Vacante

#obiective turistice #muzeu #Muzeul Cailor Ferate Romane #muzeu CFR #Turist in Capitala

Turist in Capitala: Muzeul Cailor Ferate Romane

Acasa.ro te invita sa descoperi comorile uitate ale Bucurestiului intr-un periplu care te va face sa vezi Capitala cu alti ochi. In episodul de astazi, redescoperim istoria aparte a unuia dintre cele mai vechi si valoroase muzee din industria transporturilor romanesti: Muzeul Cailor Ferate Romane.

Istoricul Muzeului Cailor Ferate Romane

Muzeul CFR a fost inaugurat in 1939, in cadrul serbarilor "Ceferiadei", cand se aniversau 70 de ani de la deschiderea liniei de cale ferata Bucuresti Filaret- Giurgiu. La inceput, purta numele de Muzeul Ceferistilor si era situat in parcul si arenele Stadionului Giulesti.

Din 1953, Muzeul CFR a fost mutat intr-o cladire din apropierea Garii de Nord, pe Calea Grivitei, nr. 193 B, unde este situat si la ora actuala.

De ce sa vizitezi Muzeul Cailor Ferate Romane?

Indiferent daca iti place sau nu sa calatoresti cu trenul, daca locuiesti sau ajungi sa vizitezi Capitala, nu ai voie sa ratezi Muzeul Cailor Ferate Romane in circuitul tau prin Bucuresti. Este un obiectiv turistic cu totul special, in care ai ocazia sa descoperi exponate si colectii impresionante de machete si fotografii inca de pe vremea binecunoscutului inginer Anghel Saligny.

Colectia muzeului a fost completata in mai multe randuri, de-a lungul istoriei, ajungand astazi sa inglobeze o multime de exponate si documente foarte valoroase, ramase mostenire inca de la inceputurile primei cai ferate lansate in Romania.




O vizita la Muzeul CFR reprezinta un periplu in trecut si o buna lectie de istorie pentru toti cei care vor sa cunoasca mai bine istoria Cailor Ferate Romane. In cadrul muzeului, ai ocazia sa admiri:
 

  • machete de locomotive cu aburi;
  • documente istorice valoroase;
  • fotografii inedite;
  • bicicleta mecanica (dezina) care circula pe calea ferate in perioada dintre cele doua razboaie mondiale;
  • felinare originale cu gaz;
  • piese de colectie de la locomotivele vechi cu abur;
  • obiecte personale apartinand lui Anghel Saligny;
  • garnituri de trenuri de epoca etc.

 


Muzeul Cailor Ferate Romane isi asteapta oaspetii in Calea Grivitei, de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 16:00. Pretul biletului este 8 lei si nu include taxa foto, pentru care vizitatorii trebuie sa mai scoata din buzunar 15 lei.

Sursa foto: Infotravelguide.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea