Vacante

#pret vin #crame moldova # crame oltenia # crame romania #vin

Unde gasesti cel mai bun vin. Top crame din Romania

Romanii se afla in top 5 consumatori de alcool din Europa, arata un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii din 2014. Cu 14,4 litri de alcool consumati anual, fiecare roman se lauda cu o doua bauturi preferate: berea si vinul. Iar sarbatorile, de cele mai multe ori, sunt dedicate vinului. Iata unde poti gasi cele mai laudate vinuri din Romania:

Crame din Banat

Infiintate in 1998 in localitatea banateana cu acelasi nume, Cramele Recas se intind pe o suprafata de peste 1.000 ha si produc 25 de tipuri de vin, pe care le comercializeaza in aproape 30 de tari din intreaga lume. Tot in Banat se afla si Crama Dealul Dorului, in localitatea Buzias. Aceasta are o suprafata de doar 17 ha si are in portofoliu 5 tipuri de vin: Cabernet Sauvignon, Merlot, Burgund, Riesling si Muscat Ottonel.

Crame din Crisana

In localitatea Minis, judetul Arad este situata Crama Daiconi, infiintata in 2002 si intinsa pe o suprafata de 25 ha. Aceasta produce 3 branduri de vin din cele 7 soiuri de struguri pe care le cultiva. Crama Familia Hetei din Beltiug, Satu Mare are 13 soiuri de struguri intinse pe o suprafata de 15 ha si o productie anuala de 30.000 l de vin.

Crame din Dobrogea

Cu o traditie inceputa in 1958, Domeniile Ostrov se intind pe o suprafata uriasa de 2.000 ha, in localitatea Ostrov din judetul Constanta. Acestea au 9 branduri de vin si numeroase premii nationale si internationale. In localitatea Macin din judetul Tulcea exista Crama Vinuri de Macin, intinsa pe 300 ha, unde se organizeaza constant vizite si evenimente de degustare.

Crame din Oltenia

In localitatea Samburesti din judetul Olt a luat nastere, in 1992, unul dintre cei mai apreciati producatori de vin, cunoscut drept Domeniile Samburesti, intinse pe 400 ha de pamant si cu 17 feluri diferite de vin in portofoliu. Crama Corcova din judetul Mehedinti s-a reinfiintat in 2005 si a lansat 9 tipuri diferite de vin. Intinsa pe o suprafata de 60 ha, crama produce anual 300.000 l de vin.

Foto: bodegarenacer.com.ar

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea