Vacante

#targu ocna #izvoare #moldova #bacau #statiune #slanic moldova

Vacanta cu liniste si mister la Slanic Moldova

Peisaje minunate, izvoare minerale, intimitate, mister, dar si vecinatatea unor locuri incarcate de istorie. Asta vei gasi la Slanic Moldova , una dintre cele mai cunoscute statiuni din Moldova, renumita mai ales pentru izvoarele sale cu efecte foarte bune asupra sanatatii.

Statiunea bacauana Slanic Moldova se afla la doar cativa kilometri de Targu Ocna , o alta statiune cunoscuta mai ales pentru salina pe care o detine. Desi pentru o vreme aceasta localitate s-a aflat la un pas de distrugere, in ultimii ani investitorii locali au transformat-o intr-una care poate atrage turisti din tara si strainatate.
 

Ce sa faci la Slanic Moldova
 

Statiunea se poate lauda cu cateva obiective pe care orice turist care ajunge in zona nu ar trebui sa le rateze: parcul orasului, cheile si cascada Slanicului, dar si zona izvoarelor minerale.
Sursa foto: Slanic-moldova.info

Poti incerca traseele montane din zona Cascadei (cel mai recomandat fiind cel intitulat "300 de scari”), pe cele din apropierea izvoarelor minerale, precum si potecile de pe malul Slanicului, care le ofera vizitatorilor locuri umbroase, cu iz salbatic.

In plus, daca vrei sa vezi si locatii unde sa admiri elemente de arhitectura, ar fi indicat sa nu ocolesti biserica catolica, complexul Perla si micile case si spatii cu arhitectura avangardista si elemente unice in zona. De asemenea, ai putea vedea Hotelul Racovita si Inhalatorul (care pot intra in patrimoniul cultural national ca valoare istorica si arhitecturala), Cazinoul ( un monument care a fost pastrat si restaurat, datorita valorii istorice), Vila Pufu, Cerbu, Dobru etc.. Prin aceste locuri au trecut acum peste 100 de ani personalitati precum Costache Negri, Nicu Gane, Ion Creanga, Radu Cherchez, dar si George Enescu, care a avut la Slanic Moldova primul concert public, la varsta de 8 ani.

In plus, poti organiza mici excursii la obiectivele turistice din zona: monumentele si salina din Targu Ocna, manastirea "Stefan cel Mare” de pe Muntele "Bolovanu", in apropiere de satul Cerdac, barajul "Poiana Uzului”, "Coada Lacului” si zona Valea Uzului, care este considerata printre cele mai frumoase din Moldova. Daca vei merge sa vezi barajul Poiana Uzului poate vei fi interesat sa stii ca are titlul de rezervatie sanitara, datorita rolului sau de aprovizionare cu apa potabila a oraselor din preajma, inclusiv Bacaul, care se afla la peste 50 de kilometri distanta.

Izvoarele de la Slanic Moldova sunt recunoscute pentru efectele binefacatoare pe care le au in boli precum cele ale aparatului digestiv ori respirator, ale glandelor anexe ori pentru afectiunile legate de nutritie si metabolism. Aceste izvoare de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale au fost descoperite in 1801 si comparate cu cele de la Karlovy Vary si Aix-les-Bains, lucru care i-au adus statiunii bacauane denumirea de "Perla Moldovei”.

Daca vei vrea sa le incerci, o vei putea face cu ajutorul instalatiilor existente in pavilioanele din statiune: cele pentru bai calde in cada cu apa minerala, cele pentru terapie respiratorie (aerosoli si inhalatii), electroterapie si hidroterapie, bazinele pentru kinetoterapie, mofete , cele pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, si pentru gimnastica medicala . Daca vei vrea insa sa mergi singur la aceste izvoare, vei avea nevoie de harta detaliata a localizarii izvoarelor si a efectelor pe care le are fiecare izvor in parte.

Conform unor analize realizate de specialisti, aerul de aici ar fi lipsit de praf si particule capabile sa provoace alergii. Bogat in aerosoli, acesta este recomandat pentru tratarea problemelor de ordin respiratoriu precum si pentru relaxarea organismului.

Pe de alta parte, daca esti adeptul turismului cu adrenalina, vei putea incerca drumetii prin padurile din jur, unde se spune ca mai traiesc inca lupi si ursi, dar si plimbari cu ATV-ul, echitatie sau pescuitul. Pasionatii de fotbal vor gasi in apropiere de statiune cateva terenuri de fotbal amenajate pentru jucatorii din zona.
 

Unde poti sta in Slanic Moldova
 

Sursa foto: pensiuni-moldova.com

Daca vrei sa stai la Slanic, nu ar strica sa iti faci o rezervare la un hotel sau o pensiune cu ceva vreme inainte de a merge in concediu. Aceste unitati de cazare sunt pline, mai ales in perioada de vara si iarna, atunci cand oamenii vin sa se relaxeze in mijlocul naturii.

Preturile sunt cuprinse intre 80 si 200 de lei pe noapte pentru o camera dubla, pretul depinzand de confortul locatiei si de serviciile oferite. Insa ai si posibilitatea de a inchiria o vila sau un apartament in intregime, pentru cateva zile, pentru preturi osciland in jurul valorii de 300 - 400 de lei pentru un week-end.

O alta posibilitate este sa te cazezi intr-una din localitatile din imprejurimi: Targu Ocna, Salatruc, Valea Uzului. De acolo, ajungi in statiune cu mijloacele de transport in comun. Zilnic sunt microbuze si autobuze care merg dinspre Onesti, Targu Ocna sau Darmanesti spre Slanic Moldova.
 

Cum ajungi la Slanic Moldova
 

Pentru a ajunge in aceasta statiune, vei trece printr-unul din orasele Targu Ocna sau prin Darmanesti, in functie de directia din care vii (Onesti sau Bacau). Vei ajunge la un moment dat la o intersectie, care are un semn mare care arata directia spre Slanic Moldova.

In privinta traseului, mergi pe DN 12B, care face legatura cu ruta Onesti -Tg.Ocna-Ciceu. O alta varianta este DN11A Onesti -Adjud care se leaga cu D.N. 2 E85 Bucuresti-Suceava. Pentru Transilvania legatura este asigurata prin D.N. 12A si D.N. 11 Onesti- Oituz-Brasov.
 

Sursa foto : Hotelslanicmoldova.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea