Vacante

#jamaica #vacanta #destinatie #insula

Vacanta exotica si speciala in Jamaica

O vacanta exotica, cu plimbari in aer liber, golf, relaxare pe plaja si mare cat vezi cu ochii - asta iti ofera Jamaica, una dintre cele mai frumoase insule din Marea Caraibelor . Descopera aceasta destinatie din randurile care urmeaza si pregateste-ti o vacanta departe de lume.

Jamaica este o insula in grupul Antilelor Mari, localizat in Marea Caraibelor, la sud de Cuba si in apropierea Republicii Dominicane si a insulei Haiti. Cu o istorie marcata de descoperirea lui Cristofor Columb si colonizarea spaniola, engleza si americana, aceasta tara este una majoritar anglofona.

Capitala Kingston este nu doar cel mai mare oras al tarii, ci si centru economic puternic, iar multe dintre teritoriile statului jamaican isi poarte numele inca de pe vremea colonizarii spaniole. Ele mai au inca si urme ale trecerii colonizatorilor prin aceste locuri: bisericile, gradinile botanice, plantatiile de zahar si gradinile tematice au istorii legate de toate ocupatiile care au trecut prin aceste teritorii.
 

Ce poti vedea in Jamaica
 

Insula jamaicana, care este a treia ca dimensiune din Caraibe, detine zone de coasta cu peisaje naturale impresionante, unde muntele si marea se intalnesc, dar si golfuri frumoase – aici se afla cel mai mare golf din lume, Golful Kingston. Majoritatea oraselor mari - Kingston, Portmore, Spanish Town, Mandeville, Ocho Rios, Port Antonio, Negril, Montego Bay se afla in zona de coasta, ele fiind si centre economice importante.

De-a lungul tarii mai exista si alte atractii turistice: cascade (Dunns River Falls – cascada care cade de la cateva sute de metri direct pe plaja, YS Falls), laguna supranumita Laguna Albastra (the Blue Lagoon , localizata in Portland), precum si un port care se afla in locul unde un cutremur puternic a condus la producerea unei insule: Palisadoes.
Sursa foto: ultimatetaxi.com
In plus, fiecare mare oras are locuri speciale de vazut: porturi cu cladiri istorice, care pastreaza arhitectura de acum cateva sute de ani, locatii cu munti precum niste gradini care atrag turistii nu doar cu peisaje, ci si cu resorturile construite, dar si locatii unde pot fi practicate sporturi acvatice.

De asemenea, aici vei descoperi si locatiile unde au ajuns si oameni cunoscuti ai lumii: Erroll Flynn, care si-a cumparat o proprietate, dar si Ian Fleming care a scris o parte din cartile sale in casa sa cu vedere la marea din Port Antonio. Odata ajuns aici, ai putea trece si prin locurile pe unde au copilarit si debutat marii cantareti de raggae, hip-hop sau rnb – Bob Marley, Sean Paul, Inner Circle , Shaggy etc. 

Iar daca vrei sa traiesti o senzatie unica, poti escalada stancile pe care se afla cele noua faruri pe care aceasta tara le detine, in zone cu peisaje impresionante. Sa nu uiti nici de gradinile botanice din Kensigton, dar si resorturile din Negril, oras despre care turistii spun ca are plaja cu cele mai frumoase apusuri din lume. Nu doar din aceasta cauza aceasta destinatie este una recomandata si pentru cuplurile de indragostiti, care isi pot face aici nunta sau luna de miere.
 

Ce poti face in Jamaica
 

Odata ajuns in aceasta tara, nu va trebui sa te gandesti decat la ce iti doresti cel mai mult sa faci. Iti poti petrece timpul in drumetii in zonele de munte si coasta, stand tolanit la soare pe plajele cu nisipuri fine si apusuri unice, dar si practicand diferite sporturi.

Poti invata sa faci rafting, scuba-diving, scufundari, sa joci golf sau cricket, dar si sa vezi locurile unde s-au antrenat marii sportivi campioni mondiali si olimpici la atletism, precum Usain Bolt sau Merlene Ottey.
Sursa foto: shermanstravel.com
Daca esti pasionat de observarea animalelor, poti incerca bird-watching-ul si coborarea in pesterile din apropierea oraselor, iar daca iti place sa pescuiesti, poti incerca pescuitul la mare adancime in apele jamaicane. Iar pentru senzatii unice poti incerca sa urci pana la farurile care ajuta la navigatia din zona: un astfel de exemplu este farul Negril, care dateaza din 1894 si ofera una dintre cele mai frumoase panorame, asta dupa ce, pentru a ajunge in varf, vei urca 100 de scari.
 

Cum ajungi in Jamaica
 

Daca vrei sa vii in vacanta in aceasta tara din Caraibe, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de o viza, pe care ti-o poti achizitiona din aeroport. Insa pentru a ajunge aici va trebui sa iei un avion care sa te aduca in Kingston sau in alte orase mari din tara, acest drum necesitand minim o escala si un cost de minim 1700 de euro.

Pe de alta parte, poti poposi aici si daca vii cu un vas de croaziera care are oprire intr-unul dintre porturile jamaicane. Pretul ajunge la peste 1000 de euro de persoana.
 

Cat te costa cazarea si alte servicii in Jamaica
 

In ce priveste cazarea, preturile nu coboara sub 150 de dolari pe noapte, in cazul hotelurilor si motelurilor de trei si patru stele, acolo unde spun turistii ca au beneficiat de conditii si servicii de cinci stele. Mai exista insa si posibilitatea de a inchiria apartamente in moteluri de doua stele aproape de plaja, cu preturi pornind de la 75 de dolari pe noapte.

Daca vrei sa iti achizitionezi oferte de turism spre aceasta tara, ar fi bine sa stii ca preturile sunt de aproximativ 2200 de euro de persoana, pentru o vacanta de sapte zile, cu transport asigurat si servicii all inclusive.

Iar daca vrei sa incerci si alte produse decat cele incluse in pachetul turistic, ar fi bine sa stii ca o bere ajunge la aproximativ 3 euro, o cola - putin peste 1 euro, o sticla de vin – peste 20 de euro, in timp ce o cina la restaurant ajunge la aproximativ 25 de euro.

 

Sursa foto : Flickr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea