Vacante

#venetia #carnaval #masti

Vacanta la Carnavalul de la Venetia 2010

Venetia se transforma in februarie. In aceasta luna, romanticul oras italian isi pune masca de carnaval . Turistii care ajung in Venetia la mijlocul lunii februarie vor putea lua parte la ceremoniile carnavalului, laolalta cu sarbatoarea de Valentine’s Day.

carnavalul de la venetia are loc in fiecare an, insa datele difera, in functie de alte evenimente importante , precum Pastele, Mardi Gras Tuesday si Ash Wednesday. In 2010, Carnavalul de la Venetia se desfasoara intre 6 si 16 februarie. Din acest motiv, Carnavalul de la Venetia va include si celebrarile de Sfantul Valentin, cu petreceri specifice acestei sarbatori, combinate cu amprentele carnavalului.

Evenimente cu masti si costume

Centrul carnavalului se afla in Piata San Marco, insa pe toata durata celor doua saptamani au loc evenimente in tot orasul: baluri mascate, serate cu menuet, seri de opera, cine festive etc. Au loc, de asemenea, spectacole de dans, muzica, teatru si balet. Lista detaliata a evenimentelor o gasesti aici.

Evenimentele sunt pline de fast si se desfasoara in locatii importante, in principalele palate si cladiri istorice ale Venetiei. Biletele sunt deja puse in vanzare si cele mai mici preturi incep de la 40-50 euro de persoana si pot ajunge si la cateva sute, in functie de eveniment.

Oferte la Carnavalul de la Venetia

Carnavalul de la Venetia atrage turisti de prin toate colturile lumii, iar orasul profita de valurile mari de turisti pentru a-si creste veniturile. Cererea este intotdeauna mai mare decat oferta, astfel incat preturile se ridica considerabil. Daca vrei sa vizitezi Venetia in timpul carnavalului, trebuie sa-ti faci rezervarea din timp, altfel vei fi obligat sa te cazezi intr-un oras din imprejurimi sau chiar mai departe.

Daca vrei sa vizitezi mai multe orase, cea mai buna varianta este sa alegi un circuit cu autocarul. Ai ocazia sa ajungi la carnaval si, totodata, sa vezi alte metropole europene precum Budapesta sau Viena. Un pachet de o saptamana te costa 320 euro, conform agentiei Genius Travel si include un circuit cu autocarul, cu opriri in Lido di Jesolo, Venetia, Budapesta si Viena.

Daca iti doresti o vacanta mai scurta, axata in special pe carnaval, poti sa-ti iei un weekend prelungit. Un minisejur de 4 zile te costa 319 euro, conform agentiei Best Comtur . Oferta asigura transportul cu avionul, transferul de la aeroport, cazarea in hotel de 4 stele cu mic dejun, un tur pietonal si insotitor de grup.

Este bine sa stii

Masti si costume se gasesc de vanzare sau de inchiriat peste tot prin Venetia, iar aceste produse sunt disponibile pe toata durata anului, nu doar in perioada de desfasurare a carnavalului. De obicei sunt scumpe, astfel incat o vacanta aici, in timpul carnavalului, inseamna cheltuieli mari, daca programul include pe langa transport, masa si cazare, distractii precum balurile din palate. Evenimentele au de obicei tinuta obligatorie, care poate varia de la tinuta de seara la costumul de epoca.

Te poti costuma in sute de feluri, de la personajele din Commedia dell’Arte la personaje cu masti fantezie sau la personajele cu masti traditionale venetiene.

Daca te decizi sa iei parte la carnaval pentru o perioada mai lunga (de la doua zile in sus), atunci ar fi indicat sa gasesti cazare in interiorul orasului. In timpul carnavalului traficul este extrem de dificil si vei pierde ore pretioase in transfer, in loc sa te bucuri de acest oras.

Daca mergi impreuna cu copiii, ii poti duce sa se joace in Giardini, gradinile municipale din Venetia. Campo Santa Maria si Campo Stefano sunt alte doua zone unde cei mici obisnuiesc sa se joace.

Daca mergi la Carnaval, trebuie sa stii ca luna februarie este considerata una dintre cele mai uscate perioade. Vremea este rece, iarna, iar zapada, o raritate. Este bine sa ai la tine haine groase si incaltaminte comoda. La unele obiective turistice, precum bisericile si catedralele, este obligatoriu sa ai o tinuta conservatoare, cu bluze care acopera umerii si cu pantaloni sau fuste lungi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea