Vacante

#criza financiara #turcia #grecia #kusadasi #maribor #all inclusive #anat #targul de turism al romaniei #perfect tour

Vacante de calitate, cautate in perioada de criza

Un oras medieval si o camera romantica intr-un hotel de 4 stele, o insula exotica si un sejur all inclusive, iata ce-si doresc turistii romani pentru vacanta din acest an. In ciuda crizei financiare mondiale, majoritatea solicitarilor acorda atentie nu doar la pret, insa si la calitatea serviciilor si confortul oferit.

Vacantele de calitate sunt cerute in continuare

In contextul crizei financiare mondiale, cei care doresc totusi sa plece in vacanta in acest an nu renunta la confortul si serviciile de calitate disponibile numai in ofertele putin mai scumpe. Una dintre aceste vacante este cea all inclusive, potrivita in special pentru familiile care doresc un sejur pe litoral. “Este interesant de remarcat, in pofida crizei economice, apetitul romanilor pentru destinatii de calitate. Una din cele mai solicitate destinatii a fost Turcia, desi pachetele all inclusive si ultra all inclusive sunt cuprinse intre 600 si 1800 de euro per sejur”, se arata intr-un comunicat ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor din Romania).

Pentru o vacanta ultra all inclusive in kusadasi , pretul este intre 52 si 87 euro pe noapte, conform agentiei Bliss Travel . Oferta este valabila in perioada aprilie – septembrie 2009, cazare cu ultra all inclusive intr-un hotel de 4 stele din Kusadasi. Turistii care merg cu familia beneficiaza de o reducere de 100% pentru primul copil intre 0 si 12 ani si o reducere tot de 100%, pentru al doilea copil intre 0 si 2 ani. Cei care isi rezerva aceasta oferta in early booking , cu inscriere si plata integrala pana pe 15 mai 2009, primesc un discount de 10%.

Hammamurile (baile turcesti), firmele care organizeaza safari pe cai (horse safari), o zi in Aqua Park sunt doar cateva posibilitati de petrecere a timpului liber cu familia, in Kusadasi. Mai multe detalii despre aceasta destinatie gasesti in articolul Vacanta in Insula Pasarilor, Kusadasi.

Si alti operatori precum Perfect Tour, Malta Travel sau Regent Tour au optat pentru pachetele all inclusive in aceasta vara, din cauza solicitarilor din partea clientilor. Detalii gasesti aici.

Ce vacante se cauta in 2009

In perioada Targului de Turism al Romaniei, aflat anul acesta la cea de-a XXI editie, publicul care a vizitat standurile a fost destul de numeros. Potrivit ANAT “Actuala editie (…)a fost cea mai reusita ca numar de participanti. (…) La actuala editie a TTR au fost contractate sau rezervate, potrivit estimarilor noastre, peste 6.000 de pachete turistice, atat pe segmentul intern, cat si pe outgoing. De asemenea, au fost distribuite, fara exagerare, circa un milion de pliante si brosuri! Au fost agentii care au distribuit doar in primele doua zile zeci de mii de pliante si brosuri fiecare.

Potrivit estimarilor agentiilor de turism membre ANAT, in acest an, turismul intern va înregistra o crestere de circa 10% (in situatie de criza se calatoreste mai mult pe plan intern si speram ca tichetele de vacanta sa poata fi deja folosite in sezonul estival), iar cel de outgoing, de la stationare (in cel mai pesimist caz) pana la o crestere de 5-7%”, a anuntat Dragos Atanasiu, presedinte ANAT, intr-un comunicat de presa.

• Austria, Italia si Franta.

• Top destinatii inedite. Destinatiile inedite promovate de operatori in acest an sunt Slovenia, Muntenegru, Albania si Ucraina.

De exemplu, o zona inedita, putin cunoscuta in Romania, dar extrem de ofertata turistic, este orasul sloven Maribor. Acesta este al doilea oras ca marime din Slovenia. Maribor si-a castigat renumele in special gratie dealurilor cultivate cu vita-de-vie de aici si a productiei de vin. In zona exista cea mai veche vita-de-vie din lume (peste 400 de ani), inca fertila. Din strugurii sai, care fac parte din soiul Zametovka, se face unul dintre cele mai nobile vinuri din Slovacia. Orasul cu aer medieval, de-a lungul raului Drava, este ideal pentru o vacanta romantica. Un weekend romantic in Maribor costa 325 euro, conform All Turism. Pretul asigura 2 nopti de cazare cu mic dejun, intr-un hotel de 4 stele, un decor special in camera, sticla de sampanie si un cadou surpriza. Tot in pret sunt incluse o cina cu specialitati locale, o cina romantica la lumina lumanarilor cu o sticla de vin si un masaj relaxant pentru doua persoane, cu o durata de aproximativ 2 ore.

• Top City Break. La capitolul city break, ca de obicei, primele optiuni sunt orasele europene dezvoltate: (Viena, Paris, Londra, Amsterdam, Barcelona, Praga, Lisabona, Budapesta, Venetia, Roma).

De exemplu, daca vrei sa vizitezi Londra intr-o scurta vacanta, gasesti camere de la 53 euro pe noapte, in hotelurile de 4 stele, conform agentiei Kron Tour. Una dintre cele mai ieftine destinatii pentru un city tour este Grecia. Cei care viziteaza Atena, unul dintre cele mai vechi orase, cu o istorie de peste 3400 de ani, pot plati 370 euro. Pretul este valabil pentru un minisejur de 3 zile, conform agentiei Tomis Travel. Oferta include transportul cu avionul si 3 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele.

Daca vrei sa stii amanunte despre ofertele speciale si reducerile din cadrul evenimentului, citeste articolul Reduceri si oferte speciale la Targul de Turism al Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea