa pana in 4 lei, iar un pranz pentru doua persoane, fara bauturi, costa 30 de lei! Ieftin, foarte ieftin! Un sejur de 4 nopti, pentru doua persoane, costa in jur de 60-70 de euro, daca faci rezervarea acum, pe eSky.ro.

Dubrovnik, Croatia

 

Croatia trebuie neaparat trecuta pe lista ta de “must visit”. Probabil ca o tara mai frumoasa prin imprejurimi nici ca ai putea gasi. Are tot ce ii trebuie pentru o vacanta de vara perfecta. Are niste plaje superbe, desprinse parca din povesti. Muntii stancosi dezvaluie ici si colo lagune cu apa limpede, iar nisipul e atat de fin incat te-ai cufunda in el toata ziua. Daca vrei sa ai parte de toate acestea la preturi bune, atunci trebuie sa alegi Dubrovnik pentru urmatoarea ta vacanta. Ai tot ce vrei aici, de la peisaje, la viata de zi si de noapte. O plimbare pe stradutele pietruite iti va dezvalui adevarate bijuterii arhitectonice. Apoi iti vei putea trage sufletul asezat la umbra unei cafenele. Ai foarte multe insule de vizitat prin apropiere, asadar planifica-ti un intreg sejur. Cu 140 de euro te poti caza la un hotel cu vedere spre mare si spre insule. O priveliste minunata numai buna de admirat dimineata, la rasarit, in timp ce iti savurezi cafeaua pe terasa.

Si sa nu crezi ca aceasta vacanta iti vei devaliza bugetul pe cativa ani inainte. Croatia nu e o destinatie scumpa, daca stii cum sa te orientezi. O sticla de bere te costa in jur de 10-11 lei, iar o cafea, 6-7 lei. Cu 15 lei mananci un sandvis generos cat sa-ti tina de foame cateva ore bune.

Kusadasi, Turcia

 

Daca te orientezi tot prin zona, adica nu vrei o vacanta mult prea departe de casa, atunci o varianta este Turcia. E lesne de ajuns si nici costurile unei vacante aici nu sunt exorbitante. Din contra, ai sansa sa gasesti pachete turistice ieftine. In plus, e o tara cosmopolita, cu un aer usor oriental, care iti va placea la nebunie.

Kusadasi este o destinatie de vacanta ieftina. Are o viata de noapte foarte activa, cu o varietate de cafenele, baruri si cluburi. In zona sunt si cateva parcuri de distractii, ba chiar si cel mai mare parc acvatic din Europa, asadar n-ai nicio sansa sa te plictisesti sau sa lenevesti pe o plaja, la soare, cat e ziua de lunga.

Daca faci rezervare acum pe eSky vei plati chiar si 41 de euro pentru doua persoane intr-un sejur de patru nopti. Nici mancarea si bautura nu sunt scumpe. Pe o bere dai in jur de 10 lei, iar pentru un pranz in jur de 30 de lei. Cu alte cuvinte, mai ieftin decat pe litoralul romanesc.

Lamezia Terme, Italia

 

Farmecul Italiei e de netagaduit. In orice sezon ti-ai alege vacanta ai ce face si ai ce vedea. Specialistii eSky iti recomanda pentru urmatoarea ta vacanta de vara o destinatie mai putin cunoscuta: Lamezia Terme. Este situata in sudul Italiei, deci acolo unde probabil greu ti-ar fi trecut prin cap ca vei ajunge vreodata. Avantajul vacantei de vara in zona e ca temperaturile sunt moderate, deci nu va fi ingrozitor de cald. Bastionul Cavalerilor de Malta, ruinele castelului sau Manastirea celor 40 de martiri sunt cateva dintre obiectivele pe care trebuie sa le bifezi in concediul petrecut in Lamezia Terme.

Cazarea la un hotel de doua stele te va costa undeva peste 230 de euro pentru trei nopti, dar vei avea si micul dejun inclus in pret. Pentru un pranz, cu doua feluri de mancare vei scoate in jur de 60-70 de lei din buzunar, dar vei manca pe saturate, ca la mama acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea