Vacante

#vacanta #spania #destinatii de vacanta #vacanta spania

Vacanta de toamna in Madrid: ce poti face in capitala Spaniei

Madridul este un oras foarte ofertant in lunile de toamna. Parcurile incep sa devina aramii, aglomeratia de pe strazi si din jurul obiectivelor turistice se risipeste, iar cazarile si mancarea sunt mult mai ieftine. Te gandesti sa-ti organizezi o vacanta de toamna in Madrid? Atunci iata ce poti vizita si ce poti face in capitala Spaniei.


1. Plaza Mayor si Puerta del Sol

Plaza Mayor este unul dintre locurile preferate de turisti, dar si de localnici. Este vorba despre piata din centrul orasului, situata la doar cateva minute de Puerta del Sol, un alt loc indragit de turisti. Este adevarat ca preturile din restaurante sau cafenele sunt usor mai mari decat in restul orasului, insa daca nu ai de gand sa vii des in Madrid, merita sa te rasfeti cu ce este mai bun.



Sursa foto: madrid.se



Sursa foto: panoramio.com


2. Palacio Real

Palacio Real din Madrid se afla in Plaza de Oriente si este considerat unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. Palacio Real isi deschide portile pentru turisti in luna octombrie si ramane disponibil pentru vizitare pana in luna martie.

Daca tot ajungi aici, poti vizita si Catedrala Santa Maria la Real de la Almudena, situata in apropiere.



Sursa foto: freezity.com


3. Parque del Retiro

Daca ai obosit sa vizitezi obiectivele turistice, te poti opri in Parque del Retiro, unul dintre cele mai populare parcuri din Madrid. Se intinde pe o suprafata de 118 hectare si gazduieste un palat din sticla, un lac artificial, fantani arteziene o multime de gradini cu flori.



Sursa foto: panoramio.com


4. Manaca gratis in restaurantele care ofera celebrele tapas

Tapas sunt aperitive traditionale in Spania si se ofera in mod gratuit clientilor din restaurante, insa dorinta proprietarilor de a castiga un ban in plus face ca aceste gustari sa se gaseasca din ce in ce mai rar fara bani. Cu toate acestea, daca ajungi in Madrid ai ocazia sa te delectezi cu niste tapas delicioase in restaurante precum El Tigre sau La Paloma Blanca.

De altfel, daca ajungi in octombrie in Madrid, ai ocazia sa participi la Saptamana Restaurantelor, o saptamana in care restaurantele de top scad dramatic preturile delicateselor.



Sursa foto: voyages.ebyclub.com


5. Savureaza chocolate con churros

Chocolate con churros este un mic dejun traditional in Spania. Vorbim despre o ciocolata calda foarte groasa si gogosi sub forma de batoane, absolut delicioase, care te vor pregati pentru o lunga zi de plimbari pe strazile Madridului.



Sursa foto: golola.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea