Vacante

#ziua femeii #8 martie #1 martie #valea prahovei #herculane #balneo #pensiuni #arges #milano #incasi #praga #martie

Vacante cochete de 1si 8 Martie

De Martisor si Ziua Femeii, vacantele propuse de agentiile de turism sunt asemanatoare cu cele de Valentine’s Day: romantice, cochete, culturale, cu parfum european sau traditional.

Iti prezentam in continuare cateva variante pentru vacanta de 1 si 8 Martie, in Romania si in strainatate.

Martisor si 8 Martie in Romania

In Romania, operatorii de turism din statiunile montane propun pachete special concepute pentru 1 si 8 Martie. Gasesti cazare in vile, apartamente, hoteluri si pensiuni cu diverse servicii si facilitati.

• Valea Prahovei. In Sinaia, un minisejur de 2 nopti costa 132 lei de persoana, la o vila de 3 stele (cazare cu mic dejun, agentia Infinity Travel). Pentru un pachet de 3 zile in Predeal, intr-un hotel de 3 stele, platesti 520 lei si ai inclusa o cina romantica pentru 2 persoane (agentia Smile Travel ). Pentru doritori, se organizeaza excursii in principalele puncte de atractie: Cetatea Rasnov, Manastirea Sinaia, Castelul Bran, Biserica Neagra etc.

Balneo. Persoanele care merg in statiunile balneo pot face tratamente termosulfuroase si masaje in Herculane, iar pentru o vacanta in martie, au posibilitatea sa opteze pentru un pachet cu o cina speciala si acces la bazin cu apa termala. Un minisejur de 4 zile costa 295 lei de persoana. Oferta este valabila pentru o pensiune de 3 margarete  (Balneoturism).

natura RomaniaArges. O alternativa la vacantele de pe Valea Prahovei este Argesul, unde se pot vizita Manastirea Curtea de Arges, Barajul Vidraru, Cetatea Poenari si Lacul Balea. Monumentului de la Poenari i se mai spune si Cetatea lui Vlad Dracul. Daca numele acestuia nu este o motivatie romantica pentru a urca cele aproape 1500 de trepte, peisajul spectaculos de natura salbatica, de care ai parte odata ajuns sus, merita efortul.

Gasesti in Arges numeroase pensiuni cu preturi acceptabile. Ai ocazia sa mergi la pescuit, sa gusti din preparatele traditionale sau sa faci un gratar in curte, relaxandu-te in foisor, daca este vreme frumoasa. Un minisejur de 2 zile ajunge la 140 lei de persoana, intr-o pensiune de 3 margarete. Oferta include o cina romantica pentru 2 persoane (agentia Dodo Travel ).

Martisor si 8 Martie in strainatate

Santa Maria delle Grazie, Milano Milano. O varianta pentru vacanta de martisor o reprezinta Milano. In martie poti face cumparaturi si ai posibilitatea sa cunosti orasul in extrasezon, evitand multimea de turisti. Gasesti camere confortabile, potrivite pentru sarbatoarea de 1 si 8 martie, la aproximativ 50 euro pe noapte, categoria 5 stele. Exista bilete de avion low cost de la 52 euro cu taxe incluse pentru perioadele 27.02.2009 - 02.03.2009 si 06.03.2009 – 09.03.2009, iar rezervarile se fac pana pe 9 martie, la Blue Air.

In timpul liber poti vizita unele dintre principalele obiective turistice ale metropolei, precum Castello Sforzesco, Teatro alla Scala sau Duomo di Milano . Biserica Santa Maria delle Grazie este un monument ale carui origini ajung in secolul al XIV-lea si care face parte astazi din patrimoniul mondial UNESCO. Lacasul de cult gazduieste capodopera lui Leonardo da Vinci, “Cina cea de taina”. Pentru ca pictura poate fi vazuta de grupuri de cate 15 persoane maxim, rezervarile se fac din timp. Gasesti detalii pe site-ul oficial.

Biserica Santa Maria delle Grazie - video

 

Praga panoramaO a doua posibilitate este sa optezi pentru un tur al orasului , care include o vizita la biserica. Astfel iti asiguri accesul la celebra pictura si vei vedea, in aceeasi zi, alte capodopere din Milano, precum Domul sau Castelul Sforzesco. Un astfel de tur costa 50 euro de persoane si are durata de 4 ore.

Si pentru ca se spune ca Milano este una dintre capitalele modei, exista pentru turisti cateva tururi de shopping, special concepute pentru pasionati.

Astfel, timp de aproximativ 4 ore, un ghid te insoteste in vizita la unele dintre cele mai mari case de moda din Milano, oferindu-ti explicatii detaliate. Ai posibilitatea sa soliciti propriul tau traseu sau sa-l lasi pe ghid sa decida ce veti vizita. Costul unui astfel de tur ajunge la 82 euro. 

Praga. Daca ajungi la Praga in martie, mergi sa vizitezi in Prague Castle expozitia “1000 years of Inca gold”, unde vei vedea exponate incase apartinand Muzeului Aurului (Museo de Oro) din Lima, Peru: masti, bijuterii, vase si alte artefacte ale vechii civilizatii incase. Detalii gasesti aici

Expozitia 1000 years of Inca gold - video

 

Pentru veselie si bunadispozitie, profita de Sarbatoarea Sfantului Matei tinuta in Praga si mergi in parcul de distractii. St Mathew's Fair este prima sarbatoare a primaverii din Europa si astazi este cunoscuta pe plan international.

O vacanta de 6 zile costa 295 euro + 250 lei de persoana (agentia Escape Travel), iar pretul asigura biletul de avion, cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele, transferurile de la aeroport, insotitorul de grup si un tur de oras. Pentru o seara romantica, alege o croaziera cu cina si muzica pe Vlatava, la 50 euro de persoana.

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea