Vacante

#turism #destinatii vacanta # vacanta toamna #vacanta septembrie #calatorii septembrie

Unde poti calatori in luna septembrie

In septembrie, cei care dispun de timp liber pot merge la cumparaturi in Istanbul sau au posibilitatea sa faca plaja pe insulele grecesti, care sunt in continuare insorite si primitoare. Cuplurilor de indragostiti li se recomanda la inceput de toamna destinatiile exotice.

Vacanta la plaja pe insulele grecesti in septembrie

In prima luna de toamna, cei care nu au plecat inca in concediu mai au inca o ocazie de a se relaxa pe insulele grecesti, la mare. Exista pachete all inclusive in destinatii turistice populare precum peninsula Halkidiki, in insulele Rhodos, Creta, Corfu, Kos etc. Turistii pot alege un hotel de 3, 4 sau 5 stele cu regimul de masa dorit si se pot bucura de soare si apa calda a marii la inceput de toamna.

In destinatiile din Grecia exista numeroase activitati de vacanta si excursii pentru timpul liber, de la vizitarea siturilor arheologice la pelerinaje in biserici sau distractie in cluburile de noapte.

Shopping in Istanbul

Turcia este una dintre cele mai bune destinatii de vacanta pentru luna septembrie. Temperaturile nu mai sunt extrem de ridicate si poti face plimbari lungi pe jos pentru a descoperi si fetele ascunse ale orasului, departe de zonele turistice.

Istanbulul are panorame spectaculoase asupra Bosforului, o gastronomie locala irezistibila si numeroase centre comerciale atractive pentru amatorii de cumparaturi. Pentru a face afaceri bune, insa, este recomandat sa ocolesti Marele Bazar, care nici nu este frecventat de locuitorii orasului si sa mergi in magazinele obisnuite. Chiar si acolo, insa, printre localnici, trebuie sa exersezi arta negocierii.

Luna de miere in Bali

Septembrie constituie o perioada potrivita pentru o luna de miere sau o vacanta romantica intr-o destinatie exotica. In Bali, de exemplu, resorturile hoteliere de lux ofera pachete de vacanta pentru sejururi romantice. Pe langa confort si relaxare in hotel, turistii au ocazia sa asiste la diverse festivaluri cu muzica si dansuri populare. In timpul liber se practica sporturi de apa sau se experimenteaza celebrele spa-uri din Bali, cu masaj thailandez.

Exista si numeroase excursii care pot fi facute in temple, palate sau in parcuri naturale. Astfel de excursii sunt concepute pentru ca turistii sa fie initiati in cultura locala.

Foto: telegraph.co.u
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea