Vacante

#balneo #statiune #covasna #romania #1 mai

Vacanta de 1 Mai in statiunea Baile Balvanyos

Cei care isi doresc sa plece la munte intr-o destinatie linistita o pot face chiar de 1 Mai, cand se da startul vacantei de vara. In Baile Balvanyos din Covasna se organizeaza Festivalul Primaverii . Proprietatile terapeutice naturale ale apelor si aerului, padurile, speciile rare de plante si linistea muntilor fac din aceasta statiune o destinatie atractiva pentru  cei care isi doresc o vacanta relaxanta.

Pe 1 Mai in statiune se organizeaza Festivalul Primaverii in Baile Balvanyos, prilej de a asista la spectacole si evenimente traditionale romanesti, cu muzica, mancare, dansuri si produse populare.  Statiunea balneoclimaterica se afla in muntii Bodoc, in Carpati, la o distanta de 80 de km de Brasov. Regiunea este cunoscuta pentru calitatile terapeutice ale izvoarelor minerale, precum si ale mofetelor. Factorii curativi naturali ( mofete , ape minerale sulfuroase, ape carbogazoase etc) ajuta in tratarea diverselor afectiuni legate de stomac, inima, sistem vascular etc.
 

Vizite la obiectivele turistice
 

Pe langa tratamentele balneoclimaterice, turistii au posibilitatea sa viziteze atractiile zonei, majoritatea dintre ele fiind de origine naturala.
Se pot vizita situl arheologic al Cetatii Balvanyos, constructie de secol XI-XII, pestera Pucioasa din Turia, cunoscuta ca una dintre cele mai mari mofete naturale din Europa, pestera Ursului, Timsos, mlastina Buffogo, Lacul Sfanta Ana etc.

Din statiunea Baile Balvanyos se pot face excursii in Miercurea Ciuc, Targu Secuiesc, Sfantul Gheorghe, Covasna, Lacul Rosu, Cernat, Brasov, Sacele, Zarnesti, Codlea etc. In cadrul unor astfel de excursii se viziteaza cele mai importante atractii. Covasna - Biserica Ortodoxa, de secol XVI, Sfantul Gheorghe - Muzeul National Secuiesc, Muzeul de Arta si Biserica Reformata (stil gotic, secol XIV), Miercurea Ciuc – Cetatea Miko si muzeul etnografic etc.

Lacul Sfanta Ana este unul dintre cele mai apropiate obiective turistice din imprejurimi, distanta fiind de numai 13 km.
 

Cat te costa cazarea
 

Ofertele de cazare sunt diversificate: hoteluri, pensiuni, apartamente, casute, camping etc. Hotelierii si proprietarii ofera programe de timp liber cu foc de tabara si barbeque, spectacole cu muzica si dansuri populare, plimbari cu ATV-uri, excursii in imprejurimi, degustari de vinuri, seri tematice, masaj, pescuit, echitatie, inot etc.

Preturile pentru cazare sunt foarte accesibile. Turistii cu un buget modest pot sta in pensiuni de 2 margarete cu 18 euro pe zi (baie comunca) sau de la 22 euro pe zi (baie proprie si mic dejun). Si la categoria 3 margarete preturile sunt de aproximativ 20-25 euro pe noapte.

Cei care se cazeaza la un hotel de 4 stele platesc in jur de 720 lei de persoana pentru sejururile in varf de sezon (sarbatori religioase etc), pentru 3 nopti cu pensiune completa si diverse servicii si facilitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea