Vacante

#paralia katerini #grecia #vacanta

Vacanta in Paralia Katerini

In paralia katerini isi permite sa mearga cam oricine. Zona este cea mai cunoscuta statiune din nordul Greciei si, totodata, destinatia predilecta de vacanta pentru turistii din Europa de Est, in special bulgari si romani. Pentru cei care vor sa se simta ca acasa, in ambele sensuri, Paralia Katerini este destinatia perfecta. Insa pentru cei care viziteaza prima data Grecia, este nerecomandata limitarea la aceasta regiune, pentru ca nu are aproape nimic din batrana si fascinanta Grecie.

Relativ aproape de tari precum Bulgaria si Romania, Paralia Katerini reprezinta Riviera Olimpului, In vecinatate se afla Muntele Olimp si Muntii Pieria. Panorama aceasta combinata, de munte si de mare, verdele padurii, sclipirea marii Egee si miturile olimpiene sunt indeajuns de seducatoare pentru ca grecii sa exploateze turistic regiunea.
Pe langa aceasta realitate, insa, mai exista si reversul medaliei, reprezentat de un nivel de civilizatie nu tocmai ridicat, la care contribuie multi dintre turistii care vin aici an de an.

Statiunea se imparte in trei zone: Paralia, Olympic Beach si Katerini, foarte animate in special in varf de sezon. Toate dispun de plaje Blue Flag .

Unele sate sunt destinatii atractive, prin amprenta lor traditionala si intimitatea pe care o ofera. Astfel sunt Leptokaria si Litohoro, care merita o vizita, mai ales datorita apropierii lor de plaja. Cei care vor sa faca excursii optionale pot da o fuga la Salonic, orasul aflandu-se la mai putin de o ora cu masina. La poalele Muntelui Olimp se afla orasul antic Dion.
 

Servicii si facilitati  in Paralia Katerini
 

In statiune sunt diverse magazine, de la supermarketuri de unde iti poti cumpara mancare sa o pregatesti in chicineta apartamentului pana la magazine pentru turisti . Multa lume vine in Paralia pentru a-si cumpara haine de blana, haine de piele, bijuterii, articole de confectii si alte astfel de produse. Tavernele traditionale, cluburile si discotecile sunt atractive seara.

La terase preturile pot fi ceva mai mici la mancare in comparatie cu alte zone din Grecia. Astfel, restaurantele si locaurile de aici reprezinta o alternativa buna pentru turistii care dispun de sume mici pentru cheltuielile zilnice. Chiar daca pretul la un gyros este de doar 2.5 euro, produsul este proaspat si gustos.
 

Unde te cazezi in Paralia Katerini
 

In statiune sunt destul de multe optiune de cazare, de la apartamente si hoteluri de 2 stele la cele de lux. Insa cele mai numeroase sunt hotelurile mici, care ofera servicii simple, pentru un sejur modest. Se pot inchiria camere simple sau se poate merge cu cortul intr-o zona de camping. 

Sursa foto : picsdigger.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea