Vacante

#tabere #franta #grecia

Unde merg tinerii in tabara in 2009

Taberele pentru tineri devin tot mai sofisticate, iar preturile practicate de operatorii turistici sunt atractive. Programul unui sejur de o saptamana include o serie de propuneri in masura sa satisfaca toate gusturile: proiectii de filme educative sau de divertisment, sport, activitati artistice, plaja, drumetii pe munte, vizitarea unor obiective turistice, jocuri de echipa, plimbari cu vaporasul, concursuri si multe altele.

Un beneficiu important al taberelor consta in reducerile de grup. In primul rand, ofertele asigura cateva locuri gratuite pentru un anumit numar de persoane. De exemplu, la 40 de persoane se ofera 3 locuri fara plata, sau la 15 persoane, un loc.

Astfel de discounturi de grup sunt valabile si la intrarile in obietivele turistice. Copilul tau poate sa vada o rezervatie naturala sau un castel declarat patrimoniul mondial UNESCO, platind un pret redus. 

“Pe langa activitatile specifice taberei de aventura, pot avea parte de excursii pentru a vizita obiective turistice cum ar fi: cea mai veche hidrocentrala din Romania (Sadu I); sau Rezervatia naturala de pe varful Cindrelu' (cu plante unice in Europa)" a spus Marcela Campian, manager la Adventure Camps, potrivit unui comunicat de presa al companiei. In plus, grupurile intra de obicei mai repede, iar acest lucru reprezinta un avantaj in locurile care sunt tot timpul asaltate de turisti.

Un alt beneficiu al taberei este faptul ca tanarul ajunge sa cunoasca locuri noi, sa invete cate ceva despre arta si istorie sau pur si simplu sa se initieze intr-un nou sport alaturi de persoane de varsta lui si sub supravegherea unui personal specializat.

Cand alegi o oferta de tabara, orienteaza-te dupa agentiile si unitatile de cazare care nu au un istoric negativ in acest domeniu. Intereseaza-te de la inceput care sunt exact facilitatile oferite gratuit.

Exista centre turistice care ofera gratuit o plimbare sau o excursie si unde tinerii au accesul liber la internet, mesele biliard si ping-pong, piscina, intr-un parc dotat cu leagane si balansoare, la accesorii sportive (mingi, rachete etc) si altele. Odata taiate de pe lista de cheltuieli, vei putea calcula mai bine bugetul alocat vacantei.

Taberele din strainatate

Taberele in strainatate au venit ca o alternativa la destinatiile din Romania si castiga teren, in masura in care serviciile oferite pot fi mai calitative decat ceea ce primim in tara. Pe de alta parte, daca in Romania cam toate ofertele asigura 3 mese pe zi, taberele din strainatate includ in pachet uneori numai demipensiunea, iar altele niciuna din mese.

• Grecia. O destinatie foarte accesibila ca pret o reprezinta Grecia. In Nei Pori, un sejur de o saptamana costa mai putin de 250 euro de persoana si implica sejurul, transportul cu autocarul si cateva vizite incluse in pret. Pentru Corfu , pretul ajunge la 280 euro de persoana.

Pe langa plaja si piscina, se fac diverse excursii in principalele zone turistice din Grecia, precum Atena sau Meteora. Una dintre cele mai potrivite excursii pentru copii este in parcul acvatic Waterland de langa Thessalonki, iar pretul excursiei de o zi este de 30 euro. 

• Franta. Cei care aleg ca destinatie Europa scot din buzunar peste 300 euro de persoana. Astfel, o tabara care asigura un traseu prin Budapesta, Munchen, Strasbourg, Paris, Valea Loirei, Versailles, Nurnberg si Viena costa in jur de 380 euro. Vacanta dureaza 10 zile si asigura transportul cu autocarul, 9 nopti de cazare intr-un hotel de tineret (fara mese) si un ghid.

Principalul punct de atractie il reprezinta Disneyland-ul francez, caruia i se dedica o zi. Pentru transport si acces in parcul de distractie se plateste un bilet de 40 euro, cu reducere sau 50 euro, tarif intreg.

Taberele din Romania

Si in tara se organizeaza tabere de elevi, in regiunile montane, unde tinerii pot vizita obiectivele turistice din zona. Cu toate acestea, pretul unui pachet nu include toate beneficiile, multe fiind contra cost.

• Predeal. Este cazul unei astfel de excursii care, pentru zona Predeal, implica numeroase posibilitati: Castelul Bran, Cetatea Rasnov, Biserica Neagra, Sighisoara, Sibiu, Manastirea Sambata etc. Fiecare excursie implica pretul drumului, cheltuielile pentru biletul de intrare la obiectiv, cheltuielile pentru masa si banii de buzunar. La Bran, de exemplu, intrarea in castel costa 12 lei bilet intreg si 6 lei cu reducere pentru elevi si studenti. La Biserica Neagra , biletul costa in jur de 5 lei, insa fotografiatul si filmatul sunt interzise in interiorul lacasului de cult.

Pe langa excursii, programul unei tabere la Predeal poate sa includa un foc de tabara inainte de terminarea sejurului. Accesul in sala de conferinta este gratuit sau inclus in pretul total, in functie de unitatea de cazare.

O astfel de sala este importanta intr-o tabara deoarece aici pot avea loc diverse jocuri interactive, seminarii educative, se vizioneaza filme etc. Un alt serviciu pus la dispozitie tinerilor este accesul la internet. Indiferent de facilitati, pachetul asigura cazarea cu pensiune completa.

In aprilie, o vacanta de 7 zile intr-o tabara din Predeal costa 500 lei de persoana, iar in perioada de vara, pretul creste la 550 lei.

• Alba Iulia. O alta varianta de tabara poate fi localitatea Ighiu, de langa Alba Iulia.

Pogramul propune o lista bogata de activitati, atat in interiorul complexului turistic, cat si in afara acestuia: plaja si piscina, diverse sporturi (ping-pong, fotbal de masa ), picnic in natura, plimbari cu barca, foc de tabara, pictura si desen, karaoke, cinematograf in aer liber, excursii si drumetii in localitatile din jur (Rezervatia de zimbri din Hateg, Manastirea Prislop, Sarmizegetusa, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei etc).

Pentru o saptamana, pretul unei tabere este de aproximativ 650 lei de persoana.

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea