Vacante

#serbia #muntenegru #belgrad #hotel #budva #turisti #statiune #lacul skadar #vacanta romantica #mancare

Vacanta in Serbia si Muntenegru

O destinatie mai putin promovata, dar bogata in atractii turistice de tot soiul, este Serbia si Muntenegru. Turistii care isi doresc sa vada o tara straina fara a se indeparta prea mult de casa au ocazia sa viziteze aceste meleaguri cu forme de relief ce-si deschid panoramele in fotografii impresionante, cu arhitectura lor veche, cu zone de coasta pierdute deasupra marii si sate traditionale unde respiri aroma locala.  

budva4Daca pleci pe cont propriu in Serbia, gasesti bilet de avion Bucuresti-Belgrad si retur de la 398 euro de persoana, pentru luna iulie 2008. O alta posibilitatea este sa iei trenul pana in Belgrad si de acolo sa mergi mai departe cu autobuzul sau autocarul.  

Unde ne cazam 

Gasesti cazarea in Belgrad cu preturi destul de variate. Pentru un confort de 4 stele poti plati 108 euro pe noapte, iar pentru 3 stele, in jur de 57 euro pe noapte, in camera dubla. Sunt insa si oferte mai ieftine, sub 40 euro pe noapte, la hotelurile din aceeasi categorie. Daca insa te gandesti sa inchiriezi un apartament in capitala, te costa 50 euro pe noapte. 

BudvaUnde ne plimbam 

Una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate zone turistice se afla in Budva . Celebra pentru plajele sale nisipoase si apele de un albastru cristalin, Budva Riviera atrage anual peste 300.000 de turisti veniti sa-si petreaca aici vacanta de vara. Avand 21 km de plaja, statiunea se lauda cu 17 plaje amenajate si zone de coasta cu peisaje spectaculoase.  De-a lungul promenadei cluburile isi desfasoara viata de noapte. In statiune poti opta intre hoteluri, vile si pensiuni. Un sejur de 11 zile te costa intre 220 si 295 euro de persoana, in camera dubla. Poti opta pentru transport dus-intors, contra unei sume de 60 euro. In Budva gasesti diverse terase si restaurante accesibile ca pret, o masa costand cam 10 euro.  

Lacul SkadarO excursie la cel mai mare lac din Balcani iti dezvaluie flora si fauna bogata a acestui teritoriu, cu o celebra rezervatie de pelicani . Iubitorii de pasari intra intr-un adevarat paradis inaripat, deoarece peste 270 de specii isi duc traiul pe Lacul Skadar . Pentru o vacanta romantica, mergi in Sveti Sftefan, un orasel din Muntenegru, aflat la 5 km sud-est de Budva. In secolul al XV-lea era un sat de pescari, iar astazi intreaga zona a fost transformata intr-o statiune de lux de pe coasta Muntenegrului. Te vei bucura sa gasesti aici strazi, case si cladiri care si-au pastrat forma arhitecturala de le vremuri, in timp ce interioarele ofera cele mai bune conditii de cazare.  

budva2Turistii care practica sporturi de apa trebuie sa incerce macar o data serviciile oferite in satul pescaresc Becici din Muntenegru. Zona este considerata ca avand una dintre cele mai frumoase si mai mari plaje din partea de sud a Marii Adriatice. Becici a castigat “Grad Prix”-ul in Paris pentru cea mai frumoasa plaja din Europa. In vestul plajei se afla o zona potrivita pentru a practica ski acvatic, foarte popular printre turisti.  

Bucataria sarba 

O specialitate locala este pljeskavica, un soi de hamburger in care iti alegi singur ingredientele (salata de varza, rosii, sosuri, ceapa, etc). Daca esti amator de mititei, incearca varianta sarbeasca, cevapi. Pentru cei care doresc felul intai, exista ciorba de peste riblja corba si ciorba de vitel, teleca corba.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea