Vacante

#observatorul astronomic #telescop #observator #astri #Turist in Capitala

Turist in Capitala: Observatorul Astronomic

Acasa.ro te invita sa descoperi astazi o alta bijuterie ignorata a Capitalei: Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". Situat in inima Bucurestiului, aproape de Piata Romana, observatorul iti propune o incursiune in fascinanta lume a astrilor in fiecare seara sau noapte cu cer senin.

Construit din banii amiralului Vasile Urseanu

Observatorul astronomic a fost construit in anul 1910, la initiativa amiralului Vasile Urseanu, care isi dorea sa popularizeze astronomia. Despre cladirea pe care a ridicat-o din fonduri proprii, amiralul spunea: "Mi-am construit casa in forma de iaht, avand o cupa de observator, ca in acelasi timp, cand fac observatii cu luneta, sa am senzatia ca plutesc pe mare."




Sursa foto: astro-urseanu.ro

Observatorul a intrat in proprietatea municipalitatii Capitalei abia in 1933, prima expozitie astronomica avand loc aproape 20 de ani mai tarziu, in 1952. Ani mai tarziu, cladirea a devenit sediul Agentiei Spatiale Romane, in 1996 fiind reinaugurata ca Observatorul Astronomic Municipal.

In prezent, toti cei care trec pragul observatorului astronomic din Capitala au sansa sa studieze cerul printr-un telescop MEADE LX200R de 30 cm in diametru, care permite observatii mult mai precise si detaliate.

De ce Observatorul Astronomic?

Desi afla in centrul Capitalei, observatorul astronomic este mai degraba ignorat decat asaltat de turisti, in pofida atractiilor pe care acesta la pune la dispozitia turistilor.

Una dintre cele mai interesante ramane "Calatoria prin Univers", organizata in anumite zile de vineri si de sambata din an. Calatoria virtuala este posibila gratie unui program de astronomie si a unei proiectii normale, dar si datorita explicatiilor detaliate oferite de cercetatorul Adrian Sonka. Urmatoarea "calatorie prin Univers", a carei durata este de 50 minute, va avea loc sambata, 7 septembrie, incepand cu ora 19:30. Pretul unui bilet este de 5 lei.

Bineinteles, o vizita la Observatorul Astronomic din Bucuresti poate insemna si studierea lunii, a stelelor si a planetelor din galaxia noastra. Un asemenea periplu prin inedita lume a astrilor se poate face in zilele de marti, vineri si sambata, dupa lasarea intunericului, in intervalul orar 19:00 - 22:00.

Sursa foto: bishotels.ro


Nu in ultimul rand, toti cei interesati pot vizita expozitia astronomica, de marti pana vineri, in intervalul 14:00 - 18:00.

Pretul unui bilet intreg este de 5 lei, iar cel al unuia redus (pentru elevi, studenti, pensionari) este de doar 2 lei.

Adresa: Bd. Lascar Catargiu, nr. 21, sector 1.

Sursa foto: astronomypictureoftheday.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea