Vacante

#vacanta #briancon #munte #alpi

Vacanta la cea mai mare altitudine din Europa

N-ai avut niciodata o conditie fizica remarcabila, insa dintotdeauna ti-ai dorit sa petreci o vacanta la altitudini unde numai alpinistii pot ajunge? Iti plac fortaretele si esti pasionat de arhitectura impunatoare specific militara? Iti doresti sa respiri cel mai pur aer din Europa si sa zaresti muntii din orice directie ai privi? N-ai decat o singura solutie: schimba Carpatii romanesti pe Alpii francezi. Alege Briancon .

Briancon(1 326 m), este orasul aflat la cea mai mare altitudine de pe continent, in plus, luna aceasta, a fost declarat de catre UNESCO ca facand parte din patrimoniul mondial protajet.

Cum ajungi

Cu avionul, trenul sau cu masina, nu vei avea nicio problema sa ajungi la Briancon. Chiar daca orasul se afla la peste 1300 de metri inaltime, autostrazile sau caile ferate nu il ocolesc. Orasul nu detine un aeroport, insa, accesul se poate face prin intermedeiul aeroportului din orasul italian Torino de care il despart 15 km.

Daca iti faci griji pentru soare, trebuie sa stii ca la Briancon ai toate sansele sa te bronzezi deoarce, chiar daca se afla in inima Alpilor francezi, orasul beneficiaza peste 300 de zile pe an de un climat asemanator cu statiunea Nisa de pe malul Mediteranei. In consecinta, indiferent de anotimp, in Briancon te vei putea relaxa sub un soare puternic pe tot parcursul anului.

In cazul in care ai probleme respiratorii , trebuie sa stii ca Briancon nu duce lipsa de numeroase centre medicale specializate si ultramoderne.

Ce vizitezi

De-a lungul secolelor, Briancon si-a asumat statutul special de oras-garnizoana care avea datoria de a protaja Franta de invaziile italiene. Marchizul de Vauban, unul dintre cei mai priceputi arhitecti militari francezi, incepe sa construiasca aici inca din secolul 18 numeroase fortificatii unice in Europa.

Calatorul este impresionat, in primul rand, de centrul istoric. Inconjurat de fortificatii vechi de trei secole, amplasate pe toti muntii din jur, acestea intregesc atmosfera de oras medieval , vesnic aflat in razboi.

Locul de promenada preferat al brianconenilor este fortificatia Gargouille, care curpinde printre altele un canal ce se intinde de-a lungul micutului oras. Arhitectura acestui fort vechi de trei secole este atat de impresionanta incat chiar si reprezentantii UNESCO il considera o veritabila opera de arta. In interiorul lui poti vizita numeroase biserici, fantani, cadrane solare si alte elemente arhitecturale.

Alte locuri care nu trebuie ratate sunt Fortareata des Salettes construita in secolul al 18-lea, Podul d'Asfeld care uneste orasul de Fortareata Tetes, cea mai importanta fortificatie din zona brianconeza de unde veti avea o impresionanta vedere asupra orasului precum si a muntilor din jur, Fortareata Dauphin sau Fortareata Randouillet. Toate conservate impecabil.

Pentru iubitorii de drumetii, Briancon este unul dintre principalele locuri din Franta de unde se poate pleaca in numeroase trasee montane de dificultati diferite adaptate pentru gusturile amatorilor, respectiv, profesionistilor. Nu degeaba orasul a fost declarat de catre saptamanalul L’Equipe Magazine “cel mai sportiv oras francez.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea