Vacante

#salzburg #austria #piete de craciun #sarbatori in salzburg #sarbatori de iarna #craciun salzburg

Vacanta in Salzburg de sarbatori

Salzburg se poate mandri cu o lunga istorie, mergand pana in epoca de piatra. In 1997, orasul a devenit patrimoniu mondial UNESCO. Astazi, turistii vin aici sa admire arhitectura baroca a orasului, cu bisericile, castelele si palatele sale.

Intreaga metropola este patrunsa de imaginea lui Wolfgang Amadeus Mozart, Salzburg fiind orasul natal al acestuia. In perioada sarbatorilor, orasul se coloreaza in mii de beculete, ca orice metropola europeana de renume, atragand turistii straini si adaugand la numeroasele sale obiective, atractiile Craciunului si ale iernii.

Pietele de Craciun din Salzburg

Unul dintre cele mai iubite evenimente din perioada sarbatorilor de iarna sunt pietele de Craciun deschise in oras (Christkindlmarkt). Acestea au o lunga traditie, primele atestari datand din secolul al XV-lea.

Cea mai renumita dintre ele este Piata de Craciun din Domplatz. Vizitatorii gasesc mancaruri si bauturi de sezon, precum migdale prajite, castane coapte, vin fiert (Gluhwein), grog (Punsch) si pot lua parte la spectacolele de colinde desfasurate aici. Produsele vandute sunt specifice sezonului de iarna si pietelor de Craciun in general: haine groase, dulciuri, jucarii, obiecte de manufactura etc.

christkindlmarktIn Domplatz si Residenzplatz, pietele de Craciun functioneaza din 19 noiembrie 2009 pana pe 26 decembrie 2009. Detalii gasesti pe site-ul oficial. Alta piata de Craciun faimoasa in Salzburg este cea de la Castelul Hellbrunn, din sudul orasului. Alte astfel de targuri se deschid la Fortareata Salzburg si in Piata Mirabell.

Schi langa Salzburg

Salzburgul este atractiv in sezonul de iarna si gratie apropierii de statiunile montane din Alpi, unde se schiaza. In landul Salzburg sunt mai multe statiuni montane, dotate cu gradinite de schi pentru copii. Printre cele mai cunoscute destinatii de schi din zona sunt Zell am See – Kaprun si Saalbach - Hinterglemm - Leogang – Seefelden.

Cea de-a doua este cunoscuta sub numele de Ski Circus si este zona cu cea mai mare suprafata de schi conectata, totalizand 200 de km. In statiunile montane au loc concerte, petreceri si diverse evenimente de sezon, deschizandu-se inclusiv piete de Craciun.
Alte detalii gasesti aici. Salzburg in iarna

Universul dulciurilor

Pe langa numeroasele cutii de bomboane impodobite cu chipul lui Mozart, in Salzburg gasesti carti cu retete din gastronomia traditionala a orasului, cadouri traditionale, cu buchetele in amestecuri de mirodenii (scortisoara, nucsoara, cuisoare etc) sau celebra pralina din ciocolata Mozartkugel, inventata la sfarsitul secolului al XIX-lea. O prajitura traditionala austriaca, servita in restaurantele si cafenelele orasului, este Sacher Torte.

Alte atractii ale iernii in landul Salzburg

Daca it place sa patinezi, o poti face in timpul vacantei de iarna in Salzburg. O alta distractie pentru turisti o reprezinta plimbarile cu trasura, disponibile pe toata durata anului. Chiar si iarna poti face o plimbare cu trasura trasa de Salzburg targ de Craciuncai, invelit cu o patura si incalzit cu o bautura calda. Pentru o ora, se plateste o suma de aproximativ 35 euro de persoana. Muzeele orasului gazduiesc de sarbatori expozitii speciale.

In, Panorama Museum, de exemplu, se deschide o expozitie cu ieslea de Craciun, intre 20 noiembrie si 10 ianuarie. Din capitala regiunii cu acelasi nume, poti face excursii in landul Salzburg. Formele de relief merg de la dealuri si lacuri pana la pasuni alpine.

Oferte de sarbatori in salzburg

In iarna, gasesti oferte de vacanta pentru Craciun, revelion si statiunile de schi. O minivacanta de 3 zile (2 nopti) in perioada sarbatorilor de iarna costa in jur de 200 euro de persoana. Pachetul include cazarea intr-un hotel de 4 stele cu mic dejun, un voucher de cumparaturi si 1 card Salzburg. Despre acesta din urma gasesti detalii aici.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea