Vacante

#turism culinar #turism # turism in romania #buzau # dealu mare # copsa mare

Unde poti face turism culinar in Romania

Cei care isi doresc sa descopere traditia romaneasca prin intermediul papilelor gustative pot opta pentru turismul culinar. In Romania, o astfel de vacanta poate constitui un circuit la cele mai importante crame din tara sau intr-un sejur intr-o localitate de traditie, faimoasa pentru produsele ei naturale, locale.
 

Dealu Mare
 

Aflat in sud-estul Romaniei, in judetul Buzau, Dealu Mare constituie una dintre cele mai cunoscute si mai vechi regiuni viticole romanesti. Zona are o traditie a vinului de peste 2000 de ani, ceea ce o face extrem de atractiva atat pentru profesionistii din domeniu, cat si pentru turistii amatori. Turismul oenologic practicat aici include programe cu excursii la cules de struguri, cursuri de oenologie, vizite ghidate in regiune, degustari de vinuri, turism , cursuri de gatit si chiar vanatoare de trufe .

Turistii au ocazia sa guste din alimentele produse local, vinurile de casa, branzeturile si carnatii din aceasta regiune. Una dintre atractiile principale, pe langa vinuri, o reprezinta vanatoarea de trufe. Aceasta se desfasoara in regiunea Buzaului, cu ajutorul unui ghid. o Alta atractie o reprezinta evenimentele de factura culinara, precum Sarbatoarea Tamaioasei, din septembrie, Sarbatoarea vinului de Breaza, Festivalul carnatilor de Plescoi, Parada Gospodarilor si Sarbatoarea Usturoiului.
 

Copsa Mare
 

Aflata in nordul judetului Sibiu, intre Brasov, Sighisoara si Sibiu, Copsa Mare este un sat saxon autentic, care apartine de comuna Biertan . Regiunea este atractiva gratie traditiilor bogate, bisericilor fortificate si peisajelor naturale. Casele in stil saxon, restaurate, isi asteapta turistii cu programe speciale, care includ vanatori de trufe, cursuri de gatit si degustari de vinuri.

In restul timpului, se viziteaza bisericile fortificate, satele saxone, fermele bio si producatorii locali, precum si artizanii din regiune. Muzeul de Textile, orele de calarit, picnicurile, plimbarile pe bicicleta constituie alte posibile atractii si activitati.
 

Delta Dunarii
 

Delta Dunarii constituie cea mai buna destinatie culinara pentru pasionatii de peste. Din carnea de peste se fac preparate extrem de variate, incepand cu platoul lipovenesc din peste marinat, afumat, sarat si icre. Pensiunile pun la dispozitia turistilor transportul si echipamente pentru o partida de pescuit.



Sursa foto: travellerinromania.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea