Vacante

#trapani #sicilia #italia #vin #marsala #arte&vino #ulei de masline extravirgin

Vacanta in Trapani, relaxare la un pahar de vin sicilian

Daca iti doresti o noua destinatie de vacanta, capabila sa ofere o combinatie de natura, istorie, cultura, arheologie si gastronomie, poti vizita provincia Trapani . Aflata in partea de vest a Siciliei, are capitala in orasul cu acelasi nume. Centru portuar cu o lunga istorie, Trapani este recunoscut pentru produsele sale: ton, sare, masline si vin. Productia de vin rivalizeaza cu alte regiuni renumite, din Italia sau din strainatate: Toscana, Austria, Ungaria.

Atractii turistice si valori culturale
 

Orasul Trapani este una dintre atractiile principale ale regiunii Trapani. Se spune ca vizitatorul care ajunge aici nu trebuie sa rateze apusurile asupra Mediteranei, care sunt impresionante gratie pozitionarii orasului in regiunea de coasta.

In zona gasesti o multitudine de palate, cateva castele si bastioane, biserici etc. Biserica Maria Santissima Annunziata (Sanctuary of Santissima Annunziata), cunoscuta sub numele de Madonna di Trapani, este celebra pentru statuia Madonnei, realizata in marmura. Biserica a fost ridicata in secolul al XIV-lea si refacuta in secolul al XVIII-lea. Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial.

Sursa foto: liberainformazione.orgO alta atractie turistica este Torre di Ligny, un turn de aparare construit in secolul al XVI-lea si refacut in 1670 care gazduieste acum un muzeu.  Printre cladirile vechi se distinge Torre della Colombaia.

Turistii care viziteaza celebra biserica Sanctuary of Santissima Annunziata pot profita de ocazie pentru a vedea si Museo Regionale Pepoli. Muzeul este gazduit intr-o manastire carmelita si detine colectii de picturi, sculpturi si arta decorativa de pe teritoriul Trapani.  Un alt oras important al provinciei Trapani este Marsala , locul de origine al vinului cu acelasi nume.

 

Delicii culinare


Daca vrei sa incerci un vin sicilian din regiune, iata cateva exemple din cele recomandate de specialisti: Biligneri Cabernet-Nero D’Avola, Cuti Nero D’Avola-Merlot, Cuti Catarratto sau Cuti Nero D’Avola. Mai multe detalii despre vinurile siciliene si uleiul de masline extravirgin din regiunea Trapani gasesti pe site-ul oficial. Daca vrei sa cumperi un astfel de vin sau sa participi la o degustare, poti face o vizita la salonul de bauturi Arte&Vino, din capitala.

Gastronomia din Trapani are numeroase influente, venite in special din istoria lunga a regiunii: influente romane, bizantine, arabe, spaniole etc. Unul dintre preparatele specifice zonei este pasta con il pesto alla trapanese. Multe preparate au la baza pestele. Cei carora le place mult tonul trebuie sa profite de vizita in Trapani si sa incerce diversele preparate din acest peste, imbogatite cu usturoi, menta si un sos special, salsa di pomodoro. Provincia are o lunga traditie in pescuit, in ceea ce priveste tonul, astfel incat experienta merita efortul.

sursa foto: dropofsicily.comUn gust specific mancarurilor din Trapani este dat de uleiul de masline extravirgin. Produsul obtinut in aceasta regiune este renumit, calitatea acestuia datorandu-se climatului din regiune. Cous-cous-ul face parte si el din gastronomia din Trapani, ca urmare a influentelor arabe. Este atat de popular aici, incat a ajuns sa fie considerat un preparat reprezentativ pentru aceasta zona.
 

Este bine sa stii
 

Trapani dispune de un aeroport, astfel incat poti ajunge aici cu avionul. Alte metode de transport sunt trenul, masina sau vaporul.

In Trapani gasesti oferte de cazare in hoteluri de 3 si 4 stele, camere Bed&Breakfast, apartamente etc. Daca alegi sa locuiesti in orasul vechi, dispui de diverse mijloace de transport in comun si esti in apropierea obiectivelor turistice. O camera la un hotel de 3 stele incepe cam de la 35 euro pe noapte, in timp ce la 4 stele, pretul porneste de la aproximativ 70 euro pe noapte.

 

Sursa foto : liberainformazione.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea