Vacante

#vacanta #parapanta

Vacanta la extrem… in parapanta

Vrei sa vezi marea dintr-o perspectiva din care nu ai mai admirat-o niciodata? Sau vrei sa fii de zece ori mai inalt decat brazii? poate fi un mod haios si distractiv de a-ti indeplini aceste dorinte si de a-ti pigmenta vacanta.

Atat profesionistii acestui sport, cat si cei care au zburat numai o singura data, sustin la unison ca zborul cu parapanta a fost singurul moment in care au simtit ca au devenit stapanii cerului. Pentru o vacanta “in parapanta” ai nevoie de incredere in instructorul care te va ghida in zbor si, nu in ultimul rand, ai nevoie de curaj.

Parapanta pentru toti

Parapanta este un aparat de zbor ultrausor, deloc complicat de pilotat pentru profesionistii acestui sport. Cel mai potrivit pentru vacanta ta ar fi sa zbori in tandem , adica impreuna cu un instructor de parapanta. Pentru ca aparatul sa se inalte, nu este nevoie decat sa alergi cativa metri in acelasi timp cu tutorele de zbor. In cateva secunde, aparatul se va inalta singur, iar tu vei avea cerul in stapanire fara sa mai faci niciun alt efort suplimentar.

Pentru a zbura cu parapanta, nu este necesar sa vii cu echipament de acasa deoarce vei primi tot ceea ce ai nevoie de la clubul de unde inchiriezi parapanta. De asemenea, poti zbura cu parapanta la orice varsta, aceasta modalitate de agrement constituindu-se ca o metafora a linistii si a pacii, in concluzie inima nu iti va fi solicitata in niciun fel.

In schimb, trebuie sa ai mintea alerta pentru a observa totul de sus. Perceptia ta despre locul de vacanta in care, poate, ti-ai petrecut numeroase concedii, se va schimba radical. Vei sta in aer la fel de comod ca intr-un fotoliu si vei putea face cate fotografii aeriene iti doresti.

In functie de cat de tare bate vantul, zborurile pot dura intre 15 minute si chiar cateva ore. Sportivii de performanta plutesc aproximativ 3 ore si pot parcurge distante de pana la 300 de km.

In cazul in care te intrebi despre siguranta acestui gen de zbor, trebuie sa stii ca este mult mai sigur decat zborul cu avionul. In plus, conform presedintelui clubului de zbor Extrem Wings , Adrian Balas, nu s-au inregistrat niciodata accidente la zborurile in tandem.

Locuri de vacanta “dotate” cu parapantasport

Daca te-ai decis sa zbori cu parapanta iata care sunt cele mai cunoscute zone de vacanta “dotate” cu parapante la discretie. Printre acestea se numara Brasovul unde activeaza clubul Extrem Wings. Poti sa zbori din zona Bunloc situate in apropiere de Poiana Brasov, de pe Dealul Lempes si de pe Postavarul. Platesti 250 RON in cazul in care alegi sa zbori din Poiana Brasov si 200 RON pentru celelalte zone. Daca iti convingi prietenii sa te insoteasca in aceasta aventura vei avea si discouturi de 10%.

Daca iti doresti sa zbori de la 2.000 de metri, te poti adresa asociatiei Air Adrenaline care face zboruri in zona lacului Balea. In acest caz, te costa 50 de euro. Asociatia mai are zboruri si in statiunile Paltinis sau Rapa Rosie- Sebes.

Exista aproximativ 20 de zone in toata tara de unde se poate zbura. Pe majoritatea le gasesti la munte, totusi poti incerca senzatiile cu parapanta si in statiunile Mamaia si Eforie.

Vacanta placuta si vreme buna pentru zbor!

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea