Vacante

#pasageri #lucruri de evitat #zbor cu avionul #avion

Urmeaza sa zbori cu avionul? 6 lucruri pe care sa le eviti inainte de a te urca la bord

Uneori zborul cu avionul poate sa determine stres si anxietate si chiar si cele mai placute calatorii pot sa fie incepute cu un pic de teama in avion. Pentru a face zborul sa fie cat mai placut, este bine sa tineti seama de anumite aspecte:

1. Evita sa pui actele intr-o geanta mica

Toata lumea tinde sa puna actele pentru zbor intr-o geanta mica separata pentru a le avea la indemana, insa, cu cat sunt mai multe bagaje, cu atat protejarea lor devine mai dificila. De aceea se recomanda sa se puna actele intr-un buzunar al unei genti mai mari si sa se tina bani in cantitati mici in zone diferite ale acesteia.

2. Evita sa nu faci check-in online

Este mai bine sa faci check-in online pentru ca ai beneficiul timpului alocat acestei etape. Unele dintre companiile aeriene chiar recomanda si pot in anumite tari sa si taxeze persoanele care nu au facut check-in online.

3. Evita situatia in care sa platesti pentru greutatea in plus a bagajului tau

Atunci cand iti cumperi bilet de avion ai un anumit numar de kilograme disponibil pentru ceea ce ai platit. De aceea este bine ca bagajul tau sa nu cantareasca mai mult, pentru ca vei fi nevoit/a sa platesti in plus. Pentru a evita este bine sa il cantaresti acasa inainte de a pleca si astfel poti sa stii sigur cu cat ai plecat de acasa. Daca vei afla la aeroport acest lucru si depasesti poti doar sa optezi pentru plata suplimentara sau pentru reorganizarea bagajului in ultimul moment.

4. Evita sa infoliezi bagajul la aeroport

Se intampla de multe ori ca un bagaj de abia pus in folie sa fie taiat si desfacut pentru ca in interiorul sau sunt uitate actele sau alte obiecte importante. Pentru cei care doresc sa isi protejeze bagajul este potrivit sa cumpere o floie speciala cu inchizatoare. De asemenea pot sa cumpere huse care se refolosesc pentru a proteja de murdarie bagajul. Totusi, acestea se strica foarte repede. De aceea unele dintre cele mai bune variante sunt gentile de voiaj din material textil care se pot spala.

5. Nu sta la primele doua linii de check-in

De obicei toata lumea se aseaza la primele doua linii de check-in ale aeroportului si acolo este aglomerat. Insa daca oamenii s-ar duce la alta linie ar putea sa observe ca sunt cozi mult mai mici si mai libere. De asemenea o alta greseala facuta este sa puna pe tavite mici obiecte si apoi hainele peste ele. Astfel se pot pierde foarte multe obiecte mici pentru ca persoanele uita de ele cand isi iau inapoi hainele. Este mai bine sa se utilizeze tavite separate.

6. Evita sa incerci mancare noua inainte de un zbor

Daca stii ca trebuie sa mergi in scurt timp cu avionul, nu incerca un nou fel de mancare care se poate sa nu fie favorabila pentru stomacul tau. O calatorie astfel parcursa nu este placuta.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea