Vacante

#mare #plaja #litoral #mamaia

Vacanta la mare in statiunea chic a Marii Negre, Mamaia

O vacanta la mare inseamna nu doar sa stai la soare pe plaja cu nisip fin scaldat de valurile marii, ci si posibilitatea de a te relaxa incercand diferite optiuni de distractii: plimbari, aqua park, shopping, mers in cluburi. Daca vrei sa te bucuri de toate acestea dar si de posibilitatea de a face plaja alaturi de vedete din tara noastra, mergi la mare la Mamaia.

Mamaia este considerata cea mai populara statiune a litoralului Marii Negre. Fiind situat in imediata vecinatate a Constantei, orasul are o lungime de opt kilometri si o latime de doar 300 de metri, care se intind pe o fasie de pamant intre mare si Lacul Siutghiol.
 

Intalniri cu vedete si distractie la mare la Mamaia
 

Daca ajungi in vacanta la mare in statiunea Mamaia poti merge sa incerci principalele sale atractii turistice: Telegondola, de unde vei putea vedea o imagine paniramica a litoralului, dar si Aqua Magic Park , unde ai la dispozitie tobogane si alte locuri de distractie cu apa.

Telegondola a fost inaugurata in 2004 si este una dintre putinele astfel de obiective din Europa. Poate transporta intre 600 si 1500 de persoana pe ora, fiind situata in apropierea Cazinoului din Mamaia si a complexului Perla, alte doua obiective turistice importante ale orasului.

Daca tot ai pornit la plimbare, nu ocoli strazile strajuite de palmieri si nici o deplasare la Teatrul de Vara , acolo unde la sfarsitul lunii august se desfasoara Festivalul de muzica de la Mamaia.

De asemenea, adauga la itinerariu si Lacul Siutghiol, care este considerat o laguna a Marii Negre. Iar daca esti amator de plimbari mai lungi, mergi si spre obiectivele turistice din Constanta si alte statiuni ale Marii Negre.

Mamaia este numita “statiunea vedetelor”, pentru ca detine cateva hoteluri, cluburi si restaurante detinute de persoane cunoscute din tara noastra, precum Gica Hagi, Tania Budi. Gheorghe Copos etc.. Iar pe plajele sale, mai ales cele apartinand marilor hoteluri, pot fi zarite nume cunoscute din tara si chiar si din strainatate.

Esti pasionat de shopping? In Mamaia gasesti multe magazine, tarabe si boutique-uri, care se adreseaza tuturor categoriilor de buzunare.Mai mult, alaturi de acestea gasesti si mici targuri de dulciuri si jucarii si locuri de distractii, mai ales pentru cei mici: carusel, roata, ciocan, tobogane, tras la tinta etc.

Amatorii sporturilor de apa au posibilitatea de a practica aici snorkelling, surfing, natatie, plimbari cu hidrobiciclete sau barci, fie ele cu vele sau cu motor, scuba-diving si paragliding. Poti practica sporturi precum tenis, volei, fotbal iar daca vrei sa te relaxezi, hotelurile iti ofera servicii de wellness si spa.
 

Pe plaja la mare la Mamaia
 

Sursa foto: astro-travels.com

Plaja din Mamaia este recunoscuta pentru nisipul sau fin si deschis la culoare, precum si pentru bulevardul care se intinde de-a lungul plajei. Multe dintre plaje au fost concesionate de catre hotelurile aflate in vecinatatea lor, astfel ca regimul accesului la plaja este diferit: clientii hotelurilor au acces gratuit la aceste plaje, cei veniti din exterior fiind nevoiti sa plateasca pentru fotoliile de plaja si umbrelele pe care le folosesc.

In statiune sunt peste opt kilometri de plaja, care in timpul verii se umple pana la refuz. In jurul zonelor de plaja sunt amplasate baruri, terase si restaurante, iar in timpul noptii nisipul gazduieste petreceri in aer liber. Tot aici vei gasi si centre de unde iti poti inchiria echipamente pentru practicarea sporturilor de plaja si apa. 

Sezonul estival se intinde intre lunile mai si septembrie, atunci cand temperatura aerului se situeaza intre 25 si 30 de grade Celsius iar cea a marii in jurul valorii de 22 de grade. Apa este calda pana toamna tarziu, daca vremea este buna putand fi buna pentru o baie si in luna noiembrie. Varful de temperatura este in lunile iulie si august, atunci cand se inregistreaza si cel mai mare aflux de turisti spre litoral.
 

Cat te costa o vacanta la mare la Mamaia
 

Atunci cand iti planifici o vacanta la Mamaia, va trebui sa tii cont de ce tip de cazare iti doresti: la hotel, la gazda sau apartament ori la motel, acest lucru urmand sa influenteze pretul vacantei tale.

Costurile pentru cazare incep in acest an de la 160 de lei de persoana pentru un sejur de trei zile la un hotel de doua stele si ajung pana la peste 1000 de lei de persoana, pentru un sejur de o saptamana la un hotel de cinci stele.

In aceste preturi sunt incluse numai cazarea si in unele cazuri micul dejun, astfel ca daca iti doresti un regim all inclusive va trebui sa mai adaugi la aceste preturi intre 30 si 100 de lei pe zi.

Preturile sunt sensibil mai mici in cazul in care te cazezi la vila sau apartament. Pentru acest tip de cazare costurile sunt cuprinse intre 50 si 150 de lei pe zi, pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus si include si accesul la bucatarie, acolo unde iti poti gati. In cazul in care optezi pentru demipensiune sau pensiune completa, preturile cresc cu minim 30 de lei pe zi, de persoana.

La aceste costuri va trebui sa adaugi si taxa de statiune care este de 3 lei pentru o intrare, 4 lei pentru un abonament de o zi, de 25 de lei pentru abonament de o saptamana si 250 de lei pentru intregul sezon estival.
 

Sursa foto : romaniaincoming.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea