Vacante

#targu ocna #salina #ocna #manastire #izvor #tratament #vacanta #turism

Vacanta la salina si turism monahal la Targu Ocna

Vrei o vacanta relaxanta, cu vizite in natura si opriri tamaduitoare intr-o mina de sare? Iar acestora sa le adaugi bai si plimbari cu mici lectii de istorie? Atunci nu uita sa te opresti in localitatea bacauana Targu Ocna , recunoscuta in intreaga tara pentru salina si apele sale cu efecte extraordinare asupra organismului.

Daca ai probleme de respiratie, afectiuni digestive sau vrei pur si simplu sa previi astfel de dureri, planuieste-ti o vacanta in Targu Ocna, din judetul Bacau. Aici vei gasi si izvoare, salina, dar si un aer benefic, care iti va ajuta organismul sa se relaxeze si sa grabeasca vindecarea bolilor.   
 

Ce poti face la Targu Ocna
 

Odata ajuns in aceasta localitate bacauana poti incerca tratamente balneare, tratamente in salina, plimbari in natura si la obiectivele turistice din zona. In plus, daca optezi pentru cazarea la pensiunile din zona, ai posibilitatea sa experimentezi excursiile cu ATV-ul, echitatia, pescuitul sau zborul cu parapanta.
 

Turism de tratament balnear si vizite la salina
 

In aceasta zona a tarii exista izvoare minerale care sunt indicate pentru mai multe afectiuni si un centru balnear , in cadrul Complexului Balnear Magura. Astfel, aici vei gasi izvoare de ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice si slab bicarbonatate, care sunt recomandate pentru tratarea afectiunilor tubului digestiv, hepato-biliare, ginecologice cronice, reumatismale si ale cailor respiratorii.

Centrul Balnear Parc Magura, care este parte dintr-un complex de peste o mie de metri patrati, detine o baza de tratament cu spatii de testate medicala, spatii de fizioterapie, intretinere si recuperare si spatiile tehnice aferente, precum si doua piscine in aer liber, una pentru adulti si una pentru copii. Aceste spatii detin si grupuri sanitare si dusuri.

Salina Tirgu Ocna se afla la aproximativ doi kilometri de oras, in masivul de sare Valcele-Slatinele, la 240 metri adancime si reprezinta un important factor natural de cura, utilizat in terapia afectiunilor respiratorii. Caracteristica principala a microclimatului salinei este aceea ca parametrii fizici, chimici si microbiologici sunt constanti, fara variatii zilnice sau sezoniere. Drept efect se obtine echilibrarea si relaxarea organismului. In aerul din salina se gasesc ioni de calciu si magneziu, iar puritatea lui este foarte ridicata, atat iarna, cat si vara.

Baza de turism si obiectivele turistice din mina Trotus sunt amplasate la orizontul IX, la 240 metri adancime, acolo unde s-a construit un mini-orasel sub-pamantean, cu cascada si lac cu apa sarata, magazin alimentar si de suveniruri, spatii de miscare si de stationare. Accesul se face pe un plan inclinat si spiralat, de 3,2 kilometri lungime, cu microbuzele Salinei. In interiorul salinei sunt oferite servicii de transport in toate spatiile subterane, tratament cu aerosoli naturali halini si cateva posibilitati de agrement: terenuri de sport unde se pot juca baschet, mini-fotbal, tenis de camp , tenis de masa si spatii de joaca pentru copii, dotate cu leagane si tobogane.

Sursa foto: Flickr.com


Daca vei vizita te vei putea ruga intr-o biserica fascinanta, care poarta hramul "Sfanta Varvara" si a fost amenajata intr-una din galeriile minei de sare. In plus, vei avea ocazia sa vizitezi Muzeul sarii, din interiorul galeriilor. Mai multe detalii si preturi practicate pentru abonamentele si biletele de vizita pentru diverse locatii din subteran poti gasi pe site-ul oficial al salinei.

De asemenea, turistii care vin la tratament pot merge si la sectia speciala de recuperare – reabilitare a sanatatii umane, organizata in cadrul hotelului Magura, aflat in centrul orasului. Cei care vin aici pot beneficia de proceduri de masaj, kinetoterapie, terapii cu ultrasunete, ionizare, bai etc.

In plus, cei care vor sa se bucure de tratamentele oferite de natura au la indemana cele sapte izvoare minerale aflate la baza pantei Dealului Magura, care sunt indicate pentru tratarea bolilor digestive, a afectiunilor reumatismale, ginecologice si ORL.
 

Ce obiective turistice poti gasi la Targu Ocna
 

Monumentul Eroilor de pe Dealul Magura este dedicat memoriei celor peste 14000 de ostasi romani cazuti in Primul Razboi Mondial pe frontul de la Oituz-Cosna-Ciresoaia. Este unic in tara, atat prin amplasament (la 520 metri altitudine pe partea nord-estica a Muntelui Magura), cat si din punct de vedere architectural. Construirea Monumentului a inceput in anul 1925, sub domnia regelui Ferdinand si a reginei Maria si s-a incheiat in anul 1928, sub domnia regelui Mihai.

Statia CFR Salina este una dintre cele mai vechi statii feroviare din zona, cladirea fiind un monument incarcat de istorie. Cei care trec pe aici pot vedea placutele vechi si urmele fostei gari, putand afla detalii despre evenimentele desfasurate aici de la personalul feroviar care lucreaza aici.

Manastirea "Magura Ocnei" poarta din zona. Despre acest schit se crede ca ar data de pe vremea lui Alexandru cel Bun, lucru care insa nu poate fi dovedit documentar. Prima mentiune in acte este datata a fi din anul 1665, iar in timp, mai multe personalitati i-au trecut pragul. De-a lungul anilor, locasul a avut parte de greutati si incercari, fiind bombardat in timpul razboiului si inchis de comunisti. Acum este manastire de maici.

Sursa foto: crestinortodox.ro

Biserica "Raducanu", care poarta hramul “Buna Vestire” dateaza de la sfarsitul sec. al XVII-lea, fiind un monument reprezentativ pentru barocul tarziu moldovenesc. Este singura biserica din tara cu text francez in pisania din 1763 si recunoscuta pentru faptul ca la inceputul secolului al XVIII-lea a devenit manastire fortificata inchinata Manastirii Ivir de la Muntele Athos. Manastirea a fost si un insemnat centru de cultura, cu multe carti vechi, aici functionand o scoala in limba greaca unde se pregateau tinerii pentru cariera preoteasca. Langa peretele sud-estic al Bisericii se afla mormantul marelui diplomat si scriitor Costache Negri, iar in incinta manastirii au fost inmormantati reprezentantii unor familii de boieri ilustri:Buhus, Racovita, Negri, Sturdza.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului “, fosta Manastire “Precista” a fost construita in jurul anului 1662, fiind inchinata Manastirii Ivir de la Muntele Athos in 1683. A fost inzestrata cu mosii si tinuturi boieresti, care i-au atras perioade si jafuri.
 
Biserica din lemn “Cuvioasa Parascheva”, numita si “Domneasca” a fost construita din barne  de stejar pe malul Valcica, pe la sfarsitul sec. al XVI-lea.  A fost arsa de tatari in anul 1717 si refacuta in anul 1725, dupa un plan simplu, in forma de corabie. In prelungirea pronaosului a fost adaugata la o data tarzie clopotnita cu turn, captusita cu scandura. Are un iconostas catalogat drept "de o frumusete rara”, cu niste coloane cu sculptura la baza sa si cu cateva icoane vechi impresionante. Locasul este unul modest ca aspect, insa poarta amprenta istoriei, in cimitirul bisericii odihnesc personalitati ale orasului : arhitectul Ioan Scarlat Scheletti, dr. Ioan Pastia, capitanul Sandu Tanasescu - erou in Razboiul de Independenta etc.                                
   
Biserica "Sfintii Voievozi Mihail si Gavril" dateaza din secolul al XVIII-lea si pastreaza o forma simpla, dreptunghiulara, cu un pridvor deschis si un turn-clopotnita in stil neoclasic, iar iconostasul poarta o pictura executata in 1852.

Biserica “Sfintii Imparati Constantin si Elena“ a fost construita in anul 1824 si este un lacas de cult care in perioada interbelica era considerata monument istoric.  Este o biserica modesta, care in vecinatate are cimitirul penitenciarului si o troita ridicata in memoria celor 55 de detinuti politici care au murit in aceasta inchisoare in timpul regimului comunist.
 

Sursa foto : Romaniatour.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea