Vacante

#scaderi incasari #vara 2009 #vara 2010 #hotelieri #scaderi 20% #litoral romanesc #anat #fptr

Vara 2010 aduce vacante cu pana la 20% mai ieftine, pe litoralul romanesc

Incepand cu vara 2010 , pe litoralul romanesc hotelierii vor sa propuna pachete de vacanta cu preturi cu pana la 20% mai mici, potrivit newschannel.ro, conform reprezentantilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Incasarile din 2009 au scazut cu 10% fata de vara 2008 . Conform aceleasi surse, aceasta scadere este prima inregistrata in sectorul turismului, in ultimii 20 de ani. Hotelierii vor sa promoveze pachete de vacanta mai ieftine, pentru sezonul estival de anul viitor, cu preturi mai mici decat in acest sezon. Diferentele de pret vor fi de pana la 20 – 30% fata de preturile practicate in vara 2009.

Pe langa aceste scaderi de pret, se adauga diversitatea programelor cu acelasi scop si a ofertelor speciale, in anumite perioade.

Conform ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor din Romania), analiza sezonului estival 2009 a dus la concluzia unei scaderi de 18% a incasarilor, in comparatie cu nivelul acestora din anul precedent. ANAT mentioneaza necesitatea de promovare intensa a programelor speciale precum “Weekendul pentru toti”, “Inscrieri timpurii” , “Litoralul pentru toti” etc. Programul Inscrieri timpurii , lansat in acest an, va continua si in 2010, pentru turistii romani care doresc sa-si achite vacanta din timp. Detalii despre prima editie gasesti aici.

Pe langa aceste programe, turistii sunt incurajari sa cumpere pachete de vacanta prin diverse facilitati incluse in astfel de pachete, de exemplu, gratuitatea a doi copii in camera cu 2 adulti, taxe de piscina sau de parcare incluse in pachet etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea