Vacante

#mallorca #palma de mallorca #spania #magalluf #santa ponsa #cala mayor #playa de palma

Vacanta la plaja in Palma de Mallorca

Mallorca face parte din Insulele Baleare si este cea mai mare dintre acestea. Aflata in bazinul Marii Mediterane, intre Ibiza si Menorca, Mallorca este o destinatie de vacanta atragatoare, gratie formelor de relief diversificate, de la golfuri si regiuni de coasta la muntii din interiorul teritoriului, care ajung la inaltimi de peste 1500 metri.

Cea mai cunoscuta zona de litoral in Mallorca o reprezinta partea sa sudica, unde exista cele mai bune plaje amenajate de pe insula. De-a lungul coastei se intind statiunile, care se afla atat de aproape unele de altele incat se intrepatrund si cu greu iti dai seama unde se termina una si incepe alta. Principalul avantaj consta in faptul ca se ajunge usor la toate facilitatile: magazine, discoteci, parcuri acvatice, restaurante etc.

Iti prezentam in continuare cateva dintre cele mai importante regiuni de pe litoralul insulei Mallorca. 

Vacanta activa in Playa de Palma

Prima statiune se afla foarte aproape de capitala insulei si se intinde intre C’an Pastilla in vest si Arenal in est. Foarte multi turisti germani si britanici vin sa-si petreaca vacanta aici, lucru vizibil si in tipurile de baruri, pup-uri si restaurante existente in statiune. Din cauza apropierii de C’an Pastilla si Arenal, zona este cunoscuta in intregime sub numele de Playa de Palma, insa in realitate ea include 3 statiuni.

Playa de PalmaCicloturismul este bine dezvoltat in Playa de Palma. Tot aici se practica diverse sporturi acvatice. Statiunea este potrivita pentru cei care isi doresc o vacanta activa, cu o viata de noapte bine dezvoltata si este mai putin recomandata pentru vacantele in familii sau pentru cei care cauta liniste si relaxare.

Un sejur in aceasta vara in Playa de Palma costa de la 699 euro de persoana, conform agentiei Perfect Tour. Pachetul asigura biletul de avion (cursa charter), transferul de la aeroport, 7 nopti de cazare cu demipensiune intr-un hotel de 3 stele si asistenta turistica.

Cala Mayor , vacanta intr-o zona rezidentiala

Aflata la vest de capitala, Cala Mayor este prima zona rezidentiala unde s-au construit resorturi. Zona beneficiaza de o plaja lata, cu nisip fin si ape limpezi. Cala Mayor a fost cunoscuta in primii ani ca una dintre destinatiile cele mai cautate pentru viata de noapte, multumita numeroaselor baruri si cluburi. Astazi viata de noapte este oferita in principal de resorturile de 5 stele, insa turistii inca gasesc in Cala Mayor baruri, restaurante si magazine. Cala MayorZona rezidentiala atrage turisti de toate varstele si este potrivita pentru vacantele in familie, iubitorii de sporturi acvatice etc.

Sezonul estival incepe in aprilie si tine pana la sfarsitul lui octombrie. Cala Mayor se afla in apropiere de Palma de Mallorca, Palma Nova si Magaluf, oferind posibilitatea de a profita si de atractiile turistice din imprejurimi. Urmatoarele zone dupa Cala Mayor detin numeroase terase, magazine si discoteci.

O saptamana de vacanta in Cala Mayor te costa de la 929 euro in luna august, conform agentiei Komsi Travel . Pachetul include bilet de avion (cursa charter), transfer de la aeroport la hotel, 7 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 5 stele din Cala Mayor si asistenta din partea agentiei.

Santa Ponsa , vacanta pentru familii 

Santa PonsaStatiunea Santa Ponsa se afla intre Palma Nova si Magaluf, iar principalii ei turisti sunt de nationalitate scotiana si irlandeza. Zona ofera numeroase hoteluri cu facilitati pentru familii. Apele golfului sunt linistite, ideale pentru inot si sporturi de apa si totodata aici se afla un punct de plecare pentru vasele de croaziera care ofera diverse tururi pe insula.

Santa Ponsa are o plaja lata (Platja de Santa Ponsa) aflata intr-un golf pitoresc, in mijlocul statiunii. Plaja curata si sigura este cautata de turistii veniti cu familia in vacanta. Printre cele mai renumite activitati de vacanta desfasurate aici sunt cursurile de golf si spectacolele cu papagali. Coloritul si larma acestora din urma fac deliciul copiilor. Sezonul estival tine din mai pana in octombrie. Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial.

La sfarsitul lunii iulie, un sejur in Santa Ponsa costa 668 euro, conform agentiei Maraton Travel. Pachetul asigura transport cu avionu (cursa charter), 7 nopti de cazare cu demipensiune intr-un hotel de 4 stele, transferde la aeroport si asistenta turistica.

distractie in Magalluf

MagallufMagalluf se afla in sud-vestul insulei Mallorca si reprezinta una dintre statiune traditionale cele mai dezvoltate. Statiunea detine plaje cu nisip fin, magazine, restaurante, baruri, aflate de-a lungul promenadei, departe de trafic. Plajele principale sunt Palma Nova Beach, Magalluf Beach si Majorca Beach.

Statiunea este potrivita in special pentru turistii care doresc sa practice sporturi acvatice si sa aiba parte de o vacanta activa. Ofertele de cazare sunt diversificate, turistii gasind inclusiv apartamente de inchiriat.

O vacanta in Magalluf in aceasta vara costa de la 540 euro, conform agentiei CMB Travel. Pachetul asigura transport cu avionul (cursa charter), 7 nopti de cazare cu masa, transfer de la aeroport si asistenta turistica.

Excursii optionale

Pe langa activitatile oferite de zonele litoralului, in Mallorca se organizeaza excursii optionale pentru cei care doresc sa vada cat mai multe parti din insula.

Una dintre aceste excursii propune in tur al insulei. Turistii pleaca Palma de Mallorca cu un trenulet special, adus din San Francisco, pana in portul Port de Soller. De aici sunt imbarcati pe un vas de croaziera, cu directia Sa Calobra. Aceasta reprezinta un satuc portuar, aflat in nordul insulei, caracterizat prin stanci inalte si un canion renumit (Torrent de Pareis). Din Sa Calobra se merge in Inca, in partea central-nordica a Mallorcai, unde turistii pot achizitiona diverse obiecte din piele. Tot aici se poate gusta din vinurile si preparatele culinare traditionale.

ValldemossaO experienta deosebita este oferita de una dintre cele mai renumite atractii ale Mallorcai: Cuevas del Drach. Pestera se afla in lacul subteran Lago Martel, unul dintre cele mai mari din lume de acest tip. Intr-o pestera, turistii asista la un concert de muzica clasica, sustinut de artisti care stau pe o pluta pe apa. Locatia impresioneaza nu doar prin sonoritate, dar si prin decorul spectaculos, cu formatiuni specifice unei pesteri.

In partea de vest a insulei se afla Manacorul, un oras cunoscut pentru fabrica de perle, arhitectura veche si mobilierul de lemn realizat aici. Vestigiile istorice dateaza din anii 1200 i. Hr, iar cele mai importante piese se afla in Muzeul de Arheologie ale orasului.

Una dintre cele mai romantice excursii este cea din Valldemossa, unde satele sunt construite pe terase naturale, invaluite in gradini de portocali. Valldemossa se afla in vestul insulei, intr-o regiune montana cu deschidere la mare. Casele construite din piatra, strazile intortocheate, pavate cu aceeasi roca, shopurile cochete si intime si frumusetea naturala fac din Valldemossa una dintre cele mai visatoare destinatii . Aici se afla o manastire carteziana si tot aici si-a petrecut vacanta de iarna Chopin impreuna cu iubita lui, George Sand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea