Vacante

#pamporovo #bulgaria #statiune #ski

Vacanta in statiunea montana Pamporovo

Pamporovo este una dintre cele mai cunoscute statiuni montane ale Bulgariei si, totodata, una dintre cele mai faimoase din Europa de Sud-Est. Statiunea are mai multe atuuri care o fac deosebit de atractiva pentru turistii de pretutindeni: peisajele montane spectaculoase, cu paduri de pin, sezonul turistic de vara si iarna, precum si preturile accesibile.

 

Pamporovo, zapada multa si ierni blande

 

Pamporovo se afla in Muntii Rhodopi, la numai 85 km distanta de orasul Plovdiv si la o distanta de 260 km de Sofia. Aflata la o altitudine de 1650m deasupra nivelului marii, statiunea imbina sporturile montane, de vara si de iarna, cu traditiile locale si ospitalitatea locuitorilor sai.

Una dintre principalele atuuri ale statiunii este vremea. Turistii care iubesc iarna, dar care nu se dau in vant dupa zone friguroase si viscolite, pot gasi in Pamporovo o destinatie cu ierni blande si insorite, fara sa le lipseasca insa abundenta zapezii. Climatul benefic de aici este bland, montan si moderat, cu influente mediteraneene. Acesta atrage turisti de pretutindeni, veniri sa faca o cura sau diverse terapii, la centrul balnear.

 

Iarna pe schiuri in Pamporovo

 

Centrul de schi din Pamporovo ofera servicii pentru toate categoriile de schiori.  Multe dintre pistele de schi pornesc de pe varful Snejanka, iar schiorii gasesc aici piste potrivite, de la cele pentru incepatori, la cele cu un grad mare de dificultate.

Turistii care nu au mai schiat pana acum si vor sa invete, precum si cei care isi petrec vacanta cu copiii aici beneficiaza de lectii de schi la una dintre cele mai renumite astfel de scoli din Europa. Desi statiunea detine piste si servicii pentru toate nivelurile, Pamporovo este renumita in special pentru oferta ei adresata incepatorilor. Serviciile oferite si nivelul de pregatire al instructorilor sunt la cele mai inalte standarde.

 

Distractii in Pamporovo

 

Daca vrei sa-ti petreci timpul si in alt fel, in Pamporovo, in afara de pistele de schi, statiunea ofera o gama variata de distractii: inot, bowling, patinaj, snowboard, shopping, excursii in imprejurimi, baruri, cluburi, fitness etc. Principalele excursii propuse turistilor sunt cele spre Sofia, Plovdiv, in orasul Smolyan si la Manastirea Bachkovo.

Si restaurantele sunt deosebit de atractive, mai ales pentru cei care apreciaza bogata gastronomie bulgareasca, cu preparate traditionale. Unele restaurante au oferte de tip Happy Hour, unde poti comanda bauturi la jumatate de pret.

Preturile sunt mici in statiune, astfel incat o vacanta aici nu implica sume mari de bani. O camera dubla la un hotel de 5 stele din Pamporovo costa 51 euro pe noapte, in ianuarie-februarie si poate ajunge la 42 euro pe noapte, in februarie-aprilie 2010, conform agentiei Perfect Tour . Oferta asigura cazarea cu demipensiune, accesul la sauna, piscina si in sala de fitness.

Pentru o camera dubla la un hotel de 5 stele platesti 43 euro pe noapte, dupa sfarsitul lunii februarie, conform agentiei Event Travel. Oferta este disponibila pentru cazare cu demipensiune, iar copiii cu varste mai mici de 2 ani beneficiaza de gratuitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea