Vacante

#viena #paste in viena #paste #vacanta de paste #targ de paste #piata de paste #targ de paste viena

Vacanta de Paste in Viena, de la targurile de Paste la concertele lui Mozart

De Paste, o destinatie de vacanta potrivita pentru intreaga familie este Viena. Turistii pot merge impreuna cu cei mici, deoarece evenimentele care au loc in oras sunt atractive atat pentru adulti, cat si pentru copii. Metropola gazduieste expozitii, concerte, targuri de Paste, piese de teatru si alte astfel de manifestari care fac deliciul vizitatorilor.


Ce gasesti in pietele de Paste din viena


Metropola vieneza va deschide portile targului de Paste pe 19 martie 2010. Piata de Paste are loc in Freyung si functioneaza pana pe 5 aprilie 2010. Vizitatorii pot merge intre orele 10:00 si 20:00, zilnic, in perioada mentionata.
La cabanutele targului de Paste se vand produse de sezon, de la friptura de miel la cuptor la prajituri cu morcovi si alte specialitati. Unul dintre preparatele traditionale se numeste Osterpinze, un fel de cozonac facut la cuptor, special pentru sarbatoarea pascala.

La Palatul Schonbrunn, piata de Paste se desfasoara intre 20 martie – 5 aprilie 2010. Zilnic, de la orele 10:00 la 18:30, vizitatorii gasesc aici obiecte traditionale de Paste, aranjamente florale, sapunuri realizate manual, produse din lemn sculptat, obiecte din sticla si portelan etc. Gurmanii se vor bucura sa incerce preparatele culinare austriece, vandute aici.


Evenimente culturale, de la jazz la muzica clasica de Paste


TOT in cadrul targurilor de Paste au loc spectacole de jazz, la care se poate asista gratuit. Pentru cei mici se organizeaza diverse jocuri si ateliere de creatie, unde copiii sunt invatati sa realizeze iepurasi de Paste si diverse decoratiuni. Mai multe detalii gasesti aici.

Intre 29 martie si 4 aprilie se desfasoara in Viena festivalul OsterKlang wien (The sound of Easter 2010), in Musikverein, Theater an der Wien, Minoritenkirche siHofburgkapelle. Pentru lista detaliata a concertelor, mergi aici.

Daca ti-ai dorit sa participi la unul dintre evenimentele importante ale Vienei, chiar in primele zile din aprilie ai posibilitatea sa mergi la concerte de muzica clasica si sa iei o cina intr-un mediu plin de eleganta. Gasesti o lista a evenimentelor aici.


Cat te costa o vacanta de Paste in Viena


Daca planifici o vacanta in Viena de Paste, este bine sa faci cat mai repede rezervarea pentru cazare si pentru biletul de avion, in cazul in care nu mergi cu masina personala. Pentru a obtine un pret cat mai bun, este important sa platesti in sistem de early booking.

In cazul in care pleci printr-o agentie de turism, poti sa alegi intre excursia cu autocarul si cea cu avionul. Pentru ultima varianta, avantajul consta in faptul ca pretul este destul de accesibil. Pentru o vacanta de 5 zile (4 nopti), platesti cam 220 euro, pret in care sunt incluse cazarea cu mic dejun in hoteluri de 2 si 3 stele, precum si transportul cu autocarul.

De asemenea, daca mergi cu autocarul sau cu masina personala, ai posibilitatea sa faci o oprire si in Budapesta, pentru a vizita acest oras, una dintre cele mai frumoase destinatii din Ungaria. Ofertele de Paste cu avionul ajung la un pret de aproximativ 400 euro de persoana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea