Vacante

Un proiect al Ministerului Turismului va promova 15 destinatii

Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL ) se va ocupa de promovarea celor 15 destinatii din cadrul programului pilot "Destinatii Europene de Excelentă".

Programul a fost finantat 50% de catre Comisia Europeana, iar destinatiile castigatoare au obtinut peste 70 de puncte.  

Proiectul va costa peste 62.000 euro. In alegerea candidatelor la acest program au contat criterii precum infrastructura turistica, initiative in turism pe termen lung si bogatia resurselor naturale. „Au fost alese 15 destinatii, toate vor avea parte de promovare on-line pe site si promovare gratuită la standurile de turism.” a declarat secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu.

Cascada_PutneiDestinatia situata pe locul I, cu un total de 100 de puncte,  este Depresiunea Retezatu, aplicantul fiind Asociatia Depresiunea Horezu din judetul Valcea. Pe locurile urmatoare se situeaza Tara Fagarasului, cu 95 de puncte si Tara Vrancei, cu 94 de puncte.  

Zona Vrancei, depresiunea Horezu si zona Fagarasului vor avea parte de promovare la nivel european, prin participarea la evenimente de profil, targuri, expozitii si festivaluri. Castigatoarele vor fi introduse intr-un catalog si pe site-ul ministerului si vor fi prezente in mod gratuit la targurile in care se implica MIMMCTPL.

Depresiunea Retezatu, Tara Fagarasului si Tara Vrancei

parcul national retezat este frecventat an de an de catre turistii romani si straini, care gasesc aici trasee montane si locuri de campare. Parcul este bogat in lacuri glaciare, poteci serpuite, vai salbatice si plante rare.

Barajul Gura Apei RetezatIn Vrancea atractiile naturale se alatura celor culturale si vestigiilor istorice. Printre cele mai importante zone de vizitat se numara Cascada Putnei, Rezervatia Cheile Tisitei, Pastravaria Lepsa, Schitul Lepsa, Mausoleul de la Soveja, Focul viu de la Andreiasu. Acesta din urma este un fenomen neobisnuit si unic la noi in tara, izvorat din emanatiile de gaze naturale din Muntii Vrancei.

In Fagaras turistii gasesc o zona in care traditiile vechi inca mai persista, mai ales cele care se desfasoara in preajma sarbatorilor. Peisajele naturale montane sunt impresionante, pentru iubitorii de drumetii . Cetatea Fagarasului (secolul XIV) reprezinta cel mai impunator monument al tinutului si unul dintre cele mai bine conservate din Romania.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea