Vacante

#medina #yasmine hammamet #tunisia #hammamet

Vacanta pe litoralul tunisian: Hammamet

Candva un sat de pescari si de , Hammametul s-a dezvoltat vertiginos in ultima jumatate de secol, dupa ce Tunisia si-a castigat independenta. Aromitor si colorat, cu parfum de portocali si iasomie, cu o medina veche si plaje nisipoase, Hammametul este astazi unul dintre cele mai importante puncte turistice ale Tunisiei.

Aflat pe coasta Marii Mediterane, in sud-estul Peninsulei Cap Bon, Hammametul a fost printre primele zone ale tarii devenite destinatii turistice , gratie plajelor sale si sporturilor acvatice. Cu un climat bland mediteranean, Hammametul este vizitat in general din mai pana in octombrie. Media maxima de temperatura este de 37 °C, in luna iulie si tot atunci media minima nu scade sub 21 °C. Perioada ploioasa se intinde din toamna pana in primavara.

Distractie si atractii in

Hammametul este o destinatie de vacanta potrivita in special pentru turistii dornici de distractie. Hotelurile s-au dezvoltat in nordul si in sudul medinei. Centrul orasului se afla pe malul marii, astfel incat restaurantele, terasele, magazinele si gradinile publice au vedere panorama spre apa. In partea de sud gasesti cea mai -ul, care face parte dintre cele mai noi statiuni tunisiene. Zona ocupa de obicei un loc de top in recomandarile agentilor de turism .

Partea de nord a orasului, cunoscuta sub numele de Hammamet Nord, este cea mai mica si mai veche zona.
Viata de noapte este foarte bine reprezentata in oras, datorita discotecilor si cluburilor care anima orasul dupa caderea intunericului. In partea de sud (Hammamet Sud) si in centrul orasului, strazile se umplu cu petrecareti, veniti sa se bucure de terasele luminate, in aer liber si de discotecile care au facut ca regiunea sa fie una dintre cele mai animate din Tunisia.

Daca ajungi in Hammamet, poti vizita si restul Peninsulei Cap Bon. Amestecul de sate linistite si campii aromitoare, culturile de vita-de-vie , verdeata si resorturile pline de viata i-au adus zonei renumele de Gradina Tunisiei. Kasbah-ul din Hammament este un soi de veche cetate, datand din secolul al XII-lea. Contine o medina si este cunoscut in special pentru panoramele spectaculoase asupra plajei si a golfului. Medina reprezinta cea mai veche parte a orasului, imprejmuita de ziduri fortificate, cu strazile sale pavate si porti construite intr-un stil aparte.

Hammamet, centruPentru amatorii de shopping, souk-urile medinei ofera produse de artizanat, costume traditionale, bijuterii, obiecte de ceramica si diverse suveniruri. Nu toate insa sunt calitative, iar pretul trebuie negociat. In souk-urile din medina inca se mai pot gasi de cumparat bijuterii autentice berbere. Mai gasesti haine, covoare, papusi traditionale, mirodenii etc. De-a lungul coastei, magazinele numeroase isi asteapta clientii care, cu putina rabdare, pot gasi lucruri interesante aici.

Se pot face excursii si plimbari cu motoscutere, pe cai sau pe camile, de-a lungul coastei. De exemplu, o cu motoscuterul, cu durata de 2 ore si jumatate costa in jur de 35 euro si include o masa in aer liber. Alte activitati in aer liber acopera o paleta larga de posibilitati, de la golf la scufundari , tenis sau sailing.

Printre cele mai importante orase de aici sunt Sidi Daoud, Kelibia, El Haouaria si Nabeul. Toate se pot mandri fie cu peisaje naturale deosebite, fie cu ruine romane, fie cu alte vestigii culturale.

Partea sud-estica a penisulei este presarata cu plaje nisipoase, dotate cu baruri si restaurante foarte populare in randul turistilor. Hammametul este inconjurat de alte destinatii turistice foarte cunoscute. poarta in medina din HammametDe aici poti face excursii in Tunis, Carthage, Sousse sau Monastir. Hammametul se afla la jumatatea distantei dintre Sousse si capitala, Tunis.

Cat te costa cazarea

Pentru a beneficia de preturi mai mici, este bine sa-ti rezervi o vacanta in primavara sau la inceput de toamna. De obicei, vara preturile cresc, iar variantele de cazare pentru turistii cu un buget mic si mediu sunt destul de reduse.

O cu durata de o saptamana ajunge la aproximativ 530 euro de persoana. Un astfel de pachet asigura biletul de avion, transferul de la aeroport, 7 nopti de cazare all inclusive intr-un hotel de 4 stele si asistenta turistica. La aceasta suma se adauga automat taxa de aeroport, 105 euro.

Poti gasi insa si oferte speciale, sub 300 euro de persoana, pentru hotelurile de 3 stele. Astfel, o vacanta de o saptamana, cu demipensiune, costa in jur de 270 euro de persoana, fara taxa de aeroport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea