Vacante

#vacanta paste 2009 #vacanta vara 2009 #litoral 2009 #inscrieri timpurii #mamaia #neptun #venus #delta_dunarii

Vacanta de Paste 2009 va deschide sezonul estival

Din 19 aprilie, odata cu ziua de Paste, ar putea fi inaugurat si sezonul estival 2009. Plajele au inceput sa fie curatate, iar turistii inca isi mai pot rezerva pachete de vacanta la preturi mici, daca platesc din timp.

Pastele va inaugura sezonul estival 2009

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Turismului, in urma discutiilor de la Mamaia privind pregatirea sezonului estival 2009, se doreste inaugurarea acestuia odata cu ziua de Paste si cresterea duratei lui de la 3 la 5 luni.

Exista deja oferte de vacanta pentru vara 2009 si programe speciale, care permit turistilor sa-si achizitioneze un pachet din timp, la un pret mai mic. Un astfel de program este cel anuntat de ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), „Inscrieri Timpurii”.

Pentru ofertele de vacanta din Romania cumparate din timp, se acorda reduceri de pana la 30%. Unitatile de cazare care au aderat la acest program reprezinta majoritatea statiunilor romanesti de pe litoral: Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Mangalia, Neptun, Vama Veche, Jupiter, Olimp si Cap Aurora. Se mai pot face rezervari pana pe 31 martie 2009. Mai multe detalii gasesti aici.

Prima statiune in care s-au inceput lucrarile de pregatire a noului sezon este Mamaia. Aceste lucrari se vor face initial in zonele turistice cele mai importante, potrivit ziare.com, urmand ca acestea sa se dezvolte in toate statiunile de la Marea Neagra. Costurile vor fi suportate de DALD (Directia Apelor Dobrogea Litoral).

Distractie si servicii la mare in 2009

In acelasi timp, s-a discutat despre o elaborare a legislatiei privind "obligativitatea deschiderii unitatilor de servire publica odata cu deschiderea noului sezon", anunta comunicatul ministerului.

"Diversificarea si cresterea ofertelor de divertisment pe toata durata sezonului estival 2009" vor face mai atragator litoralul romanesc. O parte dintre aceste oferte sunt reprezentate de croazierele pe Marea Neagra, in Delta Dunarii si excursiile la obiectivele turistice din apropierea litoralului.

O croaziera in Delta implica o plimbare cu vaporul si un pranz pescaresc, servit la bordul vasului. Poti vizita Tulcea, Canalul Sontea, Lacurile Sireasa si Nebunu. Acesta din urma este cunoscut pentru numarul mare de pasari care isi fac cuib aici si isi depun ouale. Ambele lacuri sunt recomandate pentru birdwaching. O astfel de croaziera costa in jur de 200 lei de persoana.

O alta varianta de a-ti diversifica programul vacantei pe litoral este sa faci o excursie de o zi in Bulgaria. Pretul este de aproximativ 80-90 lei de persoana. Ai ocazia sa vezi Varna, unde se fac cumparaturi sau se viziteaza Muzeul National Maritim al orasului. Institutia detine o colectie de exponate care ilustreaza istoria marinei din regiune, de la cele mai vechi timpuri pana astazi.

Urmeaza Nisipurile de Aur , unde se poate face un tur al statiunii si plaja, daca este vreme frumoasa. In final, se ajunge in Albena si Balcic. Mai multe detalii despre obiectivele turistice din Balcic gasesti aici.

vacanta de paste 2009 pe litoralul romanesc
 
Unitatile de cazare de pe litoral propun pachete cu un program diversificat pentru vacanta de Paste. Din aceste pachete nu lipseste cina festiva, cu oua rosii, pasca si cozonaci. Unele hoteluri vor „trimite” Iepurasul de Paste sa lase cate o surpriza in camerele turistilor.

Cei cu spirit de aventura pot opta pentru o plimbare in caruta si o cina vanatoreasca la complexul de Vanatoare Diana de Callatis-Negru Voda. Distractia ii costa 79 lei, conform agentiei Family Travel.

In Neptun, o minivacanta de 4 zile in perioada sarbatorii pascale costa 490 lei de persoana la un hotel de 3 stele, conform agentiei Valturism. In Mamaia, gasesti oferte promotionale , in care platesti 3 nopti si primesti una in plus, gratuit. Un astfel de pachet costa 1125 lei pentru doua persoane, conform aceleasi agentii. Pachetul asigura cazarea intr-un hotel de 4 stele cu mic dejun si cina, produse traditionale de Paste si un cadou de la Iepuras.

Ofertele all inclusive de pe litoralul romanesc sunt disponibile si de Paste. Pentru o vacanta de 4 zile in Venus, intr-un hotel de 4 stele, pretul ajunge la 220 euro de persoana. In pret se asigura cazarea cu all inclusive, accesul la piscina, parcarea si internetul, conform agentiei Infinity Travel.

In Neptun, un pachet pentru vacanta de Paste propune doua zile de relaxare la Spa, cu acces la sauna, piscina, jacuzzi si fitness. Oferta de 3 nopti costa 1039 lei de persoana, conform All Seasons si asigura cazarea cu mic dejun, spa-ul gratuit si pranzul festiv de Paste.

Cei care nu si-au ales inca o oferta de vacanta la un pret promotional au ocazia sa viziteze Targul de Turism al Romaniei, care va avea loc la Romexpo intre 19-22 martie 2009 si Targul de Turism Bucuresti, din Parcul Izvor, intre 08 Mai 2009-10 Mai 2009.

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea