Vacante

#oslofjord #oslo pass #norvegia #oslo

Vacanta in Oslo

Capitala a Norvegiei, Oslo se afla in sud-estul tarii, intr-o zona cu dealuri impadurite si insule pitoresti, aproape de fiordul Oslofjord. Mic ca dimensiuni, orasul are totodata unul dintre cele mai mari porturi ale Norvegiei. Parcurile verzi, padurile, fiordul, partiile de schi, muzeele celebre, curatenia si nivelul ridicat de trai al zonei fac din Oslo o destinatie de vacanta extrem de atragatoare.

Problema preturilor

Oslo este considerat unul dintre cele mai scumpe orase din lume. De aceea, este bine sa ai pregatite niste liste cu restaurante si magazine unde preturile sunt accesibile. Pentru a mentine un buget in limitele normale, trebuie sa profiti de pass-ul turistic care iti ofera gratuitate in muzee si la transportul in comun. Evita sa mergi cu taxiul, daca exista varianta transportului in comun. Trenurile sunt rapide si mult mai avantajoase la pret.

Pentru a bea ceva in oras, evita localurile din zonele turistice , unde o bere poate ajunge la 70 de coroane. Pentru cazare, urmareste ofertele speciale facute periodic de catre hoteluri. Daca ai posibilitatea de a calatori in grup, angajeaza un ghid. Pretul se imparte la numarul de persoane, iar informatiile primite de la acesta sunt extrem de pretioase, cand vine vorba de buget. Detalii despre cazare ieftina, localuri unde poti manca cu bani putini si atractii turistice gratuite gasesti aici.

Oslo Pass pentru bugetul de turist

Pass-ul turistic al orasului este Oslo Pass si ofera gratuitate pentru transportul public, atractii turistice, parcari, piscine, pranzuri in croaziere, patinaj, reduceri la inchirierea unei masini etc. Tot cu el ai intrarea libera la 35 de muzee. Poti alege pass-ul valabil 24h, 48h sau 72h. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Atractii turistice:

Vigeland Park, lumea statuilor. Unul dintre cele mai importante parcuri ale orasului si totodata un simbol al Oslo-ului este Parcul Vigeland. Il gasesti destul de departe de centrul orasului, undeva in partea de vest. Zonele verzi foarte bine ingrijite ofera momente de relaxare vizitatorilor sai care pot veni in orice zi din saptamana, intrarea fiind libera. Unii prefera sa vina aici la un picnic, altii fac jogging, altii se pierd printre statuile artistului Gustav Vigeland. Acesta a conceput planurile parcului, care are peste 200 de statui de-ale sale. Dispuse in 6 sectiuni, Fantana este zona cea mai frecventata.

Oslo2• Catedrala Nidaros. Daca te afli in Oslo, mergi sa vizitezi Catedrala Nidaros, cea mai mare cladire construita in Evul Mediu in Peninsula Scandinava. Primele lucrari de constructie au inceput in 1070 si a fost terminata pe la 1300. Are peste 130 de ani de restaurari si este considerata una dintre cele mai frumoase atractii din Norvegia, atragand in jur de 400 de mii de turisti anual.

Schi in Oslo. Foarte aproape de oras gasesti principalul centru de schi, Oslo Winter Park Tryvann (Tryvann Vinterpark). Centrul se afla la o altitudine de 525 metri deasupra nivelului marii si contine 14 partii de schi, cu zone amenajate atat pentru incepatori, cat si pentru cei mici. Sezonul de schi dureaza din decembrie pana la sfarsitul lunii aprilie. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Atractii pentru copii in Oslo. Oslo este o destinatie potrivita pentru vacantele cu cei mici, gratie atractiilor existente aici. Poti merge cu ei in muzee si in parcurile de distractie: Muzeul National de Istorie (Naturhistorisk museum), Norwegian Museum of Science & Technology, TusenFryd Amusement Park, Oslo Reptile Park sunt cateva dintre atractiile zonei. O zona rustica, deosebit de atragatoare pentru copii, este ferma de la Bogstad, unde cei mici gasesc oi, vaci, gaini, iepuri, porci, cai etc.

OsloAkershus Fortress. Unul dintre monumentele medievale de top ale orasului este Fortareata Akershus, ridicata prin anii 1300. Capela este folosita pentru evenimente regale, iar restul cladirii gazduieste evenimente care tin de protocolul de stat. Poti ajunge aici pe jos din centrul orasului.

Croaziere spre fiord. Una dintre cele mai frumoase experiente pe care le poti avea in Oslo este sa faci o minicroaziera spre fiord. Exista numeroase ambarcatiuni care ofera croaziere de la cele scurte (aproximativ 50 de minute) la cele mai lungi (2h – 7h). Preturile pornesc de la 130 NOK. O astfel de calatorie te poarta prin golfuri de o frumusete rara, cu insulite unde sunt case de vacanta. Poti alege un vas traditional din lemn la bordul caruia sa servesti un pranz sau o cina cu preparate locale. Detalii despre astfel de oferte gasesti aici.

Este bine sa stii

Cazarea. In Oslo exista o paleta larga de oferte pentru cazare, insa trebuie sa stii ca Oslo este un oras scump. Unele hoteluri de 2 stele pot avea preturi de 100 euro pe noapte. Poti gasi camere si de tip Bed&Breakfast, exista hosteluri, campinguri etc.
Exista insa si pachete de vacanta atractive, in perioada weekendului. De exemplu, daca vrei sa stai in Oslo intr-un weekend prelungit, un pachet de 3 nopti de cazare intr-un hotel de 4 stele, cu mic dejun si cu bilet de avion inclus te costa 330 euro, conform agentiei Accent Travel.

Moneda locala. Moneda locala este coroana norvegiana (NOK). 1 NOK = 0.51 Ron.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea