Vacante

#vacanta #agroturism #terapie #sanatate

Turismul rural sau o vacanta sanatoasa

Te dor urechile de la zgomotul masinilor care traverseaza nervoase orasul exact in momentul cand iesi la plimbare? Te-ai saturat de programele plictisitoare de la televizor? Visezi la o vacanta speciala in care sa redescoperi formele simple ale vietii precum si traditiile traiului la tara?Agroturismul poate fi varianta optima pentru o vacanta relaxanta in care iti vei incarca bateriile la maximum.

Turismul rural este o experienta unica pentru cei nefamiliarizati cu viata la tara. Ai la indemana numeroase pensiuni sau case taranesti care ofera conditii de cazare dupa dorintele tale. De la camere pitoresti decorate cu toluri pe pereti pana la adevarate apartamente in care gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru a te izola la tara, in mijlocul naturii.

Ce este agroturismul

Agroturismul este ideal pentru cei care doresc sa petreaca o vacanta intr-o maniera specific romaneasca, departe de grijile si preocuparile orasului. Exista cateva zone in tara noastra in care tursismul rural s-a dezvoltat foarte mult astfel incat conditiile de cazare sunt echivalente cu ofertele hotelurilor de lux. De exemplu, in zona Bran-Moeciu, gasesti pensiuni clasificate cu cinci margarete in care cazarea costa intre 60 si 120 RON.

De asemenea, exista si zone in care vei gasi numai case traditionale “nedecorate” cu televizor care pastreaza intact specificul traditional al unui trai simplu la tara. Principala atractie a acestor pensiuni sunt muncile traditionale taranesti la care poti alege sa participi. Daca mergi la munte, in Bucovina, de exemplu, poti sa ajuti la construirea capitelor de fan sau poti alege sa mergi la pescuit. Te vor incanta numeroasele rauri si iazuri aflate in apropiere precum si peisajul molcom al muntilor din jur.

Un astfel de exemplu poate fi satul Cozanesti pe care il gasesti la distanta de cativa kilometri de Vatra Dornei. Pe varful muntelui te asteapta Pensiunea cu Ceas unde cazarea costa 50RON.

Terapia cu fan si zer

Cei care doresc sa beneficieze de efectele terapeutice ale fanului  pot dormi in „ odaia” cu fan si pot face bai de fan la pensiunile: Tata Lice, Melania  si La camaradu’ aflate in aproprierea Buzaului. Costa 250 RON/persoana. Dar de ce ar alege cineva sa se “doftoriceasca” cu fan? In primul rand pentru ca iarba uscata contine numeroase plante medicinale ideale pentru sanatate.

Benefeciezi de proximativ 20 de specii de plante pe metru patrat, in concluzie este aproape imposibil sa nu gasesti exact planta tamaduitoare de care ai nevoie. Daca nu pentru vindecare, macar pentru relaxarea speciala pe care numai dormind in fan ti-o poate oferi. In plus, florile de fan sunt usor sedative si imunostimulatoare , iar baile cu flori de fan ajuta sistemul nervos.

La Pensiunea Varlaam de langa Brasov ai ocazia sa probezi o alta minune. Este vorbe despre terapia cu zer. Zerul da rezultate in cazul bolilor de ficat sau in cazul bolilor infectioase, iar daca doresti sa scapi de stres, solutia este o baie cu zer. Gazdele au realizat un meniu traditional care include bucate sanatoase precum laptele sau mierea garnisite cu bauturi din sucuri de fructe si, evident, zer. Vei scoate din buzunar 450 RON/persoana pentru cazare si mancare.

In functie de zona, de la munte pana la mare, ocaziile pentru a practica agroturismul sunt numeroase si se constituie ca o maniera diferita si interesanta de a petrece o vacanta perfecta si sanatoasa. Poti alege pensiuni in care se practica calaritul sau poti opta pentru plimbari cu ATV-ul sau pur si simplu poti alege turismul rural doar pentru a trai cateva zile in mijlocul naturii.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea