Vacante

#turism excursii #panorama #turn #turnuri celebre #CN Tower #Galata Tower #Burj Khalifa

Turnuri celebre in care merita sa urci pentru panorama

Turnurile sunt obiective turistice cu acces dificil, pe care, daca vrei sa le vezi, trebuie cel mai adesea sa stai la coada si sa platesti pentru urcare. Cu toate acestea, efortul este rasplatit printr-o panorama care asigura fotografii de vacanta senzationale si bucuria de a privi orasul de la inaltime.

Iata 3 turnuri celebre in care merita sa urci pentru priveliste:


Burj Khalifa, Dubai

Burj Khalifa este unul dintre cele mai inalte turnuri din lume. Cu o inaltime de aproape 830 metri, Burj Khalifa este o atractie turistica de top din Dubai. Vizitatorii pot cumpara bilete de acces pe puntea de observatie din varful turnului.

Un bilet costa 100 dirhami (AED) pentru adulti si 75 AED pentru copii. Tururile pentru vizitatori au durata de o ora si includ prezentari cu informatii despre arhitectura turnului, precum si despre istoria Dubaiului. Burj Kalifa ofera o panorama de 360 grade asupra orasului si desertului.


Galata Tower, Istanbul

Galata Tower este unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din Istanbul. Aflat in cartierul Galata, turnul este o figura emblematica a orasului de pe Bosfor. Galata Tower nu este un turn inalt, avand o inaltime de numai 67 metri, insa panorama oferita asupra orasului merita urcarea.

Turnul Galata a fost construit in 1348. Astazi, turistii vin aici pentru a se bucura de apusul soarelui si de privelistea orasului de la inaltime. In turn se urca cu liftul contra unei sume de aproximativ 10 lire turcesti.


CN Tower, Toronto

CN Tower se afla in Downtown Toronto si este una dintre imaginile emblematice ale Canadei. Turnul a fost construit in anii '70 si are o inaltime de 553 metri. Timp de 30 de ani, constructia canadiana a fost cel mai inalt turn din lume, dupa care a fost depasit de Burj Dubai.

Pe langa panorama, CN Tower este recomandat turistilor dornici de senzatii tari. Acestia pot merge pe Glass Floor, o podea de sticla aflata la o altitudine de 342 metri. Un bilet de intrare costa 32 dolari.



Sursa foto: extremesportstrader.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea