Vacante

#cicloturism #bicicleta #romania

Unde poti face cicloturism in Romania

Traseele turistice pe bicicleta vor adauga si Romania pe hartile lor. Autoritatile romane si cele riverane Dunarii doresc prelungirea pana la Delta Dunarii a traseului de turism existent.

Planurile de modernizare au ca scop atragerea unor turisti din Germania, Elvetia si Austria. Principalul traseu va incepe de la Portile de Fier la Calafat, ajunge pe teritoriul bulgaresc, se intoarce prin Giurgiu si ajunge in Delta Dunarii. Astazi acest sport este destul de putin dezvoltat in Romania, din punct de vedere al practicantilor si al infrastructurii.
 

Cicloturismul sau turismul pe bicicleta in Romania
 

Tara are un potential cicloturistic care ar putea fi bine exploatat, atat pentru cicloturismul pe sosea, cat si pentru cel montan, cunoscut mai mult sub numele de mountain bike . Cicloturismul practicat pe sosele este destinat in special celor modernizate, fara un trafic intens, insa se poate practica si pe drumuri nemodernizate sau pe cai de comunicatie necarosabile. Cicloturismul se practica mai ales pe drumuri de tara, drumuri forestiere, drumuri de car etc.
 

tineri bicicletaOferte pentru turismul pe bicicleta
 

O pensiune de 2 margarete pe malul Dunarii are camere la 55 RON single si 110 pentru o dubla. Pensiunea se afla in Parcul Natural Portile de Fier. Printre activitatile practicate in zona se numera turismul rural, turismul pe bicicleta, vanatoarea, pescuitul, alpinismul, etc. In Valea Ierii din judetul Cluj o pensiune de 3 margarete propune camere la 160 RON de persoana. In zona se practica cicloturismul.

La Baile Herculane o mini-vacanta de 5 zile te costa 700 RON. Hotelul de 2 stele are diverse facilitati: terasa, restaurant, sauna, sala de sport , bowling, discoteca, cicloturism , sala de conferinte, baza de tratament, etc. Pretul de inchiriere pentru o zi cu bicicleta variaza in functie de furnizor, aproximativ 12 euro pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea