Vacante

#vacanta august #vacanta strainatate #destinatii de vacanta #antalya #vacanta #thassos #nisipurile de aur

Turcia, Grecia sau Bulgaria: preturi de la 12 euro. Tu ce destinatie alegi?

A inceput luna vacantelor. Daca nu ti-ai rezervat inca o vacanta, nu este timpul pierdut. Poti gasi vacante pentru toate buzunarele in unele dintre cele mai faimoase statiuni din Europa. Asadar, daca visezi la o vacanta in Grecia, Turcia sau Bulgaria, iti poti face deja bagajele. Iata care sunt cele mai atractive oferte pentru aceasta luna.

Thassos, Grecia

Sursa foto: pixabay.com

Thassos este una dintre cele mai populare insule grecesti, dar si una dintre cele mai frumoase. Este destinatia perfecta pentru cei care vor sa se relaxeze la plaja dar sa si viziteze locuri superbe, unele create de natura, altele de oameni, inca din Grecia Antica.

Iubitorii de plaja trebuie sa mearga macar odata la Marble Beach, cunoscuta si ca Plaja de Marmura. Aceasta este cea mai frumoasa plaja din Thassos. Plaja este acoperita cu pietricele din marmura, iar apa de un turcoaz ireal te vor fascina. Un alt loc pe care este musai sa-l vizitezi este Laguna Giola, o piscina naturala sapata in stanci de valurile apei. Accesul la laguna este insa unul greoi si va trebui sa te inarmezi cu rabdare si sa o iei la pas, deoarece nu se poate ajunge cu masina pana acolo.

In Thassos gasesti cazare indiferent de bugetul de care dispui. O noapte de cazare la un hotel de doua stele, precum Anna Georgiou Studios porneste de la 24,90 de euro de persoana, pe noapte. In schimb, cei cu dare de mana pot opta pentru un hotel de cinci stele, precum Alexandra Golden Boutique, unde o noapte de cazare porneste de la 355 de euro de persoana, pe noapte.

Antalya, Turcia

Sursa foto: pixabay.com

Antalia este una dintre destinatiile de top ale Turciei. Este statiunea perfecta pentru cei care sunt in cautarea unei vacante relaxante si isi doresc sa stea la plaja cat este ziua de lunga.

Daca te plictisesti de stat la plaja, in Antalya poti vizita Cascada Manavgat, una dintre cele mai frumoase cascade ale Turciei. De aici poti cumpara si suveniruri pentru cei dragi si te poti racori la cu ceai delicios si deserturi savuroase, traditionale. Iar daca mergi in Antalya alturi de copii, trebuie sa faci o vizita la Dedeman Aquapark, afalt chiar in statiune. Este un parc acvatic imens unde cei mici nu vor avea timp sa se plictiseasca. In zona vechea a portului din Antalya poti vizita Moscheea Iskele, obiectiv turistic apreciat de straini. Desi nu se stiu foarte multe despre istoria acestei moschee, aspectul acesteia este impresionant, fiind construita in totalita din piatra alba, undeva in secolul al XIX-lea.

In Antalya, preturile pentru cazare pornesc de la 11,49 de euro, de persoana, pe noapte, la un hotel de trei stele precum Adalia Hotel si pot urca pana la 719,58 de euro de persoana, pe noapte, la un hotel de cinci stele precum Titanic Deluxe Belek.

Nisipurile de Aur, Bulgaria

Sursa foto: discovery-romania.ro

Aproape de Romania, la nord de Varna se afla statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur. Denumirea statiunii vine de la o legenda care spune ca in urma cu foarte multi ani niste pirati au ingropat o mare comoara pe faleza Marii Negre la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat pe pirati transformand aurul intr-un nisip special. Acest nisip cu aspect ca de aur se afla in statiunea care a primit numele de Nisipurile de Aur.

Turistii pot vizita biserici si manastiri si se pot plimba in Parcul Natural "Nisipurile de Aur". Totodata, turistii pasionati de plimbari pot da o fuga pana in Balcic, Nessebar, Velico Tarnovo sau Kavarna, statiuni cu peisaje uimitoare.

Statiunea Nisipurile de Aur este accesibila oricui. Preturile pentru cazare pornesc de la 10,55 de euro de persoana, pe noapte, la un hotel de doua stele precum Hotel Varshava. In schimb, daca optezi pentru un hotel de patru stele precum Grifid Hotel Bolero & Aquapark, trebuie sa scoti din buzunar 98 de euro de persoana pe noapte.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea