Vacante

#techirghiol #lac #romania #balneo

Vacanta pentru sanatate la Techirghiol

Dupa un an de munca in orasul poluat, iti doresti o vacanta linistita, intr-un loc unde sa iti destresezi mintea si organismul. Mergi in concediu la Techirghiol : te vei relaxa cu impachetari cu namol si bai in apa lacului sarat si-ti vei desfata ochii cu urmele pe care istoria le-a lasat in acest oras de la malul marii.
 

Ce sa faci in vacanta la Techirghiol
 

Atunci cand spui Techirghiol te duci cu gandul aproape imediat spre namol si lac. Namolul din lacul Techirghiol este faimos in intreaga lume. In anii 1920 a castigat o medalie de aur la o expozitie mondiala desfasurata in Franta, datorita proprietatilor sale curative.

Poate fi folosit pentru impachetari, fiind recomandat pentru tratarea multor boli. Combinatia de namol cu bai in apa sarata a lacului Techirghiol reprezinta o cura numai buna pentru cei care vor sa-si ajute organismul, fie bolnav, fie sanatos. Combinatia celor doua ajuta la vindecarea unor boli precum reumatism, artrite, spondiloza , traumatisme, dar si in boli ale aparatului respirator, ale pielii sau boli legate de dezvoltarea copilului.

Baile in apa sarata a lacului sunt bune nu numai pentru cei cu probleme de sanatate, ci si pentru cei sanatosi. Atat adultii, cat si copiii se vor simti revigorati dupa doar cateva serii de bai in apele lacului.

In plus, curele de aerosoli aparute in urma bataii vantului ajuta la terapia cailor respiratorii. Diminetile pe plaja lacului sunt indicate pentru cei care vor sa isi curete plamanii si intregul organism , datorita prezentei acestor aerosoli.

Cei care vin aici pot incerca o perioada de tratament in sanatoriul din statiune. Acesta ofera cure si plan de tratament in functie de fiecare boala in parte.

Daca te tenteaza plimbarile, ai la dispozitie cateva obiective turistice ale statiunii: manastirea Sfanta Maria, care detine o biserica transilvaneana din lemn, dar si un stil arhitectonic brancovenesc; fantana Sfantul Pantelimon; muzeul din cadrul manastirii Sfanta Maria din Techirghiol; centrele de tratament existente aici de mai bine de 50 de ani, Vila Papusica, fostul bulevard al Tavernei etc..

In oras vei gasi si zone care poarta urmele arheologice ale culturii Hamangia-Cernavoda si amprentele istoriei ramase in aceste locuri: monedele din vremea Imperiului Roman, documentele din perioada otomana, acte apartinand lui Mihail Kogalniceanu, casa si azilul construite de Constantin Tanase, dar si casele de vacanta ale familiilor lui Mircea Eliade, Cezar Petrescu, Tudor Arghezi, Jean Constantin.

Nu uita nici faptul ca te afli aproape si de alte obiective turistice de pe litoral. Poti merge in vizita la Constanta, Mamaia, Eforie Nord, Navodari sau Costinesti. Daca vrei sa experimentezi altceva, nici litoralul bulgaresc nu este prea departe.


Cat costa o vacanta la Techirghiol


Statiunea Techirghiol atrage mai ales persoane care vin aici la tratament, oferta de cazare cuprinzand hotelul sanatoriului, apartamente, dar si pensiuni si vile particulare.

Preturile camerelor la vila incep de la 60 de lei pe noapte pentru o camera dubla, la o pensiune de trei stele si de la 80 de lei pe noapte in camera tripla, la vila sau pensiune.

In cazul apartamentelor, preturile incep de la 80-90 de lei pe noapte, pentru intreg apartamentul. In aceste preturi sunt incluse cazarea si micul dejun. In unele cazuri, proprietarii vilelor precizeaza faptul ca baia este pe hol, pentru mai multe camere.

In cazul hotelului, cazarea se face dupa ce a existat o rezervare in prealabil, cu o trimitere de la medic. Preturile pornesc de la aproximativ 120 de lei pe noapte, cu diferite mese si tratamente incluse. Insa aceste costuri difera in functie de tipul de sedere si tratament, alese de pacient.


Cum ajungi la Techirghiol


Daca vii cu masina dinspre Constanta, poti merge pe DN 38 dinspre Agigea spre Negru Voda si vei gasi orasul dupa doar trei kilometri, dupa ce vei vedea lacul. Poti merge si cu maxi-taxi, iar daca alegi trenul, ai posibilitatea de a ajunge in gara Eforie Nord, de unde mai ai de mers inca trei kilometri.

Vremea este calduroasa si cu o umiditate ridicata, in mai tot timpul anului. In timpul verii caldura este dublata de o briza cu urme de aerosoli si saruri provenite din apa marii si a laucului Techirghiol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea