Vacante

#kos #grecia #insula

Vacanta in insula Kos

Aflata in insulele Dodecaneze, in Arhipelagul Sporade, insula .acasa.ro/ www .acasa.ro/kos" title="kos">kos " title="kos">Kos este cea de-a treia ca marime, dupa Rhodos si Karpathos. Cu o lunga istorie in spate, cu ape limpezi si o vegetatie luxurianta, combinand plajele nisipoase cu peisajele montane, Kos este o destinatie atractiva pentru sezonul estival, atat pentru turistii care cauta distractie, cat si pentru familii si amatorii de sporturi acvatice.


Ce ai de vazut in Kos


Kos Town.
Capitala insulei, Kos Town, se afla pe coasta de est si reprezinta un amestec de nou si vechi, ca urmare a constructiilor moderne si a ramasitelor istorice din perioade diferite, intalnite ici si colo.

Kos Marina (Portul din Kos). Principalul port al insulei poarta acelasi nume si este cel mai popular din Kos. Portul reprezinta centrul turistic al insulei, de aceea aici exista cele mai multe hoteluri si restaurante. Kos Marina este considerat unul dintre cele mai moderne porturi Greciei, gazduind numeroase yahturi.

Kefalos. In antichitate, Kefalos a fost capitala insulei. Astazi, Kefalos este un sat pitoresc din sud -vestul orasului Kos (Kos Town). Desi gasesti aici restaurante, baruri si cateva cluburi de noapte, statiunea este mai potrivita pentru turistii care vin sa se relaxeze si care cauta liniste. Unele dintre cele mai renumite plaje de pe insula se afla in Kefalos, una dintre cele fiind Paradise Beach. Langa Kefalos se afla manastirea Agios Ioannis, unde in fiecare an, la sfarsitul lunii august, are loc o ceremonie prin care se sarbatoreste sfantul.

Asklepieion. Daca vrei sa vezi unul dintre cele mai renumite monumente ale insulei, trebuie sa ajungi in Asklepieion, la aproape 4 km sud-vest de Kos Town. Cu multi timp inainte, in Grecia antica, Asklepieion-ul a jucat rol de institutie medicala, cu o Scoala Medicala a lui Hipocrate si cu izvoare de apa termala. Datand din secolul al IV-lea i. Hr, Asklepieion –ul este astazi un sit arheologic, cu ruinele vechiului complex.  Situl a fost descoperit la inceputul anilor 1900, dupa ce fusese ingropat in jur de 1350 de ani din cauza unui cutremur.

portul din KosNeratzia Castle si Arborele lui Hipocrate. La intrarea in portul Kos exista un soi de fortareata, cunoscuta sub numele de Neratzia Castle (Castle of the Knights of the Order of Saint John). Cavalerii Ioaniti au inceput constructia castelului prin secolul al XIV-lea, in scop de aparare a insulei. Langa castel se afla un arbore imens, cu un diametru de peste 10 metri. Potrivit legendei, copacul ar fi fost plantat chiar de catre Hipocrate, cu 2400 de ani in urma, iar la umbra acestuia ucenicii sai invatau medicina.

Lido . In centrul insulei gasesti unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Grecia: Lido Waterpark . Constructia acestuia a durat 1 an de zile, din 2004 in 2005 si se intinde pe o suprafata de 74 de mii metri patrati.

Archaeological Museum of Kos. Muzeul de arheologie al insulei are exponate care povestesc lunga istorie a Kos-ului, acoperind diverse perioade, din epoca de bronz, din perioada elenistica, cea romana etc. Una dintre piesele dominante o reprezinta o statuie a lui Hipocrate, datand din secolul al IV-lea i. Hr.

Alte regiuni. Pe insula sunt mai multe sate transformate in statiuni, care merita vizitate: Platani, Agios Fokas, Tingaki, Pyli, Asfendiou, Antimachia. Tingaki este o statiune mica de pe insula, iar aici viata de noapte nu este atat de bine reprezentanta. In Tangaki ai parte, in schimb, de liniste si de o plaja cu apa mica, potrivita pentru familiile cu copii si atractiva pentru iubitorii de sporturi acvatice. In restaurante gasesti preparate pe baza de fructe de mare si feluri grecesti si internationale. Sezonul estival dureaza din mai pana in octombrie.


Cat te costa

ruine in Kos Town
In zonele mai putin turistice preturile sunt foarte accesibile. Pentru un mic dejun la o taverna locala platesti in jur de 3.5 euro. Portiile de mancare sunt indeajuns de mari, iar pentru o masa de persoane platesti aproximativ 25 - 30 euro. Cafeaua rece sau calda costa intre 1 si 2 euro, iar o bere intre 2 si 2.5 euro, la fel ca sucurile naturale. Daca vrei sa incerci salata greceasca, scoti di buzunar 4 euro.

In Kos sunt deseori folosite bicicletele ca metoda de transport. Daca inchiriezi asa ceva, scoti din buzunar intre 3 si 5 euro pe zi. Daca optezi pentru ceva mai rapid, poti inchiria un scuter cu aproximativ 25 euro pe zi.  Pe plaja, preturile pentru sezlong su umbrela pot fi destul de mari. Pentru doua sezlonguri si o umbrela, taxa ajunge la 5 euro.

Un pachet de vacanta pe insula costa de la 300 euro de persoana, in aceasta vara. O astfel de oferta include de obicei biletul de avion (zbor charter), 7 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, transferul de la aeroport si asistenta turistica.

Gratie apropierii de Turcia, din Kos se fac excursii optionale in Bodrum. Este o destinatie buna pentru shopping, daca vrei sa cutreieri magazinele o jumatate de zi sau chiar o zi intreaga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea