Vacante

#australia #grecia #egipt #israel #oferte noiembrie #yasmine hammamet #tunisia

Unde plecam in luna noiembrie

Luna noiembrie este o perioada mai putin solicitata din punct de vedere turistic, facand trecerea de la vacanta de vara prelungita (in septembrie si octombrie) la vacanta de iarna si sarbatori. Cu toate acestea, operatorii de turism propun acum oferte atractive, fie prin preturi mici, fie prin calatorii si activitati deosebite pentru turistii romani. Va prezentam, asadar, cateva variante de calatorii, in ultima luna de toamna.

Vacanta de lux in yasmine hammamet

Yasmine Hammamet este una dintre statiunile noi ale Tunisiei, aflata la aproximativ 5 minute de Hammamet. Turistii care vin aici au la dispozitie o gama larga de posibilitati de a-si petrece timpul liber, de la calarie, golf sau sporturile de apa la thalassoterapie. Pentru distractie exista discoteci, teatre si muzee. Amatorii de cumparaturi pot merge in souq-uri (piete traditionale tunisiene), sau in centrele comerciale. Statiunea este dedicata in special celor care cauta confortul si serviciile de inalta calitate, dispunand de hoteluri moderne si luxoase, de 4 si 5 stele.

Yasmine HammametPentru copii exista un distractie , numit Carthage Land, aflat la cativa metri de mare. Parcul reda atmosfera vechii Cartagine, intr-un loc plin  de verdeata si propune jocuri si modalitati de divertisment pentru copii, tineri si intreaga familie. Un bilet intreg costa 12 euro (persoane cu varste peste 12 ani) sau 10 euro, bilet redus (persoane sub 12 ani). Biletul este valabil o zi intreaga in parc. Mai multe informatii gasesti pe site-ul oficial.

Temperatura medie superioara in luna noiembrie este de 20 grade Celsius, in Hammamet. Se mai poate sta inca la soare, dar turistii prefera sa faca baie in piscinele hotelurilor, mai ales daca sunt piscine incalzite sau interioare. In timpul zilei, poti sa stai imbracat in tricou si pantaloni scurti, insa seara este recomandabil sa ai cateva haine mai groase. Cea mai buna perioada pentru vacantele pe litoral, in Hammamet, este din aprilie in octombrie.

Daca optezi pentru un sejur de o saptamana in luna noiembrie in Yasmine Hammamet, te costa 442 euro, conform ofertei Infinity Travel. Pachetul include transport cu avionul, transfer de la aeroport, 7 nopti de cazare cu demipensiune si asistenta turistica. Suplimentul pentru all inclusive costa 129 euro.  Alte cheltuieli obligatorii, adaugate la pretul pachetului, sunt: 23 lei de persoana asigurarea medicala, 95 euro taxa de aeroport si 10 euro suplimentul de kerosen.

Circuit de noiembrie in Grecia, cu excursii si festivaluri

Grecia este nelipsita din cataloagele agentiilor de turism, indiferent de perioada. Chiar intr-o luna mai putin solicitata turistic, cum este noiembrie, gasim oferte de vacanta cu aceasta destinatie. Daca nu ai vizitat inca Grecia si ai o saptamana la dispozitie, poti alege un circuit clasic, cu autocarul. Te costa 299 euro, conform turism si ai incluse vizite in Atena, Peloponez, Cap Sunio, Salonic, Meteora si Termopile. Pretul asigura 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, vizitele si excursiile din program, taxele de autostrada si ghidul insotitor.

meteoraToamna in Grecia beneficiezi de discount-uri substantiale la tot ce inseamna cheltuieli (cazare, transport, obiective turistice, excursii, etc), ai mai mult spatiu sa te desfasori, pentru ca numarul turistilor scade si poti participa la evenimentele de sezon. Un astfel de eveniment este Festivalul Dimitria, din Thessaloniki. In cadrul festivalului, este comemorata mostenirea Sfantului Demetrios, printr-o suita de spectacole care imbina teatrul, opera, dansul, muzica, arta si seminarele de literatura. Anul acesta, Dimitria Festival se desfasoara pana pe 19 noiembrie. 

Tot in noiembrie se organizeaza pelerinaje la Sf. Nectarie. O excursie include traversarea cu feribotul pe Eghina/Pireu si vizita la biserica Sf Nectarie, unde se afla moastele sfantului. Turistii au ocazia sa participe la slujba inchinata acestuia. O astfel de oferta costa 275 euro (agentia Meteora Travel) si include vizite in Saolnic, Paralia Katerini, Atena, Kalambaka si Paralia.

Iata cateva preturi pentru cheltuieli suplimentare, in noiembrie:

- Excursie optionala Templul lui Poseidon: 15 euro
- Croaziera de o zi pe Insulele Poros, Hydra si Egina: 85 euro
- Excursie optionala in Peloponez (vizite la Istmul Corinth, Epidauros, Nafplio si Micene): 30 euro
- Acropole: 12 euro.

Pelerinaj israelian in noiembrie

Aceeasi tematica religioasa o intalnim si in ofertele spre Israel, la preturi mai mari decat cele pentru Grecia, dar care se incadreaza in tarifele practicate in extrasezon. Un circuit de 8 zile costa 780 euro de persoana, conform ofertei Aerotravel si asigura transportul cu avionul, 7 nopti de cazare cu demipensiune, in hoteluri categoria 4 stele, transportul local cu autocarul, intrarile la obiectivele din program, asistenta turistica si bacsisurile obligatorii.

In Israel se poate opta pentru excursii la bisericile care detin moastele unor sfinti crestini. In vechiul oras Jaffa se afla biserica cu moastele Sf. Gheorghe din Lod. In St. Catherina se afla Manastirea greco-ortodoxa Sfanta Ecaterina, care detine moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina si pe cele ale Sfantului Stefan Sinaitul. In muzeul manastirii vizitatorii gasesc  o colectie importanta de icoane valoroase vechi. In Hozeva, exista Manastirea Sfantul Gheorghe de Hozeva, pastratoare a moastelor sfintelui cu acelasi nume. In Desertul Hozeva se viziteaza Manastirea Sf. Gheorghe Hozevitul , cu Pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Aici se afla moastele Cuviosului Ioan de la Neamt – Hozevitul.

Mentionam cateva cheltuieli optionale, din timpul vizitelor la obiectivele turistice:

- Manastirea Sfantul  Gheorghe, in Vadi Qelt: 10 USD
- Manastirea Tentatiei, in Ierihon:  15 USD
- Muntele Tabor: 5 euro
- Cesarea, teatrul si hipodromul: 12 USD
- Plimbare cu vaporasul pe Marea Galileii: 10 USD
- Bacsisuri pentru ghizii locali (Israel, Ierihon si Bethleem):  30 euro.

Egiptul vine cu reduceri si oferte speciale in noiembrie

Egiptul este una dintre destinatiile predilecte pentru toamna si nu numai. Daca nu ai ajuns inca si vrei sa-ti iei o vacanta la sfarsitul acestui sezon, profita de ofertele promotionale ale agentiilor de turism. De exemplu, la pretul practicat in primavara sau la sfarsitul verii, pentru o saptamana pe litoral, acum poti sa stai doua saptamani. Ofertele includ cazarea in hoteluri de la 3 la 5 stele, cu demipensiune sau all inclusive, biletul de avion, transferul de la aeroport si asistenta turistica. In Hurghada, un sejur de 14 zile cu all inclusive costa 439 euro de persoana, conform ofertei Jolie Voyage.

WakatipuCircuite de lux in Australia si Noua Zeelanda

Turistii care isi doresc oferte cu destinatii indepartate si care dispun de un buget generos au posibilitatea sa viziteze Australia si Noua Zeelanda, intr-un circuit de doua saptamani. Pretul se ridica la 3590 euro + 350 lei de persoana, conform Oasis Travel. 

O astfel de vacanta propune un program variat, cu tururi de oras, croaziere (fiorduri in Parcul National Fiordland), calatorii cu trenul, vizite in parcuri nationale protejate si in gradini botanice, spectacol in parcul aborigen Tjapukai, plimbari cu vaporul in statiuni exotice si altele. Gradinile Botanice Regale din Melbourne sunt considerate unele dintre cele mai bogate si mai importante din Australia si din intreaga lume. Sunt situate aproape de centrul din Melbourne, pe malul sudic al raului Yarra. Plantele de aici au fost alese in functie de anumite criterii (valoare, raritate, interes) si includ peste 10 mii de specii, unele dintre ele unice in lume sau pe cale de disparitie. Mai multe informatii gasesti pe site-ul oficial. O alta oprire se face in Cairins, unul dintre cele mai originale si mai atractive orase de pe continentul australian. Marea Bariera de Corali si padurea tropicala sunt doar cateva dintre atractiile de aici.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea