Vacante

#criza financiara #criza economica #efecte criza turism #turism balnear #bucuresti #baile felix

Turism in Bucuresti cu apa termala

Daca pana acum turismul balnear a reprezentat o latura mai putin promovata si exploatata de romani, din cauza conditiilor din statiuni, acesta devine o prioritate la inceputul lui 2009.

Potrivit ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), statiunile balneoclimaterice din tara s-au situat pe locul 3 in topul destinatiilor de sarbatori, vandute prin agentii. Liderul statiunilor este reprezentat de Baile Felix, al carui strand a fost modernizat si inaugurat la inceputul verii 2008. Cei care merg in aceasta perioada la Felix platesc 150 lei pe noapte la un hotel de 4 stele. Daca aleg o pensiune, pretul unei camere incepe de la 60 lei pe noapte. Oferta este valabila pentru o pensiune de 3 margarete, cazare cu mic dejun. Mai multe detalii despre acest subiect gasesti in articolul Strandul Felix s-a modernizat.

La inceputul lui 2009, Ministerul Turismului isi indreapta atentia catre resursele naturale ale Romaniei, sperand sa gaseasca aici o solutie pentru criza financiara mondiala care impacteaza si turismul din tara. Potrivit ministrului Elena Udrea, citata de Gandul, „Romania are o treime dintre izvoarele minerale din Europa. Sunt premise de transformare a Romaniei intr-una dintre primele destinatii la nivel european”.

O atentie deosebita a fost acordata capitalei si resurselor subterane ale acesteia. Daca pana acum cea mai mare pondere a avut-o turismul de business in Bucuresti, in viitor se poate ca orasul sa atraga si pe cei care vin aici la tratament. „Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum. Incercam sa exploatam aceasta resursa si sa facem din Bucuresti chiar o destinatie de turism balnear . El va ramane in continuare si o destinatie pentru turismul de afaceri”, a declarat Elena Udrea.

Pana in prezent, centrele balneo din capitala sunt accesibile numai in cadrul clinicilor si institutiilor medicale din capitala, avand clienti din randul pacientilor cu diverse afectiuni si mai putin din randul turistilor. La fel ca in statiunile balneo de la munte sau de la mare, centrele propun servicii medicale asemanatoare: proceduri de balneofizioterapie, gimnastica de intretinere, kinetoterapie, ionizari, ultrasunete etc. Si tot ca in statiunile obisnuite, pacientii cu trimitere de la medicul de familie beneficiaza gratuit de anumite proceduri medicale.

Vacantele in tara, solutie anticriza

O alta solutie propusa de ministru o reprezinta alegerea romanilor de a-si face vacantele in tara, renuntand la concediile in strainatate, ca o dovada de solidaritate si de patriotism. „Am fixat ca prioritate pe termen scurt reducerea efectelor crizei economice mondiale in ceea ce priveste activitatea de turism romanesc . Pornind de la acest lucru, mi-as permite sa indemn turistii romani sa incerce sa-si petreaca vacantele si concediile in Romania, macar in aceasta perioada de criza. Speram, ca o dovada de solidaritate si de patriotism, sa incercam sa facem cat mai mult turism la noi acasa“, a spus Elena Udrea, citata de Gandul.
Pentru a face tentante ofertele din tara, ministrul a incurajat operatorii de turism sa scada preturile la oferte.

Si ANAT a anuntat un program anticriza numit Early Booking , cu incepere din februarie 2009. Conform acestui program, turistii isi pot plati vacanta cu cateva luni inainte de plecare, beneficiind astfel de reduceri substantiale. Mai multe detalii gasesti in Early Booking, un program anticriza in favoarea turistilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea