Vacante

#transilvania #manastiri #hunedoara #sibiu #eximtur

Vacanta de Paste in stil traditional romanesc

O vacanta de Paste in Transilvania ofera un program diversificat, cu excursii la manastiri, lacuri sau muzee si cu meniuri traditionale.

Pe langa acestea, operatorii de turism propun servicii moderne, precum internetul gratuit sau accesul in sauna. Iata in continuare doua destinatii transilvanene potrivite pentru un sejur de Paste.

Cautare de oua la Arpasu de Sus

Localitatea Arpasu de Sus se afla in judetul Sibiu si reprezinta una dintre zonele turistice traditionale din centrul Romaniei. Cei care vin aici au posibilitatea sa ia parte la activitatile rurale si sa faca excursii in zonele din imprejurimi: Sibiu, Manastirea Sambata, Muzeul Brukenthal din Sibiu etc. Muzeul se afla in Palatul Brukenthal, construit in secolul al XVIII-lea si reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale Sibiului. Vizitatorii pot admira aici creatii artistice europene, romanesti si creatii de arta contemporana. Intrarea in palatul brukenthal costa 12 lei de persoana. Mai multe detalii despre cetatea medievala gasesti in articolul Sibiul, o plimbare prin trecut.

Un sejur de Paste in Arpasu de Sus costa 1.107,81 lei de persoana, conform agentiei Eximtur. Pachetul asigura 3 nopti de cazare cu pensiune completa, intr-un complex turistic de 4 stele. Cei care doresc pot opta pentru un meniu de post . Printre mesele servite se ofera un pranz festiv de Paste. Copiii cu varste mai mici de 6 ani beneficiaza de gratuitate, iar pentru cei cu varste intre 6 si 12 ani se plateste 50% din pret.

In timpul liber se poate opta pentru una sau mai multe activitati si facilitati propuse in program: calarie, ATV, sauna, fitness, internet, tenis, biciclete, minipiscina etc. De Paste, turistii pot participa la un concurs de cautat oua sau pot opta pentru o baie in lapte de capra.

Se organizeaza si o excursie cu picnic la Carta, fosta manastire de la inceputul secolului al XIII-lea. Manastirea Carta se afla la o distanta de 43 km de Sibiu si ruinele acesteia sunt considerate unele dintre cele mai vechi exemplare de arhitectura gotica timpurie din Transilvania. Astazi exista o biserica evanghelica apartinand comunitatii locale germane.

Paste hunedorean cu preparate din miel

O alta destinatie transilvaneana potrivita pentru vacanta de Paste este judetul Hunedoara. Pachetele turistice de aici propun pelerinaje la lacasurile religioase din zona: Manastirea Prislop, Manastirea Colt, Biserica Densus sau cea din Trei. De Paste ai ocazia sa gusti din preparatele specifice zonei, precum drobul de miel, pasca traditionala cu branza dulce si stafide sau ciorba de miel cu tarhon.

In noaptea de Inviere se poate participa la slujba de la Biserica Densus, considerata una dintre cele mai vechi biserici din Romania in care se mai tin inca slujbe. Manastirea Prislop, ridicata in secolul al XVI-lea, reprezinta unul dintre cele mai valoroase biserici de rit ortodox din Transilvania. Manastirea aflata la 13 km de Hateg si 18 km de Hunedoara atrage credinciosii care vin aici pentru tamaduire. Potrivit obiceiului, cei care viziteaza manastirea trebuie sa respecte codul vestimentar specific unui loc sfant.

De Paste, pe platoul de piatra vechi de 700 de ani din fata Manastirii Colt se aduna sute de credinciosi. Aflat la intrarea in Parcul National Retezat , monumentul este considerat a fi una dintre cele mai vechi manastiri din Europa.

Un minisejur de 3 nopti costa 500 lei, potrivit agentiei SCI Travel Services. Acesta asigura cazarea cu demipensiune intr-un hotel de 3 stele, un pranz festiv de Paste si o cina cu muzica live. In plus, pretul include pelerinajul la manastiri si biserici, vizita la Castelul Corvinilor si transportul la obiective. Mai multe detalii despre cetatile si castelele din zona gasesti in articolul Castele uitate din Transilvania.

Alte informatii despre Paste gasesti in paste.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea